Po objavi zgodbe o fizičnem obračunu mariborskega župana Saše Arsenoviča s 13-letnikom je uredništvo Mariborinfo kontaktiral bralec, ki trdi, da ga je župan verbalno napadel. Odziv županstva še čakamo.

V uredništvo Mariborinfo se je kmalu po objavi članka o nasilnem incidentu mariborskega župana Saše Arsenoviča oglasil bralec A. L., ki zatrjuje: »Tudi mene je napadel.«

Kot nam je pojasnil bralec, se je besedna vojna med njim in županom nedavno vnela na Strossmayerjevi ulici, kjer naj bi mariborski župan opazil njegov napačno parkiran avtomobil. 

Toda bralec trdi, da se je vozilo njegovega dekleta pokvarilo in so ga bili prisiljeni pustiti na zelenici ob cesti

»Ti nimaš kaj tu parkirati!«

Bralec Mariborinfo trdi, da je v bližini vozila za sabo zaslišal ukazovalne županove besede: »Ti nimaš kaj tu parkirati!« Nato pa naj bi župan potegnil telefon in fotografiral obraz moškega, ki nam je zaupal to zgodbo, ter parkirano vozilo. 

Slednje naj bi zadeve zaostrilo, vnel naj bi se besedni spopad, ki naj bi se stopnjeval do grožnje za obračun s pestmi, nakar naj bi župan na kolesu po besedah bralca prizorišče zapustil.

Bralec A. L. je za Mariborinfo še dodal, da po dogodku njegovo dekle na dom dobilo spodnje obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih oziroma okoliščinah prekrška.

V dopisu piše, da je medobčinsko redarstvo postopek začelo na predlog samoupravne lokalne skupnosti Mestne občine Maribor.

Vir: arhiv bralca A. L.

Arsenovič se dogodka ne spomni

Na včerajšnji incident s 13-letnikom se je danes ob 10. uri odzval tudi sam Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, ob tem pa so ga novinarji spomnili tudi na njegove pretekle primere agresivnega vedenja. 

Na vprašanje, ali se je zapletel v spor z moškim zaradi nepravilnega parkiranje, je Arsenovič odgovoril »Ne vem, zakaj gre. Tega ne morem komentirati. Če pa je kdo napačno parkiral, pa sem ga verjetno na to opozoril.«

Ali je moškega res fotografiral? Mariborski župan pravi, da se tega ne spomni. 

Mariborski župan fizično obračunal s 13-letnikom

V javnosti je včeraj odmeval incident mariborskega župana s 13-letnim otrokom, vrstile so se številne zahteve za odstop z županskega mesta.

Spomnimo, da je na družbenih omrežjih in tudi v medijih zaokrožil zapis očeta, ki trdi, da je mariborski župan davil njegovega otroka. Medijem je posredoval tudi fotografije in posnetek domnevnega napada.

Kot je zapisal, naj bi se nad skupino otrok znesel zaradi rabljenih tenis žogic, ki so jih pobrali iz smeti. Otroke naj bi poniževal, zmerjal, nato pa se jih lotil tudi fizično. 

Arsenovič: Najstnike sem opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje

Na dogodek se je kmalu za tem odzval Arsenovič, ki je kot vzrok za nedeljski incident navedel vandalizem. 

»Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. 

Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov. Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval,« se je odzval župan.

Dodal je še: »Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine.« Celoten odziv župana tukaj.

Spomnimo ...

To sicer ni prvi Arsenovičev incident, ki je zaokrožil v javnosti. Septembra lani se je moral zagovarjati, ko je skuterista, ki se je vozil na območju za pešce, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe

»Nisem postal župan, da bi pogledal vstran. Moja odgovornost in dolžnost je skrb za občane. Če opazim kršitev sem in bom tudi v bodoče na to opozoril. Ne gre za kaznovanje, ampak za osveščanje, da vsi skupaj delamo to mesto bolj varno in prijetno za bivanje. Bolj kot na represijo stavim na osveščanje,« se je takrat zagovarjal župan.

