Na nedavni seji mestnega sveta je Igor Jurišič predlagal, da bi se ob napovedanem delnem zaprtju Lenta za promet znova odprla Koroška cesta in Glavni trg. Arsenovič na pobudo ni navdušen.

Odločitev Mestne občine Maribor, da zapre Koroško cesto in Glavni trg za ves motorizirano promet, še vedno buri duhove.

Tako je 33. redni seji mestnega sveta Igor Jurišič predlagal pobudo, da se ob napovedanem delnem zaprtju Lenta za promet znova odpre Koroška cesta z Glavnim trgom

»Ob napovedi delnega zaprtja Lenta ugotavljam, da gre v tem primeru za intervencijo. Skladno s sklepom, ki pravi, da lahko občina v primeru izrednih razmer in intervencij spremeni prometni režim na Koroški cesti, zato dajem pobudo, da se za omejeno časovno obdobje, do ponovne pretočnosti Lenta ali izgradnje tunela pod Mariborom izjemoma odpre za promet Koroška cesta z Glavnim trgom,« se glasi Jurišičeva pobuda.

Pri tem predlaga, da se zaradi varnosti sprehajalec hitrost omeji na deset kilometrov na uro, po ponovni vzpostavitvi normalne pretočnosti mesta, pa se omenjeni odsek znova zapre za promet.

»Ne glede na to, da bo promet potekal mimo gostinskega vrta gostilne Poper, vljudno prosim župana, da zaradi morebitnih drugih interesov ne nasprotuje pobudi in z nasprotovanjem ogrozi prebivalce ulic in otrok v šolah, ki se nahajajo ob teh ulicah,« je še v pobudi dodal mestni svetnik Jurišič.

Arsenovič kratek in jedernat

Odziv na seji mestnega sveta je že podal tudi Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, ki je pobudo v trenutku zavrnil.

»Predlagam, da se se kar po Poštni začasno vozimo in še kje, po Slovenski in po Grajskem trgu, to bi lahko bila tudi rešitev,« je tako dejal Arsenovič.

Pri tem je potrebno omeniti, da so lanskega februarja mariborski mestni svetniki na izredni seji zavrnili predlog, da bi se na Glavni trg in Koroško cesto vrnil promet, po tem, ko je to predlagala Civilna iniciativa za pravično razdelitev prometnega bremena v centru Maribora.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tommmmmy (nepreverjen)

Ta Jurišič pa je pravi bimbo. Kakšne butaste ideje.

pohorskisvizec

haha.....na 10 km/h, jurko...si vzel tablete?

Franc s Piramide

Še malo, pa totega bednega Arsenovića, uničevalca mariborskega prometa, ne bomo več gledali na
županskem stolčku. Nikdar in nikoli več!

janban

Si siguren? Koga pa bi ti rad gledal na županskem stolčku? izkašljaj se!

In reply to by Franc s Piramide

andrej 57 (nepreverjen)

Jurišiču je zmanjkalo tablet. garant. Dajmo mu skupaj pomagat. Pozna kdo kakšnega psihiatra.

Surfeiter (nepreverjen)

Tokrat ima Jurišić, ki ponavadi glumi zagorca, prav ... in tudi vprašanja župankovića so na mestu ... ja županković, odprimo za promet Grajski trg, Slovensko, Vetrinjsko itd, kakor je nekoč bilo ... do EzlEka in mimo njega z avtom ... jeeeeeeeeeej ... !

Surfeiter (nepreverjen)

Pravkar sem prelistal časopis Maribor ... razen potrditve, da moje mesto vodijo zagorci, nisem zvedel nič novega ali koristnega ... in ker imam na poštnem nabiralniku nalepko, ki ne dovoljuje vstavljati reklam, časopis pa je v kaslu kljub temu bil, sprašujem: "Župakoviću, kako "se odjaviti" od tvojega pamfleta?"

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Koba (nepreverjen)

Totega grdavša je potrebno odpeljat v najbližji ZOO......

Karantanec (nepreverjen)

Staro mesto naj se zapre za promet, čimbolj... Maribor si zasluži stati on boku drugim Evropskim pešcem prijaznim mestom, kot Ljubljana ali bolje!

Surfeiter (nepreverjen)

Ti si "Karapušović" iz lobistične "ekipe" župankovića, ki je prebivalcem Koroških vrat, ob nujnih primerih pot do UKC podaljšal za 10 minut ... koliko umrlih od srčne kapi bo županković imel na vesti, ko sebi in svojim pajdašem omogoča enormne zaslužke, medtem ko beremo, da vsaka minuta ob zastoju srca šteje? Koliko?

In reply to by Karantanec (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Po eni strani občina financira nakupe in montažo defliribratorjev, po drugi pa zapre edino cesto it SZ dela mesta v smeri UKC ... zagorci od šmarnice samozavestni ...

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Fikret (nepreverjen)

Ti si tudi en bebo. Ljudje iz Gaja in Bresternice imajo tudi precej dalec do bolnice. Ce se bo njim kaj zgodilo, jih bo tudi mel mariborski zupan na vesti? 😂

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

pohorskisvizec

Dr surf si postal vseznalec?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice