Foto: Jure Banfi
V Mariboru danes že 22. tradicionalno mednarodno tekmovanje v akrobatskih skokih s Starega mostu.

Star most je danes ponovno ponudil akrobatske skoke v Dravo. Svoje akrobatske sposobnosti so pokazali tekmovalci iz Nemčije, Srbije, Danske, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Črne Gore in Slovenije.

Neverjetni akrobati skačejo z višine 15 metrov, globina reke Drave pa na tem predelu znaša sedem metrov.

Gledalci spremljajo tri serije skokov, ki jih ocenjuje pet sodnikov. Ob 19.00 pa bodo na splavu razglasili zmagovalca.

22. mednarodno tekmo v akrobatskih skokih iz Starega mostu je organiziralo Športno društvo Adrenalin K.O s podporo številnih sponzorjev.

Foto: Jure Banfi

Dravske elektrarne so zaradi izvedbe mednarodnega tekmovanja zmanjšale pretok reke, potapljači Potapljaškega društva Maribor pa so za potrebo tekme pregledali dno reke in poskrbeli za varnost skakalcev.

Zbrali smo nekaj utrinkov tekmovanja.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Uuuu strašno,ha,ha

Mestjanar (nepreverjen)

Čestitke nastopajočim za pogum, graja pa amaterskemu organizatorju. Nastopajoči se drenjajo med avtomobili in kolesarji, ki brez varnostne bariere nemoteno prečkajo most. Skrajno nevarno početje. Uradni napovedovalec pa, kot da bi se že predhodno pošteno hidriral z vsebino pivskega sodčka. Spet krasen primer org. nesposobnosti zaradi dilentatizma in neznanja, kar je tako tipična, v nebo vpijoča pomanjkljivost v totem našem MB. Skratka vse na nivoju slabega vaškega spektakla.

Še en mestjanar (nepreverjen)

Prehod pločnika na predelu odskočišča je je bil v popolni zapori, po celi dolžini mostu. Seveda z rampo (bariero) na obeh straneh in nezgrešljivimi znaki, kateri so umerjali kolesarje in pešce na drugo stran cestišča. Vendar lokalni veleumni kritiki seveda tega niso opazili. Se pa določeni ljudje, navkljub videnju teh istih ˝barier˝ (katere je nemogoče spregledat, saj so se v njih zaletavali in umikali), nanj požvižgajo. Sicer ni bilo primera, da bi tekmovalci hodili po cesti, pri čemer bi jih ogrožala vozila, saj je pločnik, za vse z vsaj malo zdrave pameti, absolutno dovolj širok za potrebe prehoda, kar seveda amaterskih kritikov ne ustavi, da nebi pisali o navideznih nevarnostih. Prav tako ni bilo primera, da kakšen kolesar, kateri je peljal mimo ˝bariere˝ povozil drugega pešca ali tekmovalca. Opozarjanja na ta smrtno nevarnost, bi v kakšni mehiški nanizanki zagotovo nagradili z oskarjem. Skratka, tipičen zapis na nivoju negativne vaške miselnosti, kjer se posameznik hrani z namišljenimi težavami :) Drugače, so tekmovalci izjemno navdušeni nad Mariborom, in se bodo vrnili tudi drugo leto.

In reply to by Mestjanar (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Jebo te, kaj je z uradnim napovedovalcem? Aja, zagorac ... i to opet ... pismo, včasih me je sram te miselnosti mariborske ...

mislimmmm (nepreverjen)

kak pa se toti napovedovalec grdo, neokusno dere!

Geza Bacsi - b… (nepreverjen)

Štajerska dežela umorov!!!! Povprečno en na mesec!!!!

Starejše novice