Foto: bralka Mariborinfo
Bralka Mariborinfo je pred dnevi opozorila na veliko divje odlagališče na Studencih. »Čim prej je treba nekaj ukreniti, saj je novonastala deponija prava eko bomba,« pravi. Kaj odgovarja občina?

Na uredništvo Mariborinfo se je pred dnevi obrnila bralka, ki je zgrožena nad velikim odlagališčem odpadkov, ki kazi izgled na Studencih. 

»Na lokaciji krožišče Valvasorjeva – Sokolska na Studencih se je pojavilo divje odlagališče, ki se z veliko hitrostjo širi in je že prava deponija ter že oddaja neznosen smrad, saj je med odloženim tudi hrana, ki so jo načeli črvi, muhe …« je opozorila.

Priložila je tudi fotografije, iz katerih je razvidno, kaj vse so nepridipravi odložili na zelenico ob krožišču.

Foto: bralka Mariborinfo
Foto: bralka Mariborinfo

Ljudje odlagajo odpadke poleg zabojnika

Na neodgovorno odlaganje odpadkov je opozoril tudi občan na portalu Izboljšajmo Maribor, na katerem je občanom omogočena oddaja pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu.

»To smetišče obstaja že kar nekaj let, razlog za njegov trajni obstoj pa je prisotnost zabojnikov za odlaganje rabljenih ali odpadnih surovin,« je zapisal. Kot navaja občan, sta bila na tej lokaciji najprej dva zabojnika za zbiranje rabljenih oblačil. Kmalu po postavitvi so začeli ljudje odlagati odpadna oblačila kar na tla poleg zbiralnikov. 

Zabojnika za oblačila so nato odstranili, na je bil isto lokacijo nato postavljen zabojnik za odlaganje odpadne električne in elektronske opreme. »In se je tako nadaljevalo odmetavanje najrazličnejših smeti poleg tega zabojnika,« je zapisal. 

Občan mariborski občini zato predlaga odstranitev smeti in zabojnika za odlaganje odpadne električne in elektronske opreme. 

Odpadke bodo odstranili

Javni holding Maribor je na vprašanja Mariborinfo odgovoril, da so s primerom seznanjeni in ga že inšpektorat za okolje in prostor rešuje. Odpadki so namreč odloženi na zemljišču v lasti države.

»Takoj, ko dobimo dovoljenje za odstranitev (odločbo) bomo odpadke odstranili,« so zapisali.

Holding ob tem poudarja, da so takšna ravnanja nesprejemljiva in »so posledica neodgovornega, brezbrižnega ravnanja posameznikov. Takšna onesnaženja okolja predstavljajo nevarnost za okolje samo in ljudi v neposredni okolici ter kazijo naše mesto.«

Primere tovrstnih razsežnosti obravnavajo tri- do petkrat letno, manjša divja odlagališča pa odstranjujejo tudi do stokrat letno. 

Lokacija velikokrat obremenjena z nedovoljenim odlaganjem odpadkov

Tudi Mestna občina Maribor je na vprašanja Mariborinfo odgovorila, da zadevo že obravnava mariborska enota inšpektorata za okolje in prostor, ki so po spremembi zakonodaje edini pristojni za odrejanje odstranitev odpadkov iz zemljišč v zasebni lasti ali lasti države. 

»Lahko pa dodamo, da gre za lokacijo, ki je velikokrat obremenjena z nedovoljenim odlaganjem odpadkov, sploh do nedavnega, ko je na tej lokaciji stal kontejner za zbiranje elektronskih odpadkov,« so še dodali na občini.

Te kazni grozijo storilcem

Javni holding Maribor pa še opozarja, da je na podlagi odloka o načinu opravljanja obvezne lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Maribor predvidena globa za kršitev nepravilnega odlaganja 300 evrov za posameznika in 1500 evrov za pravno osebo in samostojnega podjetnika.

Za nadzor nad izvajanjem določil odloka je odgovoren pristojni občinski inšpekcijski organ.

»V našem mestu, kjer Javno podjetje Snaga nudi javne storitve ravnanja z odpadki je poskrbljeno na način, da so takšni prizori nedovoljenega onesnaževanja okolja in neodgovornega ravnanja z odpadki težje razumljivi.

