Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 26. novembra, opravili 6143 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2224 novih okužb, gre za 36,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 85.854 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6523 PCR testiranjih potrdili 2364 novih okužb. Šlo je za 36,2-odstotni delež. 

Trenutno v Sloveniji beležimo 40.084 aktivnih okužb z novim koronavirusom.

Hospitaliziranih 1120 oseb

Trenutno je po podatkih Covid-19 Sledilnika v bolnišnicah hospitaliziranih 1120 covidnih bolnikov, od tega je 284 pacientov na intenzivni negi.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 23 smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 5165 oseb.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Pri nas v Sloveniji ni javnih dnevnih podatkov o tem koliko umrlih je bilo cepljenih ... se to skriva in zakaj?

Kaco (nepreverjen)

Morali bi tudi objaviti podatke koliko jih je po cepljenju umrlo zaradi drugih zapletov: strdki,...
Zadnji moj primer od res ogromno primerov tudi smrtnih, da gospa po cepljenju vsako noč bruha pa čeprav ni kriva hrana? Pošteno mora biti objavljanje, da se potem vsak lažje odloči v kateri riziko bo šel. Država pa mora poskrbeti za medicinsko osebje kar do sedaj k temu ni bilo tako. Tudi pred virusom so bile velike čakalne dobe.

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Se strinjam ... trkamo se po prsih, kako smo oh in sploh ... poglejte Index.hr in takoj na prvi strani na vrhu vsi podatki ... koliko novih, koliko umrlih, koliko od teh cepljenih in cepljenih nasploh ter izračunan odstotek umrlih cepljenih in zaraženih, tako da razume čisto vsak ... tudi kakšna kura ... kar se tiče stranskih učinkov ni treba izgubljati besed, bo pokazal čas oz. tisti strokovnjaki, ki so trenutno izobčeni in postavljeni na margino ... z zadevo so očitno najbolj seznanjeni farje, saj jih ni ne za videti, ne za slišati ... držijo se one stare: nastavimo mi raje rit, ali pa skozi rit širimo vero v boga, bomo najmanj vpadljivi v tej družbi ...

In reply to by Kaco (nepreverjen)

Starejše novice