V Mariboru bodo danes odstranili 250-kilogramsko letalsko bombo najdeno na Teznu.

Vsi prebivalci in uporabniki poslovnih prostorov, ki živijo in delajo v oddaljenosti 300 metrov od najdišča neeksplodirane 250-kilogramske letalske bombe, ki čaka na deaktivacijo na območju Prevorškove ulice 8, morajo do 10.30, ko je odrejen ukrep evakuacije, zapustiti domove in poslovne prostore ter umakniti svoja motorna in druga vozila.

Za namen varne odstranitve vozil so na občini uredili parkirne prostore ob križišču Zagrebške ceste in Poljske ulice, poleg tega pa tudi evakuacijski sprejemni center za prebivalce, ki bo urejen v avli Osnovne šole Martina Konšaka na Prekmurski ulici 67. 

Predvidoma ob 12. uri bo sprožena sirena z znakom za splošno nevarnost, po končanem postopku deaktiviranja bombe pa bo sprožena sirena za preklic nevarnosti. 

Po preklicu nevarnosti se lahko občani, ki so bili evakuirani, vrnejo v svoje domove.

Zaradi odstranitve neeksplodiranega ubojnega sredstva tudi zaprtje cest

Vse občane, ki živijo na območju evakuacije, prosijo, da s seboj vzamejo osebne dokumente in denar, morebitna zdravila in nujne medicinske pripomočke ter druge nujne življenjske potrebščine. 

Pred odhodom naj izključijo gospodinjske aparate in naprave, zaprejo okna in vrata, ugasnejo luči in zaklenejo prostore, vozila pa umaknejo v garažo ali na drugo ustrezno mesto.

Poskrbijo naj za male hišne živali, jih zaklenejo v prostor in poskrbijo, da bodo imeli vodo in hrano ali jih odpeljejo na varno mesto.

V radiju 600 metrov od najdišča bo omejeno gibanje, kar pomeni, da so prebivalci lahko v svojih domovih, vendar jih v času med sproženima sirenama ne smejo zapustiti. 

Prav tako bo v času evakuacije veljala popolna zapora cest v radiju 600 metrov od najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva. Ceste bodo zaprte od 11. ure dalje in predvidoma do 18. ure oziroma do konca intervencije.

Obomočje evakuacije (vir: Mestna občina Maribor).

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lokrev (nepreverjen)

Koliko pisanja en teden o tej bombi . Dajte romom oni brezi problema in ceremonij odstranijo .

Hanzo (nepreverjen)

Livestream z drona ... ?!!!

Starejše novice