Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Še zadnja seja mestnega sveta pred počitnicami, govora tudi o podražitvi vode.

Na današnji seji mestnega sveta Mestne občine Maribor bodo na predlog Stranke mladih - Zeleni Evrope obravnavali etični kodeks občinskih funkcionarjev Mestne občine Maribor in potrjevali odlok o občinskih cestah.

Mariborski župan mora zaradi izstopa nekaterih svetniških skupin iz koalicije po incidentu z domnevnim fizičnim obračunom nad mladoletnikom iskati vse več kompromisov, zaradi česar se je še pred sejo odločil z dnevnega reda umakniti predvideno občutno podražitev vozovnic za Pohorsko vzpenjačo, korak nazaj pa je moral stopiti tudi pri podražitvi pitne vode.

Če je sprva bilo predvideno, da bi se položnica za vodo za povprečno gospodinjstvo povišala za 1,55 evra, štiričlanska družina pa bi za vodo po novem mesečno odštela 2,91 evra več kot doslej, bodo svetniki zdaj hkrati s podražitvijo odločali še o tem, da bi občina gospodinjskim uporabnikom do konca leta subvencionirala 30 odstotkov cene, za kar naj bi iz proračuna namenili 135.000 evrov, od tega 90.000 evrov iz letošnjega.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hejh (nepreverjen)

Voda ni taki strosek kot kanalscina, kanalscina je v primerjavi z vodo 3 x dražja.

CepiSeCepec (nepreverjen)

Te kanale so Kangler, Krizman in Sovic lastnorocno kopali in polagali cevi, ki so jih sami kupili, zato je tudi cena temu primerna.

In reply to by Hejh (nepreverjen)

CepiSeCepec (nepreverjen)

Ni posteno da ne placujemo svoj zrak, ce placujemo svojo vodo, svojo zemljo, bi vsekakor morali placevati tudi svoj zrak. Obcani se krive pocutijo ko dihajo ta svoj zdravstveno ne pregledan, ne obdavcen, torej zdravju oporecen zrak.

Starejše novice