Foto: Bobo
Nataša Pirc Musar je danes sporočila odločitev glede kandidature na predsedniških volitvah.

Na današnji novinarski konferenci v pavilijonu Ruske dače je pravnica Nataša Pirc Musar sporočila svojo odločitev gleda kandidature na predsedniških volitvah.

Povedala je: »Moja odločitev je, da kandidiram za predsednico Republike Slovenije.« Dodala je, da so jo v to, da se poda v boj za kandidaturo, prepričevali že večkrat.

Kot primerno naslednico jo po njenih besedah vidita Milan Kučan in Danilo Türk

»Če mi na volitvah uspe, lahko povem samo en stavek: Ne bom tiho,« je še izpostavila. Sklenila je, da bodo, če postane predsednica države, njen glavni fokus prebivalci in prebivalke Slovenije.

»Z drugimi kandidati in kandidatkami se ne mislim ukvarjati. Posvetila se bom volivkam in volivcem, želim pa si pošteno tekmo,« je še dejala.

Povedala je, da se ne misli vpletati v notranje politične boje, a da se bo oglasila, ko bo to pomembno za zaščito pravic ljudi.

»Najlažje je biti tiho«

»Če želiš biti všečen vsem, postajaš preveč medel. Biti tiho je najlažje. Ko pa nekaj poveš, je treba braniti svoja stališča. Večkrat sem znala dokazati, da se znam postaviti za to, v kar verjamem,« je povedala in dodala:

»Oglašala se bom in poskušala biti mediator med različnimi pogledi na svet, kar se mi zdi ena od glavnih nalog predsednika države.«

V ospredju bodo človekove pravice in pravna država

»Pozorna bom na temeljne človekove pravice in pravno državo. V predvolilno kampanjo bo osebno vložila nekaj manj kot 20.000 evrov,« je bila jasna. 
 
»Preuranjeno je razkrivati, kaj vse bomo na terenu počeli. Mnogo težje mi bo kot tistim, ki bodo kandidirali v okviru političnih strank. Ampak jaz sem na to pripravljena,« je dejala.
 
Na vprašanje, ali bo uporabljala družbeno omrežje Twitter, če bo postala predsednica države, je odgovorila:

»Twitter je moje najmočnejše družbeno omrežje. Tam sem spoznala, da se da tudi s 140 znaki zmerno in kulturno komunicirati. Družbenih omrežij, če postanem predsednica, ne bom izbrisala, ampak koliko bom pa v tem primeru uporabljala družbena omrežja, pa še ne vem.«

Kdo so podporniki?

Skupino podpornikov Nataše Pirc Musar sestavlja 14 oseb, sedem žensk in sedem moških. 

Nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk, pisatelj Tadej Golob, igralki Milena Zupančič in Nataša Barbara Gračner, pevka Alenka Godec, pravnica Alenka Šelih, nekdanji novinar in voditelj Slavko Bobovnik, košarkar Boštjan Nachbar, humanitarki Ninna Kozorog in Anita Ogulin, sociologinja Biserka Marolt Meden in pravnik Dragan Petrovec.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Sposobna vsekakor je. Ta ženska je "buldožer", niti malo podobna sedanjemu predsedniku. No, pa imejmo predsednico. Moj glas vsekakor ima.

CepiSeCepec (nepreverjen)

Slovenski predsednik je Joe Biden, tukaj gre dejansko za delovno mesto upravnika kolonije.

Koba (nepreverjen)

Bravoooooo......!!

. (nepreverjen)

strici iz kadrovske nimajo hrbtenice

za upokojenec 70 (nepreverjen)

Če rabiš buldožera si ga naroči domov. Koga pa naj bi ta tvoj buldožer rušil, pomlel?

janban

Tiho bo samo ko bo govora o levičarjih. Drugače pa strašno pristranska oseba. Mojega glasu ne dobiš niti v sanjah. Ko vidiš, da jo podpirata Kučan in Turk takoj veš koliko je ura.

pohorskisvizec

To baburo ne bi volil,pa se lahko sleče.

andrej 57 (nepreverjen)

Odlično. Desničarskim ofcam se že tresejo gate. Tudi moj glas vsekakor ima!!!

Mestjanar (nepreverjen)

Čakaj, čakaj, kaj je že v majhnih stekleničkah? Aja, gift! To je to, majhno, hudobno, zakompleksano, gmotasto! Marta (Kos) je hudobno, kričavo levo zlo, je pa manekenka za Natašo. Če pa vmeša se ta desna, Eva (Irgl), ta pa ima potencial. Ona bi bila kot Lambo proti Fičku in Yugu. Go, Eva, go Eva!

Augsburg (nepreverjen)

Ne razumem, zakaj bi odvetnica hotela postati predsednica države. Odvetnik mora imeti neko poslanstvo, in sicer da varuje posameznika pred državo in politiko.

Marta Kos je katastrofa, Eva Irgl tudi, Musarjeva pa naj bo kar odvetnica. Ni potrebe, da predsednikuje brez pooblastil. Naj bo Novakova. Političarka.

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice