V državi število okužb s koronavirusom ponovno narašča. V mariborski bolnišnici je zato potekal krizni sestanek, na katerem so sprejeli dva sklepa. Za paciente so tako maske znova obvezne, odredili pa so tudi vzpostavitev rdečih con.

Že včeraj smo poročali, da so iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočili, da je uporaba zaščitne maske obvezna za vse paciente, ki se gibajo po bolnišnici. Prav tako pa je obvezna uporaba zaščitne maske zaposlenih ob vsakršnem delu z bolniki.

Sedaj pa smo v uredništvu prejeli sporočilo Univerzitetnega kliničnega centra, da je v mariborski bolnišnici včeraj potekal krizni štab bolnišnice, na katerem so sprejeli dva pomembna sklepa.

Vzpostavitev rdečih con in obvezne maske

In sicer morajo posamezne klinike in oddelki v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor znova zagotavljati rdeče cone, pri tem pa je organizacija v rokah vodstva klinik oziroma oddelkov.

Prav tako pa so znova poudarili, da je za zaposlene potrebna obvezna uporaba zaščitne maske ob vsakršnem delu z bolniki, za tiste, ki s pacienti ne delajo, pa je uporaba mask priporočljiva. Prav tako je potrebna uporaba zaščitne maske za paciente, ki se gibajo po bolnišnici. 

Pri tem pa v mariborski bolnišnici opozarjajo, da naj naročeni pacienti s povišano temperaturo ali znaki okužb dihal v prostore bolnišnice ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila ne veljajo le za paciente urgentnega centra.

Vlada je sicer konec maja sprejela sklep, s katerim je odpravila še zadnje ukrepe za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19, med drugim tudi maske v dejavnosti zdravstva.

A na podlagi sklepa po novem o obveznosti mask v institucijah odločajo službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb posameznih bolnišnic. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
veteran'91 (nepreverjen)

Nacista se lahko resis le na tak nacin da ga zakopas 2m pod zemljo, z volitvami se to ne da resiti.

pohorskisvizec

So ti tablete popustile? Samo vpr.

Starejše novice