Parlament je prejšnji teden pripravil predlog zakona, po katerem bo v državi prepovedano imeti hišne ljubljenčke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zakon, ki ga bodo vzpostavili v Iranu, med drugim predvideva visoke denarne kazni za sprehajalce psov in trimesečni zaseg vozil, ki pse prevažajo.

Poleg tega lastniki stanovanj ne bodo smeli oddajati lastnikom psov in mačk.

V islamu je imeti psa v hiši 'nečisto', toda duhovščina v Iranu zavzema strogo stališče do vseh hišnih ljubljenčkov. Menijo tudi, da sprehajanje psov povzroča paniko med prebivalstvom.

Policija je že večkrat poskušala pse v celoti prepovedati, a neuspešno. Prepoved bo zdaj postala zakon.

Opazovalci sicer menijo, da bodo lastniki psov in mačk nov zakon ignorirali, tako kot so ignorirali prepovedi.

V zadnjih letih se je trend lastništva hišnih ljubljenčkov v državi precej povečal, predvsem pri mladih Irancih, ki pse in mačke k sebi vzamejo zaradi svojih otrok. Skladno s tem zlasti v prestolnici Teheran in drugih večjih mestih že nekaj let beležijo vedno več veterinarskih klinik in trgovin za hišne ljubljenčke, še poroča dpa.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Popolnoma pravilno: Živali ne sodijo v stanovanje. Če imajo živali na kmetijah, je to normalno, ne pa v mestu, v stanovanjih bloka, kjer potem ti cucki lajajo kadar se jim zljubi, lastniki so pa itak preveč butasti da bi vedeli, da to nekoga moti.

Kaco (nepreverjen)

Kaj si kdaj pomislil, da si ti komu moteč? Meni že. Daj si iz ušes slušni aparat pa bo ti lažje.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

Ne zaletavaj se v mene, ki ti nič nočem, imam pa pravico do svojega mišljenja.

In reply to by Kaco (nepreverjen)

Ano nimna (nepreverjen)

Bedak upokojenski, mene pa motijo taki osebki kot si ti, motijo me v trgovinah, na poštah in povsod na javnih površinah, pa se moram sprijaznit z tem in ugrizniti v jezik znova in znova vsaki dan, jih poslušati kako so nejevoljni ker se jim prekleto mudi in je težko v vrsti počakati, zdaj ko so v penziji. Pes ki zalaja ga moti, mene pa moti da pod menoj živi en penzionist ko naveličan samega sebe in samo išče in čaka kam in v koga se bo utaknil ko ima preveč časa. Sram vas lahko, da vam žival predstavlja le v podobi zrezka na talerju sramota. Vas bi v stalo vtaknila. Ne zaslužite boljšega si kot to.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Franc s Piramide

Tudi levičarjem bi morali prepovedati vstop v stanovanje, ker to ni higienično.

Surfeiter (nepreverjen)

Franca s psihiatrije ... ti bi bil dober hišni ljubljenček ... ti odrežejo muda, da se ne razmnožuješ in te tu pa tam nahranijo s pomijami, da bi čimprej dosegel težo za klobase ...

In reply to by Franc s Piramide

Zikollino (nepreverjen)

Pravilno! Večina hišnih ljubljenčkov, sploh tisti kupljeni otrokom za darilo, so na meji mučenja živali ... hej vegetarijanci in vegani! A vaši kužki tudi samo vegansko papajo kot vi, ki ste proti ubijanju pipik (kur), na primer? Ali pa jih hranite s trupli drugih živali, s finimi sočnimi pipikinimi prsmi znamke Whiskas, na primer? Bleferji navadni!

Ano nimna (nepreverjen)

Bedak škoda sploh besed za take, ni vredno. Edino to da nisi človek, kdor ne mara živali ni človeka v njemu. Tak ne more niti nobenega imet iskreno rad žal nemogoče.. In zdaj bo kaj s temi živalmi kajjj, kam bodo jih zmetali na ceste Al kam, žive zakopali. In žival je mesojeda v osnovi, in ja tudi od veganov če imajo žival verjetno pes je meso. Na kaki način je pridobljen tiiii ne veš, P obsojas, zakaj, da sebe ščitis Oz svojo vest ko si morilec, saj pa ješ živali, so ubite 🤷‍♀️

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Z zaklanimi živali hraniti druge živali? Za kaj bolj pokvarjenega in motenega še nisem slišal!

