Vstavimo denar, pritisnemo in gumb in počakamo. In že imamo svojo porcijo 'pomfrija'. Odslej si lahko v Mariboru privoščimo ocvrt krompirček kar iz avtomata.

Belgijci, ki sami sebe razglašajo za izumitelje ocvrtega krompirčka, so leta 2013 v Bruslju postavili prvi samopostrežni avtomat za pomfri. Tega je aprila dobil tudi Maribor. 

»Nekaj novega, nekaj vročega in hrustljavega,« so ob objavi fotografije avtomata zapisali na Facebook profilu Fud Snacks. 

Na Orožnovi ulici, kjer je bil nekoč Študentski servis Maribor, so postavili avtomat, ki 24 ur na dan ponuja ocvrt krompirček. Avtomat se nahaja tudi v nakupovalnem centru Supernova Maribor.

Krompirček v moderni preobleki

Na družbenih omrežjih so spomnili na čas, ko se je krompirček v mestu pekel na vsakem vogalu, nanj pa se je čakalo v vrsti. Še zlasti je dišalo v Slovenski ulici, kjer so prvi začeli ponujati  ta priboljšek.

Okoli leta 1970 so odprli prvo okno v hodniku, iz katerega je zadišalo po svežem in hrustljavem pomfriju. 

»Verjetno se prav vsak spomni kot otrok, kako se je veselil tega krompirčka v mestu,« so zapisali: »Sedaj se krompirček vrača v moderni preobleki.«

S soljo in kečapom

Če si zaželimo krompirčka, je treba najprej v avtomat vstaviti drobiž. Avtomat sprejema kovance za dva evra, en evro, 50 centov, 20 centov in 10 centov.

Na Orožnovi ulici lahko izbiramo lahko med soljo in kečapom ali pa si privoščimo oboje. V Supernovi je na voljo še majoneza. Ko izberemo dodatke, pritisnemo start in počakamo.

Na porcijo krompirčka je treba počakati 270 sekund, zanjo pa odšteti dva evra in pol.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Voznik (nepreverjen)

2,50 € za kafešalčko pomfrija?

Rival (nepreverjen)

Ti bi še imel 3kg krompirja za domov.

In reply to by Voznik (nepreverjen)

pohorskisvizec

Ali menjuje olje, ali je pečeno na vroč zrak? 2.50 EUR haha. Penzič za ta znesek dobi v Lidlu l. mleka,kilo testenin in še polivko!

Purger (nepreverjen)

1,5 eur dvakrat večja porcija na kebab štantu.
To zgleda kot porcija za otroka.

Neviden (nepreverjen)

Če je porcija ,to_to ,kar je na sliki,potem hvala lepa.2.5eura raje dam klošarju za pir.

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Ne vem, če bo to šlo ravno v promet.

Starejše novice