Trance Dance, ki ga lahko obiskujete tudi v Mariboru, je obredna oblika kot način celjenja in doživljanja svojega življenja bolj celostno.

Obred Trance Dance spodbuja osebni razvoj skozi izkušnjo. Razvit je na osnovi starodavnih šamanskih izročil in animističnih prepričanj.

Namenjen je globokemu stiku s seboj, izkušanju svobodnega gibanja, celjenju in razpletu težav s postavljanjem namena.

Edita Čerče vodi obrede od leta 2010. Pred tem je bila učenka učitelja Wilberta Alixa, ki ga je tudi večkrat spremljala in mu tudi asistirala.

S Trance Dancom pa se je prvič srečala leta 2008. Meni, da ima ta oblika obreda preprost način razkrivanja, ki spodbuja duhovno prebujenje, umsko jasnost, telesno ozaveščenost in čustveno ugodno počutje.

Trance dance je oseben obred

Pri Trance Dance obredu se uporabljajo pristopi, kot so preveza čez oči, transformativna dihalna tehnika in navdihujoča glasba, da se spodbudi raziskovanje, ki celi. Zato njene obrede podpira Vlado Matela s tolkali v živo.

Namen, ki ga izberemo za obred, ozavesti gibanje in s tem delovanje, v globoki temi pa se lotimo odnosa do lastnega bitja, ki ga raziskujemo skozi ples. 

Pot sodobnega šamanizma

Trance Dance spada v sodobni šamanizem osnovan na animističnih prepričanjih, kjer vse sloni na duhu, vključno z našimi doživetji.

V sistemih, ko so ljudje bivali v skupnostih, je bil šaman tisti, ki je v osamitvi in popolni temi iskal vizije za celotno skupnost. Danes v okviru Trance Danca pa lahko vsak zase poišče odgovore na vprašanja. 

»Trance Dance me je pritegnil, ker je globoko osebna stvar. Torej ni dogme, ni prepričanj, ni filtra, kjer nekdo drugi vodi pot, kamor greš, ampak je zgolj delo s samim sabo. Zato se mi zdi eden najlepših načinov osebne rasti,« pravi Edita Čerče.

Ples namenjen odnosu do lastne duše

Stanje razširjene zavesti se doseže s ponavljajočimi izkušnjami, kjer se stanje poglablja in tako postaja vedno bolj domače. Zato obred preko plesa omogoča, da se popravijo rezultati vzorca.

Na tak način se torej gradi odnos do lastne duše, ki ima za nas vedno odgovore.

Vesna Rečnik Šiško se je s Trance Dancem srečala prvič na Hrvaškem, v Mariboru pa jo je pritegnilo bobnaje v živo in ženska energija, ki nudi varen prostor, kar je v Trance Dancu zelo pomembno.

»Skozi gib, skozi zvok me popelje včasih v globine, za katere sploh ne vem, da obstajajo v meni. Zgodilo se mi je tudi to, da sem naletela na kakšno rano in se začela jokati,« opisuje svoje doživetje. 

Za Meri Lončarič je ples del njene poti, življenja na vznoter.

»Meni je Trance Dance kot neke vrste meditacija, kjer se takoj povežem s sabo in s tem to, kar sem,« opisuje Meri svoje doživetje. 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Asistirala je Alixu? Oooooppaaaaa ... kakšna referenca!
Kaj vi kaj opazite na teh zdolgočasenih debelih babah? Vse imajo platfuss ...

Surfeiter (nepreverjen)

Potem pa se čudijo, da jim ded spizdi ...

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

pohorskisvizec

Noro, spet nateg...šamanizem....zdolgočasene gospodinje....koliko plačajo za ta nateg?

Surfeiter (nepreverjen)

Bravo ... pa se končno strinjava ... le nekaj ... babe bi pičko za nateg dale ... al ko će to da jebe?

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Dr surf...na Betnavski ul. je bil pred mnogimi leti podoben nateg.....kolegica je tja hodila(kljub temu, da sem ji rekel, naj jim ne verjame)..potem pa so policisti obiskali to zadevo!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

Ah, dajte no!
Moj pokojni kolega je nekoč dejal:
"Jaz učim že 16 let in sem ugotovil, da bolj kot so ljudje študirani, bolj so neumni".

Surfeiter (nepreverjen)

Kaj je te učil tvoj kolega? Rektalni alpinizem?

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Tile naj gredo malo v parlament poplesat.

Starejše novice