Tik pred lokalnimi volitvami, v katerih se je Arsenovič zavihtel na županski sedež, pa je zaokrožila zgodba o odgriznjenem mezincu.

Mariborčan naj bi se z enim od Arsenovičevih prijateljev zapletel v spor in pretep, natakar pa je kar na licu mesta podal odpoved.

»Medtem, ko sem mu povedal, da grem, je on mene udaril. Potem pa so sledili dogodki, štirje ljudje na meni, Sašo pa mi je prst ugriznil vmes. Po hrbtu sem bil pogrižen,« je za POP TV povedal takratni oškodovanec.

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Župan skrbi za red in disciplino kar bi morala početi policija in redarstvo. Župan ima podporo meščanov saj bi vsi morali skrbeti za naš Maribor ! BRAVO ŽUPAN .

rockandroll (nepreverjen)

Seveda ja, vaš župan je kot ljubljanski, šerif pač pa dela kar se mu zljubi, za urejanja prometa, vandalizem imamo v tej državi pristojne službe a kaj češ vam balkanjerosom razlagati, vi delate vse po svoje, zato pa ste razseljeni po vsem Svetu in vas v tujini živi več kot doma, ker ste nesposobni sami kaj ustvarjati.
Župana povprašajo o incidentu, on pa razlaga o vsem drugem samo ne o tem kar je storil in vprašajte se malo ljudje ki podpirate nasilna dejanja župana, je vse v redu z vami ? kakšen vzor ste svojim potomcem ? Vam jaz povem, pravi balkanski vzor ste, daleč smo mi od zahodne Evrope pa vse več južnih priseljencev se gnete tu in samo na slabše še vse skupaj gre .

In reply to by Leka (nepreverjen)

nilferd (nepreverjen)

Nobeden ne podpira Aleksanderja Arsenovica in njegovih dejanj-maribor je odlocen da si takega zupana ne zeli in prebivalci zahtevam odstop!!!!

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

ddt (nepreverjen)

Srb si jemlje pravico v svoje roke-MARIBOR ZDAJ JE NA NAS DA TUDI MI VZAMEMO PRAVICO V SVOJE ROKE IN ODSTAVIMO KORUPTIVNEGA LOPOVA IN AGRESIVNEZA IZ DELOVNEGA MESTA ZA ZUPANA!!!!

In reply to by Leka (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Zagorac jedan ... dajmo ... vužgi, vužgi ga Blaž ... si nastavljen iz Dupleka?

In reply to by ddt (nepreverjen)

Grof (nepreverjen)

Kam bi prišli , če bi upoštevali vse vaške pijančke,ki se prodajo za deci šnopsa ?

Franc s Piramide
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tale župan dela precej večjo škodo kot deci šnopsa.

In reply to by Grof (nepreverjen)

Huhca (nepreverjen)

Ali je bilo evropsko tozilstvo obvesceno o tatvini javnih evropskih sredstev pri prenovi koroske ceste in glavnega trga-suslja se da bi naj izginilompreko 2 milijona denarja!!!!!kdo je zupan in zakaj o tem nic ne ve????

In reply to by Franc s Piramide

Surfeiter (nepreverjen)

Teorija zarote enega in istega anonimnega iz Dupleka!

In reply to by Huhca (nepreverjen)

Marjanca36 (nepreverjen)

Dupleški smrad je za pretepanje mariborčanov dobil 600 000 eur odškodnine, bomo videli kako bo tokrat.

rockandroll (nepreverjen)

Seveda si pozabila na eno malenkost, da ste organizirali nasilne proteste...podobno kot proti Janši, potem pa jok in stok ko dobite batine .

In reply to by Marjanca36 (nepreverjen)

Marjanca36 (nepreverjen)

Svinje z besedami ne moreš od korita pregnat.

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

rockandroll (nepreverjen)

čudno da ne odganjate od korita " prasca " ki nadleguje in pretepa občane in si z občinskega denarja ureja okolico hotela ;) .

