V Italiji so danes potrdili prvi primer nove različice novega koronavirusa omikron.

Kot je sporočil italijanski inštitut za javno zdravje, gre za potnika iz Mozambika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Bolnik in člani njegove družine so v dobrem zdravstvenem stanju,« so še sporočili v Rimu.

Prav tako je tudi Velika Britanija danes sporočila, da so v državi potrdili prva dva primera nove različice novega koronavirusa omikron.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so različico omikron ločeno potrdili v mestih Nottingham in Chelmsford. Oba primera naj bi bila sicer povezana med sabo.

Okužbe se širijo tudi v drugih evropskih državah. Tako so tudi v Münchnu na Bavarskem potrdili prva dva primera nove različice novega koronavirusa omikron v Nemčiji.

Kot je sporočil bavarski minister za zdravje Klaus Holetschek, sta oba potnika 24. novembra prispela z letalom iz Južne Afrike.

V Sloveniji različice omikron še niso potrdili.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ip (nepreverjen)

Na jugu afrike se vam režijo. Nimajo nekih bajnih primerov

Surfeiter (nepreverjen)

Danes 281121 imajo v Švici referendum o ukinitvi PCT potrdil ... se spomnite? Slovenija bo druga Švica ... danes imamo skupnega le to, da izraz "švica" v slovenskem jeziku pomeni nedovršnik glagola "švicati" oz. "potiti se" ... primer: "Švica Janez, švica SDS, po volitvah bodo pozabljeni kot stari pes!"

pohorskisvizec

Dr. surf je postal sedaj celo politični analitik...vse ve, vse zna....muppet show

Zikollino (nepreverjen)

Kaj je Svizni? Vidim bereš me! Naj te potolažim, vse kar prebereš je le moje skromno mnenje, do katerega pa, verjameš ali ne, imam pravico! Muppetke imaš v parlamentu, skrivajo se v priimkih, ki jih ne želim naštavati, eno so sami med sabo poimenovali Mati Terezija ... kar je, zopet moje skromno mnenje, sramota za vse matere tega sveta ... tudi tiste, ki jih ni več med nami ... fuj!

In reply to by pohorskisvizec

Surfeiter (nepreverjen)

Model pohorski ... kako veš, da sem doktor? Notranje informacije?

In reply to by pohorskisvizec

realn0st (nepreverjen)

Najprej moramo cepiti prejemnike pokojnin, saj z njihovo smrtjo drzava pridobi najvec. V zadnjih dveh letih smo se zadolzili za dodatnih 14 milijard eur, tako ne gre vec naprej.

Neviden (nepreverjen)

Vi ste sami sebi nevarni.Z afrike poročajo ,da ni mič posebnega in ,da sploh ne gre za kaj posebnega.

Starejše novice