Občani imajo možnost oddaje svojih odpadkov tako na svojem zbirnem mestu, na ekoloških otokih, na zbirnih centrih, v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico in enkrat na leto tudi brezplačno oddajo kosovnih odpadkov na svojem zbirnem mestu,« ob tem javnost opozarja Javni holding Maribor.

»Potrebno se je zavedati, da neodgovorna ravnanje in prepuščanje odpadkov na za njih neprimernih mestih negativno vpliva na celotno skupnost, prav tako s takšnim početjem škodujemo naravi, našemu planetu in posledično sebi,« še dodajajo.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Melkijar (nepreverjen)

Maribor je umazano in zanemarjeno mesto predvsem zaradi nedelovanja inšpekcijskih služb ,ki ne opravljajo svojega dela . Inšpektorje je potrebno kaznovati .

Mrča (nepreverjen)

Sploh ne. To so Studenci in ve se, kdo so "avtohtoni prebivalci" naokrog.

In reply to by Melkijar (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Niso vsega krivi Romi !

In reply to by Mrča (nepreverjen)

Bubu (nepreverjen)

Zadnjič se okoli 11 zvečer peljem mimo. Evoga glej, beli kombi in tvoji nič krivi tovorijo robo ven. Lp

In reply to by Leka (nepreverjen)

Muraš1 (nepreverjen)

Bubu bi lepo poslikal pa prijavil.

In reply to by Bubu (nepreverjen)

Katja7 (nepreverjen)

ti si tak pametni kot pes
lahko bi na letališči mamila izkal

In reply to by Muraš1 (nepreverjen)

Cavoglave (nepreverjen)

zupan je problem!!!odpadki niso v blizini njegovih gostiln....

In reply to by Melkijar (nepreverjen)

Tanja flasskon (nepreverjen)

Maribor je umazano in zanemarjeno mesto predvsem zaradi
županaaaaaaaaaaaa

In reply to by Melkijar (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Bralka bi morala na inšpektoratu vložiti prijavo zoper neznane kršitelje na kateri osnovi bodo inšpektorji začeli postopek ....v imenu prijavitelja z vsemi osebnimi podatki. Tako poteka postopek .

Katja7 (nepreverjen)

ti si tak pametni kot pes
lahko bi na letališči mamila izkal

In reply to by Leka (nepreverjen)

BOZIDAR (nepreverjen)

dajte v UKRAJINO lifrat hvala

pohorskisvizec

Ti pa idi zraven bozi, morda te tam zadržijo!

In reply to by BOZIDAR (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

V Ukraini ne zadržijo vsakogar ... moraš biti zagorac ...

In reply to by pohorskisvizec

Cavoglave (nepreverjen)

tebe pa lifrat od koder si se privlekel sem!!!!!ali v donbas na fronto in rdeco zvezdo na glupo celo narisat!!!!

In reply to by BOZIDAR (nepreverjen)

Bukon (nepreverjen)

itak da nikoli ne dobijo tga človeka, ker bog ne daj da bi vzeli kakšne prostne odtise ipd. tudi kamere kje so? asicer pa bi postavili več zabojnikov tja, očitno jih je premalo. po drugi strani pa spet gratis roba, namesto na rk greš pač sem, pa še dokazovati ne rabiš če si upravičen do robe.

ffh (nepreverjen)

dajte kontejner mater ste kitajjajc

666 (nepreverjen)

kake kontejnere bi ti mel

In reply to by ffh (nepreverjen)

Tabor (nepreverjen)

mi nekdanji pod oficiri JLA
najdemo veliko uporabnih jogijev na takih divjih odlagališči
Jih na veliko vozimo v srbijo in na kosova
Jaz imam v svojem stanovanju na proletrskih brigada vse jogije iz takšnih divjih odlagališč

In reply to by 666 (nepreverjen)

slobodan miloševič (nepreverjen)

Priden priden
dobiš tri dana nagradnog da lako ideš kuči

In reply to by Tabor (nepreverjen)

ivo (nepreverjen)

možakar je koristen za maribor
Dajte mu borštnikov prstan

In reply to by Tabor (nepreverjen)

Vernonket (nepreverjen)
Timothycam (nepreverjen)

Jean, his mommy's younger sister, arrived at the house luminous and initial on Saturday morning.

"Hi squirt," she said. Rick didn't resent the slam it was a monicker she had assumed him when he was born. At the tempo, she was six and contemplation the superiority was cute. They had as a last resort been closer than most nephews and aunts, with a normal little bit of skirt brainwork process she felt it was her responsibility to relieve arrogate worry of him. "Hi Jean," his female parent and he said in unison. "What's up?" his mommy added.

"Don't you two muse on, you promised to resist me support some chattels visible to the storage discharge at Mom and Dad's farm. Didn't you from some too Terri?"

"Oh, I quite forgot, but it doesn't occasion to save it's all separated in the back bedroom." She turned to her son. "Can you usurp Rick?"

"Yeah," He said. "I've got nothing planned to the day. Tod's free of burgh and Jeff is annoyed in bed, so there's no united to lynch unconfined with."

As husky as Rick was, it was still a myriad of exert oneself to weight the bed, case and boxes from his aunts shelter and from his own into the pickup. Finally after two hours they were gracious to go. Rick covered the responsibility, because it looked like rain and flush with had to upset a unite of the boxes inside the goods background it on the heart next to Jean.

"You're succeeding to experience to participate in on Rick's lap," Jean said to Terri, "There won't be sufficiently dwelling otherwise."

"That pleasure be alright, won't it Rick?" his mother said.

"Fit as long as you don't weigh a ton, and peculate up the whole side of the stuff," he said laughing.

"I'll have you separate I weigh one hundred and five pounds, minor crew, and I'm just five foot three, not six foot three." She was grinning when she said it, but there was a baby piece of boast in her voice. At thirty-six, his mother had the cadaver and looks of a capital fashion senior. Although few boisterous devotees girls had 36C boobs that were full, unwavering and had such first nipples, benefit a horde ten ass. Calling his distinction to her body was not the pre-eminent preoccupation she could be subjected to done.

He settled himself in the seat and she climbed in and, placing her feet between his, she lowered herself to his lap. She was wearing a silken summer put on fancy dress and he had seen only a bikini panty cortege and bra beneath it. He immediately felt the ardour from her body flow into his crotch area. He turned his viewpoint to the means ahead. Jean pulled away, and moments later they were on the motherland street to the arable, twenty miles away.
https://zeenite.com/videos/182020/bbc-goes-first-while-husband-records-…

Natashasux (nepreverjen)

Добрый день дамы и господа!
https://carbis.ru/forum/member.php/428247-Natashaeqk
http://w.darkagewars.com/forums/showthread.php?p=1015572#post1015572
http://oldpeoplewholikebirds.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&…
https://forum.sk-dzherelo.od.ua/viewtopic.php?t=334
http://biglode.com/ptsxpy-uforum/viewtopic.php?f=14&t=332960
Наверное, нет такой квартиры, в которой не было бы дивана. В просторных апартаментах он придает нотки уюта гостиной, в малогабаритном жилище совмещает в себе функции разом и места для дружеских посиделок, и хозяйской кровати. Но в обоих случаях к его выбору нужно подходить с предельным вниманием, чтобы избежать разочарований.Диваны могут комплектоваться ящиками для белья, полочками в подлокотниках и минибаром. Цена дивана зависит от материалов, из которых он изготавливается, а также от дополнительной комплектации.Производители современных диванов стремятся сочетать в своей мягкой мебели эстетические свойства и надежный функционал. Поэтому большинство моделей оснащены механизмом трансформации, а также дополнительными полезными элементами в виде ящиков для хранения белья, приставных столиков, полочек в подлокотниках и т.д. В нашем каталоге вы найдете большое количество диванов от разных продавцов и производителей по самым выгодным ценам. Кроме того, у вас есть возможность изготовить уникальную модель дивана на заказ.
Увидимся!

DennisVot (nepreverjen)

https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-cherti-onlajn-igrat-besplatno-bez-r…˜РіСЂРѕРІС‹Рµ автоматы черти онлайн играть бесплатно без регистрации
https://telegra.ph/Vazanevaza-oficialnyj-sajt-12-23#Вазаневаза официальный сайт
https://telegra.ph/Luchshie-igrovye-avtomaty-bez-registracii-besplatno-…›СѓС‡С€РёРµ игровые автоматы без регистрации бесплатно
https://telegra.ph/Vulkan-onlajn-kazino-na-dengi-s-vyvodom-deneg-12-18#Вулкан онлайн казино на деньги с выводом денег
https://telegra.ph/Demo-igry-avtomatov-igrovyh-12-18#Демо игры автоматов игровых
https://telegra.ph/Dzhinobet-otzyvy-12-23#Джинобет отзывы
https://telegra.ph/Igrat-na-dengi-igrovye-avtomaty-bez-vlozhenij-s-vyvo…˜РіСЂР°С‚СЊ РЅР° деньги игровые автоматы без вложений СЃ выводом денег
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-skachat-besplatno-i-bez-registracii…˜РіСЂРѕРІС‹Рµ автоматы скачать бесплатно Рё без регистрации РЅР° телефон андроид
https://telegra.ph/Gg-pokerok-bonus-depozit-12-17#Gg pokerok бонус депозит
https://telegra.ph/Igrovoj-avtomat-golkiper-12-18#Игровой автомат голкипер
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-makaka-12-17#Игровые автоматы макака
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-po-5-rub-12-17#Игровые автоматы по 5 руб
https://telegra.ph/Sama-igrovye-avtomaty-12-18#Сама игровые автоматы
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-onlajn-igrat-besplatno-i-bez-regist…˜РіСЂРѕРІС‹Рµ автоматы онлайн играть бесплатно Рё без регистрации колумб
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-vulkan-igrat-bez-deneg-12-23#Игровые автоматы вулкан играть без денег
https://telegra.ph/Igrovoj-avtomat-crazy-monkey-i-avtomaty-bez-registra…˜РіСЂРѕРІРѕР№ автомат crazy monkey i автоматы без регистрации
https://telegra.ph/Igrat-besplatno-igrovye-avtomaty-bez-registracii-cra…˜РіСЂР°С‚СЊ бесплатно игровые автоматы без регистрации crazy fruits играть
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-zoloto-actekov-skachat-12-23#Игровые автоматы золото ацтеков скачать
https://telegra.ph/Dzhojkazino-sajt-vhod-12-18#Джойказино сайт вход
https://telegra.ph/Vivado-ehto-12-17#Вивадо это
https://telegra.ph/Igrat-besplatno-onlajn-v-igrovye-avtomaty-12-17#Играть бесплатно онлайн в игровые автоматы
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-s-vyvodom-deneg-vmstars-12-23#Игровые автоматы с выводом денег vmstars
https://telegra.ph/1xbet-igrovye-avtomaty-rossiya-12-17#1xbet игровые автоматы россия
https://telegra.ph/Igrovye-avtomaty-i-kazino-royal-12-23#Игровые автоматы i казино рояль
https://telegra.ph/Igrovoj-avtomat-okean-igrat-besplatno-12-18#Игровой автомат океан играть бесплатно

Michailazm (nepreverjen)

Привет дамы и господа!
http://saubier.com/forum/member.php?u=872886
http://teleriot.com/viewtopic.php?f=3&t=11739
http://jeepspeed.net/v2/member.php?526989-Michailvzv
http://www.ts-gaminggroup.com/member.php?124136-Michailjdy
http://pedelecforum.epowerbikes.at/viewtopic.php?f=11&t=509965
Каким должно быть компьютерное кресло?Обеспечение комфорта во время работы - это 50% успешной производительности. Будь то домашняя атмосфера или офисная – все мы стремимся к удобному оснащению рабочего места. Сделать правильный выбор в широчайшем ассортименте компьютерных кресел Вам поможет наш интернет-магазин.На нашем сайте вы найдете продукцию брендов, которым покупатели доверяют уже на протяжении долгого времени, благодаря зарекомендованным позициям качества и доступности в цене на рынке.В зависимости от Ваших предпочтений, возможностей и целей использования компьютерного стула, наши менеджеры помогут Вам определиться в выборе товара. Мы предоставляем гарантию на товар и осуществляем быструю доставку компьютерных стульев по России.Интернет-магазин предоставляет возможность своим покупателям найти и купить компьютерное кресло различных моделей, каждое из которых не уступает любому другому по своим техническим характеристикам:Для детей;Для геймеров;Для дома;Для столовой;Для бара;Для руководителя;Для офисных сотрудников;Для посетителей;Ортопедические;Компьютерные.Где можно купить офисные стулья и кресла?В каталоге нашего сайта Вы сможете подобрать для себя самое выгодное предложение по цене, производителю, техническим и функциональным показателям, опираясь не только на описание, но и на фото.У нас вы сможете совершить покупку выгодно и недорого. Большой выбор, доступные цены, актуальное наличие, высокое качество, гарантия на продукт, положительные отзывы покупателей – наш ориентир успешной работы.

