Foto: Mediaspeed
Na Katarino Benček, podjetnico, popotnico in spletno vplivnico so se zgrnili očitki, da preprodaja nakit iz AliExpressa, ki naj bi ga prodajala kot lastne izdelke.

Nič več tako zelo sanjski Gregor Čeglaj se je zadnjih nekaj dni dodobra 'izprsil' na Instagramu. Nanizal je ogromno tračev, udaril po slovenskih estradnikih, med drugim pa se je dotaknil tudi znane blogerke Katarine Benček in njene linije nakita.

Kot trdi, naj bi Benček ves nakit kupovala na spletni platformi AliExpress in ga v Sloveniji prodajala po višji ceni. Po tem se je njegovemu mnenju pridružilo še nekaj znanih Slovencev, med drugim tudi Aleksandar Repić, ki je v svoji Instagram zgodbi oziroma 'storiju' objavil veliko podobnih fotografij oziroma fotografij identičnih izdelkov iz AliExpressa in spletne trgovine znane vplivnice. 

Benček obtožbe zavrača: »Vsak kos sem osebno testirala«

Benček je pred nekaj meseci lansirala blagovno znamko It's Personal - nakit s sporočilom. Kot je povedala ob promociji blagovne znamke in nakita, naj bi nakit nastajal več mesecev, predvsem ogrlice naj bi bile narejene skupaj z dvema grafičnima oblikovalkama. 

Vplivnico smo prosili za komentar na dogajanje, a se je namesto odgovorov na novinarska vprašanja na plaz očitkov danes odzvala javno

Na svojem Instagram profilu je zapisala, da noben kos nakita ni bil nikoli kupljen na spletni plaftormi AliExpress. 

Njen odziv objavljamo v celoti.

»Znamka It's Personal stoji za kvaliteto in obstojnost. Zaradi širitve številnih lažnih informacij v zadnjih dneh, se čutim dolžno mojim strankam podati pojasnilo. Zagotavljam, da noben kos nakita It's personal ni bil nikoli kupljen na spletni platformi Aliexpress.

Dejstvo, da na svetovnem spletu obstaja kost nakita, ki je vizualno podoben, ne pomeni, da gre za isti oziroma enak nakit. 

Vsi kosi nakita It's personal so iz nerjavečega jekla, pozlačeni z 18-karatnim zlatom, kar pomeni, da se lahko z njimi brezskrbno kopate v morju in nakit bo še vedno isti. 

Vsak kos nakita sem sama osebno testirala, prav tako sem testirala tudi različne dobavitelje nakita, ki so prodajali vizualno podobne kose nakita, z različnimi cenami. 

Zakaj so cene različne? Ker je kvaliteta izdelave in materialov različna. 

Vi, kot stranka, imate določene pravice in jaz, kot prodajalka, do vas odgovornost. V kolikor je karkoli narobe z nakitom, sem vam dolžna tega zamenjati ali povrniti denar. Imate garancijo na vaš nakup. 

Vsak ima pravico kupiti nakit ali katerikoli izdelek na spletu, na vas je, da se odločite komu boste zaupali in to je tisto, kar pretehta. 

Hvala vsem, ki verjamete v zgodbo It's Personal. Na tej točki se oddaljujem od nastale nastale situacije, zadeve sem predala strokovnjakom.«

Vir: zajem zaslona spletne strani itispersonal.si
Vir: zajem zaslona spletne trgovine AliExpress
Vir: zajem zaslona spletne strani itispersonal.si
Vir: zajem zaslona spletne trgovine AliExpress
Vir: zajem zaslona spletne strani itispersonal.si
Vir: zajem zaslona spletne trgovine AliExpress

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Pa kje najdete te zagorke romske?
Benček? Iz Trakošćana ...

Fischer (nepreverjen)

Kot prvo: nobena znana Slovenka ni in kot drugo: če je na babi vse sfejkano in umetno, ne moreš pričakovati,da bo sam dala na trg kaj pristnega. Itak,da nabavlja škart robo pri kitajcu, potem pa za desetkrat višjo ceno proda. Bruh. Škoda samo,da ji nasedajo.

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Kako lahko takšni osebi rečete podjetnica? Podjetnik je Boscarol in njemu podobni, ta osebek je po domače rečeno napizdator. Ni pa edina. Tudi bivša miss iz Mb, ki na svoji spletni strani prodajo kolagen, ga na polno kupuje iz Kitajsk/AliExpress oz Alibaba. Kakor zgornja avša, tudi ona zagotavlja kakovost in preverjenost. Cena pa vsaj 4x večja kot bi sam kupil od Alija.

Kaktus (nepreverjen)

Hmmmmmm, "znana" Slovenka ?
Prvič slišim za to damo.
Sicer vsak trgovec nekje nabavlja in noben ne prodaja po nabavni ceni.
Taki izdelki 8majo pa itak velike marže.
In, ja seveda, vsak se sam odloči kje, kaj in za koliko bo kupoval.

pohorskisvizec

Kdo sta tale 2...wt?

Snezic (nepreverjen)

Takim rečemo sponzoruše.v tem primeru napizdatorska sponzoruša

Lekadol (nepreverjen)

Fake it until you make it?

Branimir (nepreverjen)

Stupid is who stupid does, pravijo. Roka tistemu, ki je kupil kaj od te avše.

avokado (nepreverjen)

moje pravilo...ne kupujem po spletu...ničesar ! Grem v trgovino da pošlatam, obrnem, poiščem napake, nato šele kupim in plačam na blagajni z gotovino. Moja plačilna kartica je strogo varovana zasebnost.Če je nakup večji, predračun odnesem v mojo banko.

mnnn (nepreverjen)

Zakaj potem uporabljaš spletno bančništvo in kartice ?

In reply to by avokado (nepreverjen)

mnnn (nepreverjen)

Dokler boste Katarino Benček predstavljali kot podjetnico, popotnico in spletno vplivnico se bodo našle stranke .

UbogiNaDuhuKiT… (nepreverjen)

"Dejstvo, da na svetovnem spletu obstaja kost nakita, ki je vizualno podoben, ne pomeni, da gre za isti oziroma enak nakit. "
Ti kosi nakita na slikah si niso podobno, ampak SO ENAKI.

Viktor Orban (nepreverjen)

Jebeš mu mater, nonstop san na interneti, ampak za tou ''znano'' Slovenko san še nej čul... ajajajaj.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice