Vir: posnetek zaslona (YouTube, Slovenske novice)
Kaj so o incidentu med mestnim redarjem in kolesarjem, ki se je pretekli teden zgodil v Šiški, povedali policisti?

Pretekli teden je v javnosti odmevala novica o incidentu med mestnim redarjem in kolesarjem. S posnetka, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je razvidno, da sta se mestni redar in kolesar sprva pogovarjala, nato pa je redar nasilno zgrabil kolesarja, ga potegnil s kolesa in podrl na tla.

»Danes sem bil pred stolpnico v Šiški priča pretresljivemu dogodku. Mimoidoči kolesar je ogovoril mestnega redarja med nalaganjem avtomobila s pajkom – o čem je beseda tekla, ne vem. Vem pa, da kar je sledilo, nikakor ne more biti posledica izrečenih besed.

Mestni redar je nasilno s kolesa zvlekel gospoda in ga podrl na tla. Kasneje sta mu na pomoč priskočila še dva redarja,« je za Slovenske novice povedal moški, ki je incident posnel.

Ljubljanski policisti so za Ljubljanainfo povedali, da so bili v sredo, nekaj po 8. uri, o dogodku obveščeni s strani mestnega redarja.

»Policijska uprava Ljubljana je bila v sredo, nekaj po 8. uri s strani mestnega redarja zaprošena za pomoč pri postopku z občanom na območju Šiške,« so izpostavili.

Kaj so ugotovili?

»Na kraju so policisti ugotovili, da je mestni redar pri delu opravljal postopek z občanom, ko se je v postopek vmešal drug občan, ki pa je kršil javni red in mir. Redar je v postopku uporabil tudi prisilna sredstva,« so pojasnili in dodali:

»Ob prihodu policistov na kraj posredovanje policistov ni bilo potrebno zato postopkov na kraju niso izvajali. Bodo pa naknadno preverjene še posamezne okoliščine postopka in po ugotovljenih dejstvih izvedeni ustrezni postopki.«

Za več pojasnil o postopku so nas napotili na mestno redarstvo. Na odgovore še čakamo.

Že pretekli teden je Roni Kordiš, avtor bloga Had.si, je na družbenem omrežju delil odgovor mestnega redarstva.

»V konkretnem postopku je bilo zadržanje odrejeno zaradi kršitev določb nedostojnega vedenja po zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi prepiranja, vpitja in hudega žaljenja pooblaščene uradne osebe. Zaradi nesodelovanja v postopku je redar uporabil prisilno sredstvo,« so med drugim izpostavili.

Tega, kakšno bo nadaljnje ukrepanje, niso komentirali. Med pooblastili, ki jih imajo po zakonu mestni redarji, so opozorilo, ustna odredba, ugotavljanje identitete, varnostni pregled osebe, zaseg predmetov, zadržanje osebe in prisilna sredstva, med katera sodi uporaba telesne sile in sredstev za vklepanje in vezanje ter plinskega razpršilca.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rockandroll (nepreverjen)

Kaj se zajebavate ?? Podrobnosti incidenta: Sedaj je znano, zakaj je mestni redar obračunal z mimoidočim kolesarjem.......Za več pojasnil o postopku so nas napotili na mestno redarstvo. Na odgovore še čakamo.

M - B (nepreverjen)

Kolesar je zagotovo poraženi desničar, ki se je odpravljal na petkove proteste.

Mestjanar (nepreverjen)

Reeees se delate norca iz ljudi, uredništvo! A to so vas naučili na faksu, kako z udarnim, zlaganim naslovom prikriti dejanski dogodek in imeti bralce za norca? Debilno! Če že, bi prikazali nadaljevanje video zapisa ta istega dogodka, ki prikazuje nepojmljivo intervencijo v nadaljevanju, ko se redarskemu prascu pridružita še 2 "pogumna" prasca, redarja in se vsi 3 zares brutalno lotijo ubogega kolesarja. "Strokovni" poseg je identičen napadu številčnejšega krdela hijen, ki se loti osamljene in šibkejše žrtve. Čemu podobnemu smo bili do sedaj priča le ob kakšnem filmskem ali pa dokumentiranem zapisu napada mestne tolpe na nebogljeno žrtev. Dragi moji, prišel je čas, ko se je zavoljo lastne varnosti vsak dolžan ustrezno in primerno zaščititi s primernim "orodjem".

Ficho81 (nepreverjen)

A je s tabo vse ok?Kolesarji lahko delajo,kar hočejo,ostali smo pa lahko samo tiho?Ta kolesarček je sigurno bil tiho,pa so ga okoliški redarji neupravičeno napadli,ker je mel sigurno velik gobec v taubijevi svobodi!Redarji pa še vedno živijo v Janšizmu-šerif belega sela!

In reply to by Mestjanar (nepreverjen)

Mestjanar (nepreverjen)

Po mojem incident nima nikakršne politične konotacije. Čemu opletaš z njo? Ti je znano kaj več o tem dogodku? Če bi bili ti retardirani redarji fizično ogroženi, je logično da odreagirajo agresivno na agresijo in branijo svoje telo. V tem primeru pa ni bilo danih nikakršnih pogojev za tako brutalno dejanje 3 priviligirancev nad nemočnim osebkom, četudi je imel dolg jezik.

In reply to by Ficho81 (nepreverjen)

Mikimisko (nepreverjen)

A u supak ti ne pogledajo

Legionar (nepreverjen)

Redarja bi vsako jutro počakal in ga pospremili v službo. Kupil bi mu štrik !.

Mira Štraus (nepreverjen)

Kaj pa drugi občan, ki se je vmešal?

Tomaž 63 (nepreverjen)

Resnica je taka, da lepa beseda vedno mesto najde, ker pa so redarji imajo enostavno za oblast in nedotakljive, z nizko kulturo obnašanja, je tako kakor je. Žalostno toda resnično.

Elroy (nepreverjen)

Pretepaški varnostnik je 100% iz Saraoca ! Kdo gre stavit saj jih je 80% zaposlenih na redarstvu od tam !

Starejše novice