Vir: Facebook Miha Recek
Kakšno je stanje javnih sanitarij v Mariboru? Mariborski mestni svetnik je opozoril na neurejenost najbolj obiskanega mariborskega javnega stranišča.

Mariborski mestni svetnik Miha Recek je na svojem Facebook profilu opozoril na neurejenost javnega stranišča pri Turistično-informacijskem centru na Partizanski cesti.

Kot je zapisal, to stranišče vsakodnevno obišče na stotine turistov in meščanov, ki vidijo to »revščino« in neurejenost. 

»Lani ste ustvarili skoraj milijon evrov dobička, prosim, če se takoj najde denar za to sanacijo in urejenost,« je pozval Mestno občino Maribor in župana Sašo Arsenoviča ter Snago Maribor. 

Naštel je, kaj vse je narobe na moški strani javnih sanitarij. Kot pravi, ne dela pisoar, prav tako ne dela sušilec za roke, manjkajo predelne stene, prisotna je vlaga, na tleh so kartoni, kar izgleda zelo »neokusno«. 

»Kako je na ženski strani ne vem, ker nisem upal vstopiti,« je pripomnil. 

Kako urejena javna stranišča imamo v Mariboru?

V Mariboru imamo sicer osem javnih stranišč, za njihovo urejenost pa skrbi podjetje Snaga. Najbolj obiskano je ravno stranišče pri turistično-informacijskem centru, ki se nahaja pri Frančiškanski cerkvi na Partizanski cesti.

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen vsako leto izvede raziskavo o urejenosti javnih stranišč v Sloveniji.

Leta 2010 so javna stranišča v Mariboru prejela naziv 'Naj javno stranišče'. A samo nekaj let kasneje, in sicer leta 2017 pri istem projektu dobila straniščno metlico za najslabše urejena javna stranišča v kategoriji mestnih občin.

Uvrstitev se je kasneje znova nekoliko izboljšala. V letu 2020 smo zasedli 3. mesto v kategoriji mestnih občin, v letu 2021 pa 2. mesto. 

Vprašanja o urejenosti mariborskih javnih sanitarij smo naslovili tudi na Mestno občino Maribor in Javni holding Maribor. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Upss (nepreverjen)

Recek.... WC nadzornik stanje je že 5 let takšno kako ,da se prej nisi oglasil .

Matejko (nepreverjen)

Vprašam Receka ; Kaj si ti prispeval za izboljšanje stanja v Mariboru in povečanje obiska ?

In reply to by Upss (nepreverjen)

Mestjanar (nepreverjen)

No, to je le eden od tipičnih primerov "malenkosti" na katerih obstoji ali pade turistični potencial tega "nesrečnega" mesta ob Dravi. Malenkosti odločajo!

Leka (nepreverjen)

Turizem smo ljudje . Obnašajmo se temu primerno .

In reply to by Mestjanar (nepreverjen)

Tommmmmy (nepreverjen)

Ta wc je že leta in leta enako neurejen in pokvarjen. Bil pred štirimli leti tam, izgledal je enako kot danes na slikah...

Torej briga upravljalca za vse skupaj. Žalostno, pa bi se radi šli turizma.

Topli (nepreverjen)

Predelna stena manjka z razlogom. Kaj res ne veste, kdo ima tam priljubljeno zbirališče?
Sploh ob večerih, pred zapiralnim časom, se najde tudi kakšno skupinsko drkanje. Govorim iz izkušenj...

Topli (nepreverjen)

Upam, da ga ne uredijo. Potem izgubimo drk- in fafplac.

Starejše novice