Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović)
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 18. januarja, opravili 19.438 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 12.286 novih okužb, gre za 63,2-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 88.244 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih.

Za primerjavo: Dan prej so ob 13.803 PCR testiranjih potrdili 8681 novih okužb. Šlo je za 62,9-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 84.258 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 1709 novih okužb

Največ novih okužb s koronavirusom še naprej beležimo v Mariboru, in sicer smo jih v zadnjem dnevu zabeležili kar 431. Mariboru po novih primerih sledi Slovenska Bistrica, z 242 novimi okužbami in Ptuj s 172 novimi primeri.

Nove okužbe ima tudi občina Gorišnica, in sicer 73, občina Poljčane ima 61 novih primerov, Kidričevo 60, Lenart 40 in Duplek 39.

38 novih primerov imata občini Rače - Fram in Markovci, 34 pa občini Hoče - Slivnica in Videm. 28 novih primerov beleži Miklavž na Dravskem polju in Ruše, 27 pa občini Oplotnica in Dornava.

Hajdina, Destrnik in Juršinci imajo 26 novih okužb, Šentilj in Starše 24, Majšperk 23, Lovrenc na Pohorju 19, Cerkvenjak in Benedikt pa 18 novih primerov.

Tudi Ormož in Selnica ob Dravi imata nove okužbe, in sicer 16, Pesnica jih beleži 15, Makole ima 13 novih primerov, Podlehnik pa 11.

Sveta Trojica v Slovenskih goricah beleži devet novih primerov, Sveta Ana, Sveti Tomaž in Žetale pa beležijo sedem novih okužb v zadnjem dnevu.

Kot zadnje so občine Kungota, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas, Cirkulane in Zavrč potrdile pet novih primerov, dve novi okužbi opa še ima občina Središče ob Dravi.

Brez novih okužb tako ni niti ene podravske občine.

Najbolje kaže občini Zavrč

Najbolje v Podravju trenutno kaže občini Zavrč, saj ima le 19 aktivnih okužb, kar predstavlja najmanjše število aktivnih okužb v Podravju.

Največ aktivnih okužb pa ima še vedno Maribor, in sicer 3509. Sledita mu Slovenska Bistrica z 964 primeri in Ptuj s 607 novimi primeri.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 185.072 oziroma 56,3 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 177.143 posameznikov oziroma 53,9 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 81.357 oseb oziroma 24,8 odstotka prebivalcev.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

KOGA SI TI POTRDIL RUPA PTUJSKA

Surfeiter (nepreverjen)

Velika Britanija razveljavlja večino ukrepov, vključno s potrdili covid
Britanski premier Boris Johnson je napovedal, da bo prihodnji teden odpravil večino omejevalnih ukrepov, uvedenih za nadzor različice koronavirusa omicron v Angliji, in da namerava marca odpraviti izolacijo za virusno pozitivne ljudi.

Od četrtka, 27. januarja, nošenje maske ne bo več obvezno, delo od doma ne bo več uradno priporočeno, covid-certifikat pa ne bo več potreben za vstop v nočne klube in nekatera večja srečanja, je v parlamentu dejal konservativni voditelj. .

"Ker covid postaja endemična bolezen, moramo zakonske obveznosti nadomestiti s smernicami in priporočili," je dejal Johnson. Dejal je, da ne namerava podaljšati obveznosti izolacije za ljudi, pozitivne na covid-19, po izteku 24. marca. To obveznost lahko odpove pred tem datumom.
Vir: www.index.hr 200122

S tem je treba vedeti, da isto velja za Comonwealth ...

Surfeiter (nepreverjen)

Sedaj pa pozorno glejte, kdaj bodo enako spodaj zapisanemu povedali naši vrli plagiatorski strokovnjaki v smeri rešitve reševanja že rešenega problema, saj rešitelje je vendar treba nagraditi ...

BRITANIJA se mora naučiti živeti s covid-19, saj lahko bolezen ostane med nami za vedno, je v četrtek dejal britanski zdravstveni minister Sajid Javid, ko država odpravlja večino ukrepov. "Moramo se naučiti živeti s tem. Žal tudi ljudje umirajo od gripe: v težkem letu z gripo lahko na žalost izgubiš okoli 20.000 življenj, a zato ne zapiramo cele države," Javid je povedal Sky News.

"Covid ne bo odšel. Med nami bo še mnogo, mnogo let, morda za vedno, in z njim se moramo naučiti živeti ... Mislim, da smo vodilni v Evropi na prehodu iz pandemije v endemijo in vodimo v svetu pokaže, kako lahko živi s covidom."
Vir: www.index.hr 200122

pohorskisvizec

Ježešna...toliko...dr.surf je bog i batina za covid-19!

Surfeiter (nepreverjen)
Surfeiter (nepreverjen)

Bumbar ... poznaš "copy+paste"?

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice