Na sojenju Sebastienu Abramovu zaslišali starša umrle Sare Veber.

Na celjskem okrožnem sodišču sta bila danes na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015, med drugim zaslišana starša umrle.

Kot je dejala njena mama, je na tragični dan med likanjem zaslišala močan pok, zato je stekla v dnevno sobo, tam pa našla hčer v nenavadnem položaju.

Reševalce poklical Abramov

Abramov je med preiskavo sicer dejal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, na začetku sojenja pa je zavrnil zagovor in napovedal, da se bo zagovarjal skozi sodni postopek.

Sarina mati je na današnjem pričanju dejala, da je poskušala hči oživljati, medtem pa se je Abramov umaknil na balkon.

Na kraj dogodka so najprej prispeli policisti, potem pa še reševalci, ki jih je poklical Abramov.

Abramov na sprehode nosil plinsko pištolo

Po materinih besedah se je Sara, s katero sta imeli zaupen odnos, potem ko je spoznala Abramova, spremenila.

Zaprla se je vase, čeprav je bila pred tem živahno in zgovorno dekle. Kot je ocenila, v hčerinem razmerju z Abramovom ni bilo vse v redu, saj jo je videla nekajkrat jokati. Od sosedov je tudi slišala, da je Saro zmerjal. Ko je šel na sprehod, pa je imel vedno imel s seboj plinsko pištolo, je dodala.

Sara je po materinih besedah Abramovu napisala pismo, v katerem je zapisala, da se ne bo več trudila za njuno zvezo, če se sam ne bo potrudil.

Nekaj mesecev pred smrtjo ga je tudi snemala z mobilnim telefonom. Mati ni prepričana, ali je Abramov sploh žaloval za njeno hčerjo, zdi se ji, da si je želel le vzbujati pozornost.

Pri oživljanju ustreljenega dekleta Abramov ni pomagal

Tudi Sarin oče je v pričanju dejal, da je Sara v zvezi z Abramovom postala tiho dekle. Ko je odjeknil strel v dnevni sobi, je bil v spalnici, saj je imel glavobol. Ko je slišal pok, je stekel v dnevno sobo in zavpil, da je Sara mrtva.

Povedal je, da sta s Saro imela zelo dober odnos in sta si zaupala. Abramov po dogodku ni nič pomagal pri oživljanju Sare, je še dodal Sarin oče.

Grozi mu do 30 let zapora

Sojenje Abramovu, ki je v celjskem priporu zaradi domnevnega umora Sare Veber, se bo nadaljevalo 27. maja, ko bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko.

Abramov je sicer med preiskavo povedal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči, bil je prepričan, da v cevi puške ni nabojev.

Prav tako je dejal, da je skušal Vebrovo oživljati in da je celo razmišljal, da bi se ubil. Očital si je, da je Vebrova umrla zaradi njegove malomarnosti in površnosti.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova.

Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Hahah....daj ne bluzi, pri čiščenju puške si imel naboj v puški, ki se je sprožila direkt v tvoje dekle! In svizec(ne pohorski) spet zavija čokolado!

Jakove (nepreverjen)

govno od čovjeka mrššš

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Ta več ne bi smel videti belega dne. Očitno mu gre "predobro" glede na njegovo tolščo.

Starejše novice