Slika je simbolična.
Zgodb, kot je sledeča, je v Sloveniji preveč – včeraj je uporabnike Facebooka ganila objava o otroku, ki to ni.

Tihi fant je že pri osmih letih pritegnil pozornost humanitarnega delavca, ko se je sam priključil prostovoljnim dejavnostim. Podrobnosti so zaradi želje po anonimnosti zamolčane, vemo pa, da je najstnik v stiski in prepuščen sam sebi.

Odziv bralcev je že presegel pričakovanja.

Danes 17-letni fant ne more obiskovati šole, ker nima niti denarja za avtobus

Občasno opravlja priložnostna dela, kar brez statusa ni enostavno, živi pa v majhni sobi brez kuhinje, za katero mora plačevati najemnino. Avtor objave mu po svojih zmožnostih pomaga (kupuje vnaprej pripravljeno hrano in podobno)

Prejšnje poletje si je z zasluženim denarjem kupil skuter, ki ni dolgo delal – do danes je brez prevoznega sredstva. Osnovne šole ni končal, manjkajoče predmete bo opravljal letos in se, če bo vse po sreči, vpisal v srednjo šolo.

Nujno potrebuje predvsem zimsko/prehodno jakno – nosi italijansko velikost L ali slovensko M, številka čevljev je 43, rad ima modna oblačila. Ker je brez kuhinje, mu prav pride električni kuhalnik in posoda. V veliko pomoč so denarni prispevki. Dobrodelno akcijo je prevzelo Društvo Križemrok, veseli bodo vsakršne pomoči.

Društvo Križemrok - počitnice za otroke / holidays for children.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Žalostne zgodbe, ki jih je žal vedno več. Če lahko, pomagam. Edino Rdečemu križu ne dam nič.

Katja7 (nepreverjen)

Mi nekaj konkretno smrdi pri tej zadevi.Tudi če je brez staršev ali sorodnikov,ne verjamem,da so 17 letnika (za)pustili kar tako.Kakorkoli,živimo v Sloveniji in ne v Romuniji ali nekje v Afriki,kjer dejansko RES ni pomoči ustreznih ustanov.
Raje,kot da kopirate vsako sranje na fb,se raje pozanimajte o podrobnostih zgodbe in o morebitni drugi plati.Osnovne šole ni končal?Ne se hecat no.OŠ je obvezna.Saj pa ni dolenjski cigan,kjer tamkajšnje pleme sploh ne ve, koliko otrok se rojeva kot po tekočem traku.

Srečko Vaš (nepreverjen)

Sploh se kdo ščiti mladostnike so prepuščeni včasih sami sebi poznam dosti primerov ko so se mogli sami znajti da so bili zanemarjeni vsem ni poslano z rožicami vsak se pa naj najprej prepriča zakaj se gre in potem naj komentira.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

cigan cigan (nepreverjen)

O pa še kako vejo cigani kolk otrok se jim rodi, ne govori bedarij Katja7,nimaš pojma, poznam veliko ciganov ,pravi cigani so dobri ljudje .

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

To je pa res šokantna novica vsem, ki so kdarkoli živeli blizu ciganov.

In reply to by cigan cigan (nepreverjen)

Ležeči policaj (nepreverjen)

Nisem točno siguren kam naj se kaj pošlje.Naj napišejo točen naslov pa mu rade volje pošljem eno izmed novih modernih zimskih jaken,ker večinoma tako ali tako nosim samo eno.Ne razumem se veliko na te številke,ker to vodi žena vendar mislim,da mu ne bo prevelika,če pa pa jo naj zamenja z nekom za drugo.

cigan cigan (nepreverjen)

tudi jaz ,imam veliko stvari za fanta,rade volje dam,samo pridite po njih.napišite številko telefona pa vas pokličem in pridete k meni. Sem iz Mb in nisem bogat,komaj preživim iz mesca v mesec, samo stvari se je pa dost nabralo skozi leta. Vsi za enega ,eden za vse.

Surfeiter (nepreverjen)

Berem vas ... tudi komentarje ... Križemrok? ... ne morem verjeti ... jebeni glupi Zagorci vsi skupaj ... in poglavarka? ... Katja7!

Leka (nepreverjen)

Mislim ,da gre za natego ! Zgodbo opisuje nekdo ,ki je tega mladeniča spoznal pri 8 letih starosti ? Torej kaj je čakal 9 let s zgodbo ? Ali je opozoril CSD ?

ašatan (nepreverjen)

In kje je tu center za socialno delo? Centri za socialno delo so tisti, ki bi naj po zakonih pomagali. Tudi meni smrdi ta prošnja za pomoč nekega društva. Fant lahko gre na center za socialno delo, če pa ne gre, pomoči ne potrebuje.

Haja (nepreverjen)

Kaj ne obstaja v Sloveniji dom za mladostnike, ki nimajo staršev, ki bi za njih skrbeli? Tudi rejniške družine skrbijo za otroke do osemnajstega leta. Tu nekaj zelo smrdi!

lokrev (nepreverjen)

Najboljše gre tistim pritepenim invazijcem ki pribežijo v Slovenijo .Njih čakajo ogrevana in opremljena stanovanja ,

Zlo (nepreverjen)

Malo cudno

Suska (nepreverjen)

To je čudno!Ta zgodba ne zdrži vode!Ni končal OŠ?Kje je CSD??Imamo v Sloveniji domove za takšne izgubljene dušice.In kdo mladoletni osebi oddaja stanovanje?

Damir1982 (nepreverjen)

Zanima me kje je tu socialna..ustanove,policija?? mati bozja..otrok je,mladostnik!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice