Foto: Jure Banfi
Ljudski vrt danes gosti posebno tekmo. Na štajerskem obračunu Maribora in Aluminija se od pristašev vijoličastih poslavlja klubska legenda, kapetan Marcos Tavares.

Polne tribune Ljudskega vrta so nocoj še zadnjič pozdravile Marcosa Tavaresa v vlogi nogometaša Maribora.

Legendarni napadalec Maribora danes zaključuje bogato kariero. Mariboru je bil zvest vse od leta 2008, v več kot 14 letih skupne zgodbe pa je podrl številne klubske in ligaške rekorde.

Z 211 zadetki in 591 nastopi vodi na večni klubski lestvici, s 159 goli pa je tudi najboljši strelec Prve lige Telemach, v kateri je doslej odigral 435 tekem.

Tako ne čudi, da so tribune Ljudskega vrta danes praktično polne, sedeže pa so zasedli številni znani gostje, med njimi je veliko bivših soigralcev.

Na zahodni tribuni lahko opazimo Aleksandra Rajčevića, Mitjo Vilerja, Daliborja Volaša, Dragana Jelića, Aleša Mejača, Amirja Derviševića, Reneja Miheliča, Jeana-Philippa Mendyja in druge.

Tavaresa je ob tem nagovoril tudi župan Maribora Saša Arsenović, ki je kapetanu Maribora podelil tudi častni mestni grb.

Še pred tem pa ga je presenetila družina z očetom in mamo, ki je zgolj za to priložnost pripotovala iz Brazilije, klub pa mu je pripravil kratek film, v katerem so o Tavaresu spregovorili Vlado Novak, Zoran Predin, Matjaž Kek, Josip Iličić in Peter Prevc.

Drago Cotar, predsednik Nogometnega kluba Maribor, je v svojem nagovoru razkril, da bo klub upokojil številko 9, zahodna tribuna pa se odslej imenu tribuna Marcosa Tavaresa.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haja (nepreverjen)

Hvala ti za vse, kar si storil za nk Maribor! 💜

Starejše novice