Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora, ki jih je prvič vodil Damir Krznar, so na prvi tekmi playoffa UEFA Evropske konferenčne lige prekinili serijo šestih porazov.

Dvoboj z romunskim Clujem sicer ni ponudil zadetkov, Ljudski vrt pa tako tudi na četrti evropski tekmi tega poletja ni slavil gola vijoličastih.

Vijoličasti po izpadu iz kvalifikacij UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige lovijo še zadnjo priložnost za evropsko jesen, Cluj pa je tekmec za skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige.

Mariborčani se v dvoboj z osemkratnimi prvaki Romunije podajajo v pošteno zdesetkani zasedbi in z načeto samozavestjo, saj so izgubili zadnjih šest tekem. Po porazu v Domžalah se je poslovil Radovan Karanović.

Vodenje moštva je prevzel hrvaški strateg Damir Krznar, ki je z ekipo opravil dva treninga, nocoj pa pogreša kar šesterico nogometašev. Poškodovani so Ažbe Jug, Martin Milec, Max Watson, Nemanja Mitrović in Aleks Pihler, medtem ko Jan Repas nima pravice nastopa zaradi treh rumenih kartonov.

Zadnji vrsti tako poveljuje Sven Šoštarič Karič, ob njem pa najdemo Luko Uskokovića. Krznar od prve minute v boj pošilja tudi mladega Tineta Čuka, ki ga je sicer pohvalil že na včerajšnji novinarski konferenci.

»Maribor v vsako tekmo vstopa kot favorit, čeprav to trenutno ni glede na lestvico, koeficient in stavnice. Maribor se mora na domačih tekmah postaviti kot favorit, z željo, da dominira, stvar je, v kolikšni meri bomo to uspeli. 

Zagotovo pa se na začetku tekme ne bomo povlekli in čakali na napako nasprotnika, ampak jo bomo skušali izsiliti,« je dan pred tekmo napovedal Damir Krznar, ki se je v štajersko prestolnico preselil iz zagrebškega Dinama.

Pred Mariborčani je zahtevna naloga, novi trener pa je bil v napovedi pred srečanjem jasen, da bi pred povratnim obračunom v središču Transilvanije za ugodno izhodišče štela zgolj zmaga.

Bo 50-letni Hrvat svojim varovancem predal dovolj energije, da končno prekinejo niz porazov?

POTEK TEKME

1' Začetek tekme!

8' Betancor s prvim poskusom, z roba kazenskega prostora mimo leve vratnice.

15' Po protinapadu znova Betancor, žoga čez prečko.

24' Podaja v kazenski prostor Maribora, Šoštarič Karič je ustavil poskus Yeboaha in odbil v kot.

30' Sikošek je priboril kot, ob izvajanju Brnić z neposrednim udarcem proti vratom, žoga nekoliko previsoko in mimo vrat.

32' Božić s spretnim udarcem v okvir vrat, gostujoči vratar Scuffet se je izkazal z uspešnim posredovanjem.

39' Žinič do zaključka po dolgi podaji, ki jo je proti napadalni polovici igrišča usmeril Šoštarič Karič, z levo nogo čez gol.

45' Brnić je izvajal prosti strel z leve strani, ciljal previsoko.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' Maribor nadaljuje z nespremenjeno enajsterico.

48' Brnić v prodoru po levi strani proti vratom, ni se izšlo z zaključkom.

60' Prva menjava v našem moštvu: aplavz spodbude s tribun po predstavi za Čuka, v igro Kronaveter.

68' Prosti strel z 20 metrov za goste, Deac čez prečko.

76' Menjava številka dve: Baturina - Sirk.

78' Maribor išče pot do zmage, Kronaveter do udarca v kazenskem prostoru, blokiral je Matias, žoga se je odbila v kot.

83' Vratar Scuffet je postal junak dvoboja: po akciji, ki jo je pripravil Kroanveter, do udarca Božić, ciljal je z 18-ih metrov, žoga proti vratom, toda 26-letni Italijan je z odličnim posredovanjem preprečil nestrpno pričakovani zadetek ...

89' Še zadnja menjava: v končnici Laušić namesto Božića.

KONEC TEKME

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fischer (nepreverjen)

Žalostinka.

Leka (nepreverjen)

In nogomet je rešen ? Sramota od nogometa.

SLO (nepreverjen)

V Ljudskem vrtu ne morejo zadeti v 8 primerih?! To pa je ALARM!

FRAP (nepreverjen)

Ne, to še zdaleč ni tisti pravi NK Maribor. Igra je bila brez pravih idej in zanosa. Se nam obeta čudež na povratni tekmi?

Starejše novice