Vir: Facebook, Bina Sabina
Mariborčani so že nekaj časa opozarjali na poškodovanega laboda na nabrežju Drave. Izkazalo se je, da gre za hudo poškodovano labodko, ki so jo sedaj morali uspavati.

Že včeraj smo poročali o poškodovanem labodu na obrežju Drave, natančneje pri železniškem mostu.

Na situacijo je opozorila bralka, ki je tudi kontaktirala Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer so ji posredovali telefonsko številko veterine, ki naj bi imela koncesijo za oskrbo teh ptic. 

Iz omenjene veterine so ji sporočili, da so laboda pregledali in mu naj ne bi bilo nič. A kot kaže, situacija le ni takšna, kot so trdili, saj so laboda sedaj morali uspavati.

Veterinar poškodovani labodki ni mogel pomagati

Na družbenem omrežju Facebook je namreč zaokrožil nazoren in žalosten zapis Mariborčanke, ki je tudi sama opazila poškodovanega laboda in skupaj z občanko na pomoč poklicala veterinarje.

»Star odprti zlom, verjetno od vodnega skuterja, noga je odmrla in bila gnila. Kost je gledala ven. In ja, gre za labodko pri železniškem mostu, ki jo je bilo potrebno uspavati,« je zapisala.

Pri tem je dodala, da ji veterinar drugače ni mogel pomagati, zato jo je moral odrešiti muk in bolečin ter posledično uspavati. 

»In hvala gospe Valentini, ki je eno uro čakala z mano na prihod veterinarja in pomagala držati labodko ob njeni smrti,« je še zapisala.

Ne nazadnje je še opozorila na nespametne posameznike, ki divjajo po cesti in po Dravi z vodnimi skuterji, prav ti naj bi bili vzrok za smrt labodke.

»Vsi, ki pa znate samo obtoževati in prelagati krivdo na druge se pa zamislite. Jaz sem v šoku in jočem, bila sem asistentka ob usmrtitvi čudovite labodke. Naj ji bo lepo za mavrico. Družinica pa upam, da čim lažje preboli izgubo,« je zaključila zapis.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
obiskovalka Lenta (nepreverjen)

Uboga žival, ki je morala umreti zaradi človeške objestnosti.

BOZIDAR (nepreverjen)

MARIBOR šampion

Fabijan (nepreverjen)

Skuterji na Dravi se mi zdijo kruto početje za ves vodni svet in za ljudi.
Nekatera mesta na Zemlji imajo plovne potoke, naša velika reka pa nam je odvzeta.
Plutje kopanje in zadrževanje ob njej je nevarno in nestabilno zaradi prisvojene pravice energetskega lobija,ta nam našo reko drago prodaja.
Plovnost in življenje z reko Dravo se vse bolj omejuje z izgradnjo raznih preprek vse z roko v roki z energijskimi lobisti in državo ter lokalno upravo.
Reka bi morala postati glavna žila mesta z veliko svobodne osebne iniciative-električna plovila, veliko pristanišč, temu prilagojen pretok, vodni taksi in tn..........

Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Spečeni na žaru so odlični.

Zlo (nepreverjen)

Kot tvoji froci nicverdni gnida

In reply to by Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

In? Kaj? Naredite bedaki soline na Dravi ... po vzoru MonteCarla ... tam je tovarna denarja, mi gladni in revni Mariborčani se ukvarjamo z labodom ... mi pametni, cela Azurna obala glupa ...

Stane33 (nepreverjen)

Maribor, mesto primitivnih socialno zafuranih pijandur. Drugega ni za pričakovati od takih osebkov.

kr tak (nepreverjen)

nehaj pit

In reply to by Stane33 (nepreverjen)

Starejše novice