In reply to by Ano nimna (nepreverjen)

Milanka1234 (nepreverjen)

Prizadetki. Samo psihopati ne marajo živali. Verjetno bodo v tej državi pse in mačke uporabljali v kulinariki,kakor je praksa v severni Koreji in še marsikateri azijski državi. Ogabno in nečloveško.

Zikollino (nepreverjen)

Ajde Milanče, da te čujem ... v čem je razlika pojesti zajčka v obari ali muco v obari ... v čem je razlika med bernardincem iz roštilja in mlado teletino z istega ... v čem je razlika med malo račko v smetanovi omaki in papigo v isti ... TO VSE SO ŽIVALI, živa bitja ... ne zmrduj se nad tujo kulturo, k pa ni le to, pač pa je umetnost preživetja ... če že kaj zagovarjaš, ne bodi hinavec in zagovarjaj tudi reš pečene male, s sise odtegnjene odojke ...

In reply to by Milanka1234 (nepreverjen)

Milanka1234 (nepreverjen)

Seveda, vsa so živa bitja. Zato sem vegan zadnjih 15 let. V otroštvu so me starši silili z mesom in ostalimi živalskimi izdelki. Vedno se mi je upiralo. Gledam pač drugače na življenje kot večina. Veganstvo je prihodnost...

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

In kaj daješ za jesti svojemu kužku? Svojemu ljubljenčku, če že pesa nimaš ... vegansko hrano?
Pa ni samo v tem finta ... finta je, ko omenjaš različne kulture in pogled na fauno ... npr. v zahodni civilizaciji, napredni civilizaciji, smo namenoma pomorili s strupi več milijard podgan in miši, le te so v določenih delih sveta tretirane kot svete živali. V določenih delih sveta, tudi Italiji, da ne bo pomote, jedo domače mačke in z njihovega krzna delajo najbolj učinkovite, recimo rokavice ali mufe in kolenčnike, proti revmi ... v ZDA pa nekdo mački zapusti vse svoje premoženje ali pa za pogreb svoje ljubljenke porabi milijon dolarjev ... veganstvo je prihodnost na račun česa? .... na račun v milijonih tonah zastrupljenih glodalcev in ostalih avtohtonih živali s polj? ... na račun gensko spremenjenih vrtnin? ... na račun neporazdeljene hrane po vsem svetu? ... verjamem, tudi Mohammed iz Afganistana bi jagodo ... eto ti jagoda, kurac ... pojeo je Milanka1234 ...

In reply to by Milanka1234 (nepreverjen)

Milanka1234 (nepreverjen)

Malo si ti bolan s svojimi prispevki tukaj. Napadaš vsakega, misliš da imaš vse prav, v bistvu pa si nepotešen frigiden negativec. Karkoli je s tabo brezveze razglabljati, saj ne znaš vzpostaviti normalnega dialoga. Upam, da nimaš otrok ali živali, da bi prenašali ves ta gnev, ki bruha iz tebe. Kar kličeš po psihiatrični obravnavi. Vso srečo!

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

In to drkadžija glupi, kar si napisal ti, je poiskus kulturnega dialoga ... jaz vsaj ne glumim vegana in ne hodim v cerkev med ministrante in župnike iskat svoje večerne fantazije ... če bi ti drkadžija glupi, kaj vedel, kaj razbral iz napisanega, bi razumel, da sem vse prej kot nepotešen, frigiden negativec ... sem akademik, po horoskopu mesojedec ("Fleischfresser"), ki naokoli hodi z metalcem plamena, da razžene oboževalke ter tekočim kisikom v termoski, da z njim vsakih toliko časa zavrem narastel libido. Frigidne so, drkadžija glupi veganski, ženske, kar pa si verjetno videl pri svoji ... ne vem, morda mami, saj babe nimaš ... tudi jaz tebi želim vso srečo!

In reply to by Milanka1234 (nepreverjen)

SmejemSe (nepreverjen)

Brezvezen ukrep. Bodo pa ljudje imeli druge živali kot ljubljenčke.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice