Sklad zasebnega kapitala Invera je prevzel večinski delež v družbi Marles Hiše Maribor.

Invera Private Equity Fund, sklad zasebnega kapitala s sedežem na Nizozemskem, je odkupil 58,2-odstotni delež v družbi Marles Hiše Maribor, največjega in najstarejšega proizvajalca montažnih hiš in drugih objektov v regiji. 

41,8-odstotni delež v družbi Marles Hiše ohranja podjetje Investma, katere lastnik je Leopold Poljanšek, ki s tem ostaja pomemben lastnik v družbi.

Napovedujejo dodatno zaposlovanje

Z vstopom želi Invera še dodatno okrepiti položaj in delovanje družbe na obstoječih trgih, predvsem v Sloveniji, Avstriji, Švici, Italiji in Nemčiji, pomagati pri razvoju njihovega potenciala s strokovnim znanjem in zagotoviti povečanje proizvodnih kapacitet ter hkrati nove priložnosti na obstoječih in novih trgih.

Za podjetje Marles Hiše sprememba pomeni priložnost za dodatno širitev poslovanja in posledično, ne samo dolgoročno utrditev položaja vodilnega proizvajalca montažnih lesenih hiš in objektov v Sloveniji, temveč tudi postati pomemben igralec v srednji Evropi.

Strateška investicija Invere se bo odražala v dodatnem zaposlovanju, večjih investicijah in še uspešnejšem poslovanju podjetja v prihodnje, predvsem na trgih v zahodni Evropi.

Janez Škrubej, partner v upravljavski družbi Invera Equity partners

»Zelo smo ponosni, da bomo podjetju Marles Hiše pomagali pri njegovem nadaljnjem razvoju ter širitvi na zahtevne zahodnoevropske trge. Verjamemo, da lahko podjetje prevzema ključno vlogo v industriji prefabriciranih lesenih montažnih objektov na najzahtevnejših trgih Nemčije, Avstrije, Švice ter širše,« je ob prevzemu dejal Janez Škrubej, partner v upravljavski družbi Invera Equity partners.

Vodstvo podjetja Marles Hiše ob tem poudarja: »Vizija podjetja Marles Hiše je postati vodilno podjetje na področju montažne lesene gradnje v srednji in zahodni Evropi. Sklad Invera, ki ga ocenjujemo kot strateškega finančnega vlagatelja, je v podjetju prepoznal velik potencial in z vstopom v lastniško strukturo bo pripomogel k doseganju našega zastavljenega cilja glede rasti na tujih trgih ter povečanju proizvodnih kapacitet.«

Upravni odbor družbe Marles, ki je sprejel odločitev o prodaji svojega deleža Inveri, to vidi kot dobro poslovno potezo za vse deležnike, obenem pa s tem zagotavlja tudi dolgoročno poslovno sodelovanje s svojim hčerinskim podjetjem Marles PSP.

Matej Vukmanič, direktor Marles Hiše Maribor

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Proti tujcem (nepreverjen)

kupujejo slovenska podjetja posledice negativne brezposelnost utaje davkov mafija kapitalistof

Starejše novice