In reply to by Marjanca36 (nepreverjen)

Odstop zupana (nepreverjen)

Toplo priporocam pesem-thompson -kninska kraljica-vsebina na mestu!!!glasba je kultura ki nas povezuje !!

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Duplečan?

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

Ljudozerec (nepreverjen)

Srbski smrad mora spokati iz delovnega mesta za zupana----4 vstaja maribora---gremo na ulice-zdaj ali nikoli!!!maribor si ne zeli in NOCE takega zupana!!!

In reply to by Marjanca36 (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

He, he, he ... najbolje, da sledimo tebi ... budalo jedno nepismeno ...

In reply to by Ljudozerec (nepreverjen)

RR (nepreverjen)

Žogice je bilo fanj krast. Pa ta starega prdeca poslat v 3pm. Špica.
Ko pa je mulca hudobni stric zagrabil, se je pa začel cmizdit in klicat ateka.
Prisilno puščen avto na zelenici se je pokvaril šele po prejemu dopisa redarstva nekaj dni po incidentu.
Popravil se pa je isti dan, ko je bilo treba v drugo gostilno.
Časovni stroj.

Lopa (nepreverjen)

KOLIKO JE POKRADEL SRB-ALEKSANDER!!!!IN SE NI DOBIL PO GOBCU !!!IN SE VEDNO JE ZUPAN-GROZA!!!!MARIBORCANI NA NOGE!!!!

In reply to by RR (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Sedaj Lopa? Ajde, budalo nepismeno, odsurfaj domov v Duplek!

In reply to by Lopa (nepreverjen)

Cinik (nepreverjen)

Po izjavah priče so mladci znašali nad mimoidočimi in stvarmi. Oče pa je seveda potegnil s sinom in ovadil župana, ki ga itak sovraži, ker je par krat plačal kazen za nepravilno parkiranje, ki ga seveda, po njegovem, ni stori. Gostilniška klasika. Uzakoniti je potrebno moto “jaz, jaz, jaz in potem mogoče še kdo drug”. Upam, da mladci dobijo lekcijo, ki dejanju pritiče, županu dam tokrat prav.

Surfeiter (nepreverjen)

Pustila punca pokvarjen avto na zelenici? Pokvarjen si ti in tvoja bivša punca, ki sedaj vozi izpraven avto tvojega prijatelja ... bravo župan! ... ko bi le bili vsi meščani takšni ...

pohorskisvizec

A je kot froc koga oklufutal, se stepel v otroškem vrtcu...zdaj bodo šli v skrajnosti!

Franc s Piramide

Ali je res tako težko v Mariboru dobiti dobrega župana?!
Pijanci, skorumpirani, mačkožeri, nasilneži ...

Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Tale si pa nekam po svoje predstavlja funkcijo župana. On res misli, da je šerif.

janban

Bravo župan,sedaj se bodo oglašali vsi jebivetri,ki jim red in disciplina nista vrednota.Še enkrat bravo.

nilferd (nepreverjen)

Kaj bravo!!! gnoj si ti sam in arsenovic!!!!kaksno pravico ima srb da se spravlja na mladoletnike!!!!prisezem, ce bi bil moj otrok bi srbu tenis zogico v gofljo nabil-mars iz maribora ti in srbsko govno ki ga zagovarjas!!!!

In reply to by janban

Janez3726 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se vidi, da so spodnji komentarji propaganda župana.

Kninska kraljica (nepreverjen)

Vidimo in ocitno je da so pri spodnjih komentarjih arsenovicevi placanci ali celo on sam!!!ne bo pomagalo!!!Mariborski davitelj -Odstopi-maribor je odlocen da noce in ne zeli takega zupana!!!!!

In reply to by Janez3726 (nepreverjen)

Hoh (nepreverjen)

Policija ne opravlja svojega dela !

Grof (nepreverjen)

Na jesenskih volitvah ima Arsenovič moj glas ! V Mariboru je potrebno narediti red .

Nime doma (nepreverjen)

DA V MARIBORU JE POTREBNO NAREDITI RED -VSI ZA ODSTOP ALEKSANDERJA ARSENOVICA IN NIKOLI VEC ZA ZUPANA -MOGOCE V KAKSNEM SABACU TUKAJ NIKOLI VEC!!!!

In reply to by Grof (nepreverjen)

Johnny 1 (nepreverjen)

Šerif arsenovič

JON (nepreverjen)

Tudi jaz dam prav županu. Te nevzgojene mulce mora nekdo vzgajat, če že doma starši tega niso sposobni oziroma jim je to v rodu. Vsi bi nekaj radi po svoje in se ne bi držali nobenih pravil ali zakonov.

Danvid (nepreverjen)

Arsenovič mora odstopit 'to je jasno'mularija odrašča in se uči na napakah'ampak on je odrasel ,ki pa se obnaša kot da nipa pet čistih v glavi.Arsenovič"ti nisi policaj ne redar ne glavni šerif'nimaš ti pravice kogarkoli in karkoli naredit kaj še le debatirati z mladoletnimi.Ti nisi dorasel svoji funkciji.

jasna maribor (nepreverjen)

Odstop Arsenovica-maribor si ne zeli takega zupana-ODSTOPI ARSENOVIC!!!!

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Remy (nepreverjen)

Bravo zupan.

Njegovi placanci (nepreverjen)

V rit srbsko se mu zalizi gnoj, ki podpiras Sarsenovica in agresijo nad mladoletnimi otroci-spokaj ti in to govno srbsko-to se ne bo dobro koncalo!!!mariborcani na noge-vsi odloceni za odstavitev Aleksanderja Arsenovica iz delovnega mesta za zupana!!!mariboru dela samo skodo in prebivalce spravlja v bedo in revscino!

In reply to by Remy (nepreverjen)

tona iteb (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

poglej ta video, ja tudi nasmejal se boš!! Uživaj v posnetku!! youtu.be/pXjmQM5b5fw

Mariborčanpepe (nepreverjen)

Gotof je!!

Njegovi placanci (nepreverjen)

Zacelo se je !!!maribor je odlocen in pripravljen na odstavitev Akeksanderja Arsenovica iz delovnega mesta za zupana!!!!!!!!to je najboljsa resitev ,da resimo maribor pred lakomnim srbom!!!!

In reply to by Mariborčanpepe (nepreverjen)

starilopov (nepreverjen)

Župan nima pooblastil redarstva niti policije. Če z odvetnikom Gregor Živko izčrpavata javna občinska sredstva, to ne daje pravice da lahko igra šerifa, ker na lahek način prihaja do denarja. Gregor Živko tudi večkrat viden v LJ v btc z velikimi torbami ki nato menjajo lastnika. Torej na eni strani verjetna kraja javnih sredstev in život na veliki nogi na račun norih davkoplačevalcev, na drugi strani pa povečuje položnice in parkirnine, da bo več denarja za počrpat. Ko pa vidi boge otroke ki so stari komaj 14 let in zbirajo stare žogice iz kant, pa ima pravico izvajat fizično nasilje. Lahko je napadat nemočne otroke in kot 35 letnik z 5 ljudmi okoli sebe prste odgriznit 23 letnemu delavcu, še prej pa ga skupinsko zbrcat da se prepreči njegov morebitni upor ob amputaciji prsta z odgrizom. Če je po županovo upravičeno fizično nasilje zato ker osnovnošolci zbirajo stare tenis žogice,... kaj je potem po njegovem upravičeno z njim naredit glede njegovega početja ?

Pokl (nepreverjen)

Poglejte-koliko skode je naredil jugovic in koliko je pokradel iz javnih sredstev!!!!odstop takoj-maribor je odlocen da ne-zeli in noce takega zupana!!!!seveda ne pozabite, kako je prisel do zupanskega stolcka-z goljufanjem!!!!to vam zagotavljamo-niso ga izvolili mariborcani!!!!

