Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City na Televiziji Slovenija, vodstvo ni podaljšalo pogodbe in ga s tem umaknilo z oddaje. Danes so zato Studio City pripravili v Slovenskem mladinskem gledališču.

Marcela Štefančiča so odslovili po 24 letih vodenja oddaje, ker se je vodstvo informativnega programa Televizije Slovenija odločilo, da bodo Studio City v mesecu maju vizualno in programsko spremenili.

S tem so zamenjali tudi voditelja.

»Mene so očitno odstavili, ne da bi mi to povedali. Po dolgih dnevih, ko se odgovorna urednica ni javljala, so nam povedali, da Studia City ni več, da mene ni več. Nova oddaja se bo začela okoli 30. maja, do takrat pa bodo vrteli retrospektivo oddaje,« je Štefančič povedal za N1.

Štefančič naj bi bil žaljiv

Odločitev naj bi sprejeli tudi zaradi izjav, ki jih je Štefančič podal marca na javni tribune za javno Radio televizijo Slovenija. Vodstvo je ocenilo, da se jim zdijo izjave žaljive do njihovih zaposlenih in da delujejo kot grožnja zoper posamezne zaposlene.

Sindikat novinarjev Slovenije pa pravi, da po njihovi oceni Štefančičeve izjave niso bile žaljive niti ne izražajo groženj. Vodstvu so poslali javno pismo, v katerem zahtevajo, da se Štefančič vrne k vodenju svoje oddaje in da se takoj prenehajo pritiski na ekipo ustvarjalcev.

Zahtevo za njegovo vrnitev je podpisalo tudi več kot 40.000 državljank in državljanov, odprta je tudi peticija z naslovom Konec političnemu obračunavanju: Marcel naj ostane. 

Današnjo posebno edicijo oddaje, ki se je začela ob 21. uri, je mogoče spremljati v živo ali preko spletnega prenosa. Dogajanje si lahko v živo ogledate tudi preko projekcije na fasadi Mladinskega. 

Dogodka se je udeležila večja množica ljudi, ki je z bučnim aplavzom pospremila začetek oddaje. 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ajgor (nepreverjen)

Množico ljudi?...nekaj deset brezdelnih potomcev komunističnega reźima v glavnem fdv-jevcev s končanim programov za mlatenje prazne slame. Glede na to kak halo vzganjajo okrog tega siromaka, to izgleda čista polomija.

Neviden (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Khm'umetniki si to umetniki.

In reply to by Ajgor (nepreverjen)

Melkijar (nepreverjen)

Ti si mentalni siromak . NOVA 24 in vatikanski ritopikeci so tvoja družina.

In reply to by Ajgor (nepreverjen)

Franc s Piramide

Neke gužve ravno ni. Nekaj naključnih klošarjev, to so "jebeni" oboževalci "jebenega" Stefančiča.

Melkijar (nepreverjen)

Vsak pač gleda kar razume .

In reply to by Franc s Piramide

Neviden (nepreverjen)

Vsi smo marceleki, ha, ha, ha, ha,, dajte čimprej spravit do oddajo stran, ker mi gre na bruhanje.
Edino prav da se ukinja.

Mestjanar (nepreverjen)

Uredništvo, to da preko vseh vaših povezanih portalov in TV Ideje zagovarjate in brez trezne zadržanosti, opravičujete dejanje takrat pobesnelega M. Štefančiča Jr. z izgovorom, češ, saj je mnenje partijskega, rdečega SNS (sindikat nov. SLO), da je revček kljub izrečeneni grožnji drugače mislečim, bogi, bogi, v nebo vpijoče sprenevedanje. Dečko je prestopil rubikon, od tu naprej pa povratka ni več. In ja, zares se začenja JEBENO resno obdobje naše "mlade" države. Maske so padle!

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Štefančič je napisal več knjig, kot pa jih je povprečen SĐSovev kadarkoli prebral. Osebno ga cenim predvsem kot filmskega kritika in intelektualca. On je dejansko svoje življenje posvetil svojemu poklicu. Verjetno vsi kritiki pod člankom premalo poznate njegova dela in prizadevanja, ter vas moti, da je iz političnega zornega kota obratno usmerjen kot vi. Vsakemu svoje. Želim mu vse dobro.

Rola (nepreverjen)

Desni z opravljeno Gustav Šilih šolo in največ osnovnošolsko izobrazbo tega nikoli ne bodo razumeli.

In reply to by Alenkinabratovscina (nepreverjen)

pohorskisvizec

Alenka žal v svoji nekdanji oddaji ni več bilo govora o filmu, ampak je pametoval o vsem, predvsem pa o politiki. Seveda ga je najbolj motil....dopolni.

In reply to by Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Starejše novice