Foto: Jure Banfi
Pri Olimpiji se znova tresejo tla. Manj kot teden dni pred prvo tekmo sezone sta zmaje zapustila Mladen Rudonja in Robert Prosinečki, po katerem je vodstvo kluba udarilo s sramotnimi obtožbami.

Jasno je, na čigavo stran se je po včerajšnji odločitvi vodstva kluba, da Robert Prosinečki zapusti Olimpijo, postavila večina pristašev zeleno-belih.

Vse bolj nezadovoljni navijači Olimpije so po četrtkovem preobratu in informacijah, da bo Prosinečki po dolgem pogovoru ostal na ljubljanski klopi, včeraj doživeli še en šok.

Da življenje pristašev zmajev ne more biti dolgočasno, je poskrbel kar predsednik Adam Delius, saj v nasprotju s pričakovanji javnosti ni odstavil generalnega direktorja Igorja Barišića, ki so se mu uprli praktično vsi v klubu.

Kratko sta potegnila trener Robert Prosinečki, ki je odstopil sam, in športni direktor Mladen Rudonja, ki so ga po obtožbah o nepooblaščenem izdajanju poslovnih skrivnosti razrešili funkcije.

Ker smo bili mediji v večernih petkovih urah obveščeni o današnji novinarski konferenci Roberta Prosinečkega, je danes iz Olimpije plaz obtožb priletel še na račun nekdanjega nogometaša Reala in Barcelone.

Je skušal Barišić preprečiti novinarsko konferenco?

Rok Viškovič, novinar Sportkluba, je na omrežju Twitter delil informacijo, da naj bi pri vodstvu hotela, ki gosti novinarsko konferenco Prosinečkega in Rudonje, posredoval tudi Igor Barišić.

Generalni direktor Olimpije naj bi, tako piše Viškovič, skušal doseči, da vodstvo hotela prepove izvedbo današnje novinarsko konferenco, a je bil pri tem neuspešen.

Olimpija sicer na svojih spletnih kanalih še vedno ni potrdila novice o odhodu Roberta Prosinečkega in Mladena Rudonje. Po informacijah Ljubljanainfo naj bi služba za odnose z javnostmi ostala brez dostopa do klubskih omrežij.

Je pa na klubski spletni strani in v nabiralnikih medijev končal zapis vodstva Olimpije, v katerem so Prosinečkega med drugim obtožili tudi tega, da je na pripravah popival, kadil in kartal do jutranjih ur.

Vsi, ki vsaj malce poznajo kariero Roberta Prosinečkega, poznajo anekdote o tem, da je nekdanji evropski prvak s Crveno zvezdo tudi med polčasom tekem prižgal cigareto ali dve znane ameriške znamke.

Izjava z obtožbami na račun Hrvata

Da Prosinečki življenjskih razvad ni opustil niti po koncu nogometne kariere, je splošno znano dejstvo, kar so v trenutnem položaju očitno izkoristili tudi pri Olimpiji. 

Izjavo ljubljanskega kluba lahko preberete v celoti, v njej pa med drugim najdete obtožbe, noče biti vzor igralcem in slediti klubskim vrednotam ter da je kot trener odpovedoval načrtovane treninge.

»Robert Prosinečki je za danes ob 13. uri napovedal novinarsko konferenco, na kateri bo želel govoriti o dogajanju zadnjih dni in tednov.

Ampak Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana želi pred tem povedati svojo plat zgodbe.

Robert Prosinečki je bil v preteklosti vrhunski nogometaš, danes pa živi svoje življenje, kot ga je vajen!

Noče biti vzor igralcem in slediti na klubski filozofiji in vrednotam.

Potem, ko je klub napovedal njegov odhod z mesta trenerja, je v javnost iz ure v uro prihajalo vedno več nevzdržnih trditev in floskul.

Nihče pa ne ve, da je na pripravah trenerski štab večkrat (skoraj vsak dan) kartal do 4. ure zjutraj z alkoholom in cigaretami.

Poleg tega je kot trener neodgovorno prestavljal ali celo odpovedoval načrtovane treninge.

Nazadnje je trening brez posveta s predsednikom ali direktorjem kluba odpovedal dva dni pred koncem priprav.

Z naše perspektive bi bila že vsa ta dejstva zadosten razlog za razhod s trenerjem, ki tako deluje v prvoligaški ekipi. Želimo pa pustiti preteklosti in pozitivno gledati v prihodnost!

Danes, v soboto 2. julija 2022, se je predsednik Adam Delius dogovoril z novim trenerjem, ki ima dovolj izkušenj v Evropi in je vrednotno usmerjen. Trenerja in njegovo ekipo bo klub javnosti predstavil v ponedeljek zjutraj.

Od sedaj naprej bosta vse poslovne odnose v klubu direktno nadzorovala predsednik kluba Adam Delius in podpredsednik dr. Christian Dollinger.

Nogometni klub Olimpija Ljubljana«

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ariel (nepreverjen)

Laž na laž

Surfeiter (nepreverjen)

Lublanski bedaki ... Prosinečki je ime in pojem, kot ga Olimpija nikoli ne bo imela ...

Starejše novice