Mariborski policisti so imeli v zadnjem dnevu polne roke dela. Med drugim so obravnavali vlom v poslovne prostore, požar osebnega vozila, poleg tega pa so trem voznikom tudi zasegli vozila.

Policisti Policijske postaje Rače so zgodaj zjutraj zasegli osebni avtomobil vozniku, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je 44-letnik odklonil. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog. 

Tudi 27-letnik, ki so ga obravnavali policisti Policijske postaje Ptuj, se je na cesto podal z neregistriranim osebnim avtomobilom z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale temu vozilu, in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, vozilo je bilo zaseženo. 

Vozilo je bilo zaseženo še moškemu, ki je vozil v času veljavnosti ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. 21-letniku je bila zasežena tudi bela snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Izvedeno bo preliminarno testiranje zasežene snovi. 

Opravljen je bil postopek za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven, odrejen je bil tudi strokovni pregled. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. 

Obravnavani tujci 

Policisti Policijske postaje Podlehnik so včeraj dopoldne obravnavali štiri tujce, državljane Indije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito. 

Vlom v poslovne prostore 

Policisti Policijske uprave Maribor so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore na Partizanski ulici v Mariboru, kjer so neznanci odtujili več kosov orodja in druge predmete, s tem pa lastnike, po nestrokovni oceni, oškodovali za približno 25.000 evrov. 

Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodka. 

Požar osebnega avtomobila 

Včeraj, okrog 15. ure, so bili mariborski policisti obveščeni o požaru na osebnem avtomobilu na počivališču Polskava. Požar so pogasili gasilci. 

Po nestrokovni oceni je nastala premoženjska škoda višini okrog 100.000 evrov.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 225 klicev, od tega 100 interventnih, oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en primer nedovoljenega prehoda čez državno mejo.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, pet na javnih krajih in šest v zasebnih prostorih,
  • trem kršiteljem so bila zasežena vozila,
  • osem povoženj divjadi,
  • en požar,
  • eno nesrečo pri delu

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Melkijar (nepreverjen)

En je prevažal hobok apna .

Starejše novice