Naposled je znano, kje je zaposlitev dobil Bernard Majhenič, nekdanji direktor mariborskega Marproma. Majhenič je namreč postal direktor družbe Aerodrom Portorož.

Skupščina delničarjev družbe Aerodrom Portorož je na današnji seji sprejela odločitev o spremembi vodstva družbe. 

Z dosedanjim direktorjem Robertom Kranjcem, ki je preteklih 14 let vodil družbo, so namreč sklenili sporazumni dogovor o prekinitvi sodelovanja.

»Delegati skupščine so se dolgoletnemu direktorju zahvalili za njegovo odgovorno delo in prizadevanja v preteklem obdobju,« so med drugim sporočili iz družbe Aerodrom Portorož.

Novi direktor družbe Aerodrom Portorož je tako postal Bernard Majhenič, ki je bil pred tem devet let direktor mariborskega Marproma.

»Bernard Majhenič ima 25 let v sektorju transporta in logistike. V preteklih devetih letih je bil direktor mariborskega Javnega podjetja Marprom, pred tem je svojo poslovno pot razvijal v okviru družbe Veolia Transport, kjer je sedem let opravljal delo direktorja komerciale in razvoja za jadransko regijo,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Glavna naloga novega direktorja bo tako nadaljnji razvoj Aerodroma Portorož v smeri energijske učinkovitosti ter vzpostavljanje novih letalskih povezav z namenom strateškega pozicioniranja Portoroža in slovenskega primorja kot privlačne turistične destinacije.

Majhenič Marprom zapustil konec marca

Nadzorni svet Marproma, ki ga vodi Matej Pavlič, je konec marca, po izteku mandata Majheniču, za novega direktorja podjetja, ki upravlja mestni avtobusni promet, pa tudi žičnice in smučišča na Pohorju, imenoval Ranka Šmigoca.

Majhenič je bil med zaposlenimi na Marpromu precej priljubljen. V javnosti je takrat tudi zaokrožilo tudi mnenje, da je bil nov direktor imenovan mimo volje zaposlenih.

Na imenovanje novega direktorja Marproma Ranka Šmigoca pa so se odzvali tudi v sindikatu voznikov avtobusov, ki so Šmigocu očitali, da za vodstvo nima dovolj izkušenj.

Je pa pred njegovim odhodom v Portorož v javnosti tudi zaokrožila informacija, da se bo Majhenič jeseni potegoval za mesto mariborskega župana, a je sedaj jasno, da je Maribor zamenjal za Portorož.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sonjica (nepreverjen)

MAJHENIĆ, ki je bil že v osnovni šoli "bebcek", kaj šele kasneje v srednji...med drugim je v prometni nesreči "POHABIL" (trajna invalida) dva svoja nekdanja prijatelja, nato pa na sodišču lagal, da on ni vozil avtomobila?! Nihče ga ne mara, šole in oproščenega na sodišču, ga je rešil njegov oče, ki je bil velik "Partijec" in direktor več podjetij v bivši in tudi sedanji državi.

Surfeiter (nepreverjen)

Ko bi kome ako ne bi svom svome ... Majheniću na Obali držijo štango braća Hrvati ... kakor vsa podjetja doli ...

Starejše novice