In reply to by starilopov (nepreverjen)

Koba (nepreverjen)

Seveda se ne spomni incidenta in slikanja, saj vsak dan naredi 1000 slik. Mesto - center pa je tak njegova dnevna soba........, z vsakim županom se vstrelimo v koleno!!!

Ha ha (nepreverjen)

Gnoj arsenovic !!!!

In reply to by Koba (nepreverjen)

Miroslav (nepreverjen)

Orangutan.

Teraj srba (nepreverjen)

Ta je se hujsi od orangutana!!!zdaj bo spokal z njegovimi placanci vred-ne bos vec zupan ,daj si dopovedat!!!

In reply to by Miroslav (nepreverjen)

NatasaNatasa (nepreverjen)

Arsenovic že agresivno izgleda po videzu. Ni mi všec in nikoli mi ne bo. Videz vse pove, z dejanji pa vse to še potrdi.

Štajerc s papiri (nepreverjen)

Avto če se ti je pokvaril bi trikotnik gor postavil pa bi bil mir.
Arsa te pa je slikal ker si mu verjetno bil simpatičen, če bi se mu pustil za bedro malo pošlatat bi dobil še kako nagrado.

Arsenovic spokaj (nepreverjen)

Maribor je zdruzeno odlocen da si takega zupana ne zeli!!!!naj raje naj sam odstopi ,drugace bo 4 vstaja maribora se hujsa od 3!!!!

Ljudozerec (nepreverjen)

Laznivi tatinski srb-mariborcani -zdaj je na nas da mi naredimo red v mariboru!!!

pesnitev (nepreverjen)

Župan skrbi za red, a se ne zna obvladati! Tudi jaz včasih kar stopim proti drvečemu skuteristu ali kolesarju!, mlademu objestnežu,ki ogroža ljudi v peš conah! Rredarji tako ali tako izključno "dežurajo" na parkiriščih, tam je najbolj komot in denar od kazni se lepo steka v občinsko blagajno! Slaba organizacija za zagotavljanje reda v mestu! Včasih cigani s štirikjolesniki oob koncih tedna drvijo po pešconah in se norčujejo iz ljudi, ki jih opozarjajo. Kar pa se tiče grnogradnje lično urejenega paviljona na tržnici, pa kaj se gremo, saj se zopet kaznuje Mariborčane, ki tam kupujejo, ta gradbeni inšpektor naj da mir in pogleda kako je razjaril Mariborčane s tem, da hoče paviljon zapreti. Pa kaj nam lahko vvsak v skledo pljuva al kaj?

pesnitev (nepreverjen)

pesnitev (nepreverjen) sekund nazaj

Župan skrbi za red, a se ne zna obvladati! Tudi jaz včasih kar stopim proti drvečemu skuteristu ali kolesarju!, mlademu objestnežu,ki ogroža ljudi v peš conah! Rredarji tako ali tako izključno "dežurajo" na parkiriščih, tam je najbolj komot in denar od kazni se lepo steka v občinsko blagajno! Slaba organizacija za zagotavljanje reda v mestu! Včasih cigani s štirikjolesniki oob koncih tedna drvijo po pešconah in se norčujejo iz ljudi, ki jih opozarjajo. Kar pa se tiče grnogradnje lično urejenega paviljona na tržnici, pa kaj se gremo, saj se zopet kaznuje Mariborčane, ki tam kupujejo, ta gradbeni inšpektor naj da mir in pogleda kako je razjaril Mariborčane s tem, da hoče paviljon zapreti. Pa kaj nam lahko vvsak v skledo pljuva al kaj?

per (nepreverjen)

Ta čoban pa si dosti upa .Dragi Mariborčani za kaj ste se ,dali speljati na led in volili tega južnjaka .Zaslužite si boljšega župana .

Kninska kraljica (nepreverjen)

Laznivi srbski pesjan!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice