Vir: Facebook Anka Vernik
Nekatere Mariborčane so zmotili od labodjih iztrebkov umazani pločniki in trata na Lentu ob Dravi.

Občanka Mestne občine Maribor je nedavno opozorila na umazane pločnike in trato na Lentu ob Dravi. Tam iztrebki labodov in psov kvarijo videz mesta.

»Tukaj se lahko res okužiš z kakšno boleznijo,« je zapisala in dodala, da zaradi umazanije hitro več tja ne bo šla na sprehod.

Kdo je odgovoren za čiščenje labodjih iztrebkov in ali se nam obeta poostren nadzor nad pobiranjem pasjih iztrebkov na predelu Lenta, smo povprašali Mestno občino Maribor.

Za čiščenje labodjih iztrebkov je odgovorna Snaga

Kot pojasnjujejo na mariborski občini, je za čiščenje utrjenih površin zadolženo podjetje Snaga.

»Kar pomeni, da je odgovorna tudi za labodje iztrebke, čeprav ni nikjer posebej specificirano,« so še sporočili iz občine in dodali, da jim sicer ni poznano, da bi bili labodji iztrebki nevarni.

Medobčinsko redarstvo nima pooblastila nad iztrebki na utrjenih površinah

Poleg labodjih iztrebkov pa je na pločnikih in trati na Lentu tudi veliko pasjih iztrebkov. Pooblastilo za nadzor nad puščanjem pasjih iztrebkov ima medobčinsko redarstvo samo po odloku o javnih zelenih površinah.

Globa za javne zelene površine znaša 62,59 evrov.

V okviru rednega dela tako lahko redarji pričnejo s prekrškovnim postopkom, le če naletijo da lastnik za svojim psom ni pobral iztrebkov na zelenih površinah. Drugače pa je na utrjenih površinah, kjer medobčinsko redarstvo nima pooblastil za nadzor nad puščanjem pasjih iztrebkov.

»Če lastnik ni pobral na utrjenih, žal nimamo pooblastila, ker tega ne določa niti zakon niti nimamo takšnega odloka,« poudarjajo na občini.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BOZIDAR (nepreverjen)

redarje na povodec

Zlo (nepreverjen)

Za 680 evrov ti naj delavec snage cisti drek sem videl njihovo placilno

Starejše novice