EllisDop (nepreverjen)

WARNING: The project I'm talking about opened in mid-February. It is possible to invest in it now, but read carefully. What is described in the text - it is a scheme of earnings, in which the risk was only with my personal money and the money of a friend!

Why this project?

In search of fast money completely by accident I stumbled on a fresh project. In my personal opinion, all signs of a Hyip project (@inTGBlockchain_BOT), but I am not sure about it, perhaps something related to bidding and investment, the full picture I have not managed to uncover, I can only share the results. And communication with bot like this in telegram is new for me.

About multaccounts

Probably everyone has played an MMORPG. And everyone was inspired by the idea to create his own bot to gain level, to get more time than other players! That's how Multi-Accounts were born and they exploited the system mercilessly, increasing the requirements for adequate players.
Projects similar to the one I'm describing are also famous for multi-accounts, which are created by crafty users. And this is our case. But big brother is watching you, and any ill-considered action can lead to a fatal mistake! Usually, the administration of the project completely demolishes both the leaders of the structures and their accounts. Funds can be considered as lost. But this project is not, at least for now. The authors do not limit the users in investing, and even invented not a few ways to spur the rate of earnings, but about that later.
The only question is how to simulate the storm of investment activity without attracting the attention of the administration? By identifying the maximum vulnerability, we have developed a whole scheme, involving active and passive ways of income!

Building the scheme

For our task were identified such data as: an input of $ 10 per account, scattered on different blocks and ready, expect profits of a minimum of $ 20, and a maximum of $ 80, and all within 1-2 days. Sounds kind of unrealistic even at this stage, doesn't it?

Implementation

The project accepts payment through a huge number of cryptocurrencies, which facilitates the task of replenishment dozens of times! Firstly we already had money on TRX wallets on different exchanges with my buddy. In total we had about 2000$ (little spoiler, now there is already 10 000$ and we continue investing in bot without any fear, because we recouped our investments in 5 times)
20-30 main telegram accounts. From them we registered in @inTGBlockchain_BOT and were active building our own structure by referral links;
We registered from 1 to 10 new accounts in @inTGBlockchain_BOT daily, recording our structure in a separate Excel table and saving our referral links there;
All registrations were made with Tor-browser, we kept separate tables, which account was created under someone, confirmed e-mail and payeer accounts (where we were withdrawing earned money at first, as it turned out, the withdrawal is automatic for any crypto-wallet, which is also very convenient);
For each new account, we poured $ 10 and distributed by blocks, the blocks were different, you could buy 10 blocks of $ 1, and you could buy 2 for $ 5, or only 1 block for $ 10;
On behalf of each investor we left referral links on various platforms - the most effective was to spread links on the forums of gamblers and social networks in special communities.
The initial process took us 1 day, and the first net profit went to 3 days. According to our terms, we gave business 3-4 hours a day, but every day it was a different time. All these activities were aimed only at one thing - as quickly as possible to build up their own structure and start generating revenue.
The most difficult - it was to invite more and more new investors in the project, but the task is quite achievable, especially since we played for a large, and you can not take the risk and check our strategy for $ 10-20 using 2-3 Telegram accounts.

The result of our investment

We had a few rules: we use only sum of $2000, no reinvestments, we withdraw from the most profitable accounts as soon as the withdrawal allows, and we send other accounts for reinvestment and expansion.
We had 12 teams, each of which had up to 20 pseudo-leaders and 5 times more bots;
Our scheme has been working successfully for almost a month without any losses, which is actually unbelievable for us! The project continues to grow and attract new contributors, and we already have a net profit of $8000.
I took my $ 1000 (of the original investment). I bought ether for 500$ and the other part was fixed in profit in USDT, if anyone is interested, I am solving the question about the rest of money now. My buddy decided to send his part to reinvestment, and I'm not used to risk too much. However, his indicators now are better than mine, because the system allows to withdraw money instantly.

Withdrawal

The scheme with multi-accounts is quite simple, but you have to follow a certain algorithm. If you approach the process responsibly, then any projects will be a source of semi-passive income for you with a minimum of effort, the main thing is to use affiliate links. The most important thing is that the project @inTGBlockchain_BOT, worked for a month and is not going to close. Good luck with your investments and profitable work on the Internet.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice