Slika je simbolična (foto: Bobo).
Gasilci so evakuirali zdravilišče Tuhelj, v katerem je najverjetneje prišlo do uhajanja klora.

Po poročanju hrvaškega medija Index.hr so gasilci evakuirali zdravilišče Tuhelj, kjer so obiskovalcem notranjih in zunanjih bazenov naročili, naj jih zapustijo.

Za hrvaški medij RTL je center 112 potrdil, da verjetno uhaja klor.

»Po prvih informacijah gre verjetno za uhajanje klora med dostavo. Moški je zaprosil za pomoč na parkirišču zdravilišča, kjer ga je v bolnišnico odpeljal rešilec, kot previdnostni ukrep pa smo na kraj nesreče poslali tri rešilce,« so za hrvaški medij potrdili v centru 112.

»Ljudje čutili kemikalije v zraku« 

Reševalna vozila še kar naprej prihajajo na območje zdravilišča.

Priča je povedala, da je tam popolna panika. Naj bi ljudje čutili kemikalije v zraku in imeli mehurje na koži.  

Poškodovanih je več ljudi, 16 so jih prepeljali v bolnišnico

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je vodja bolnišnice v bližnjem Zaboku Tihomir Vančina potrdil, da so doslej sprejeli 14 ljudi iz Term Tuhelj. Enega človeka so iz previdnostnih razlogov premestili na intenzivno nego, dva človeka prejemata kisik, je še povedal. Še dva poškodovana so prepeljali v bolnišnico v Zagrebu.

Večina pacientov so turisti iz Slovenije, Italije in Nizozemske.

Vančina ne more potrditi, da gre za zastrupitev s klorom. Imajo pa bolniki težave z dihanjem in srbečico. Tudi na samem prizorišču dogajanja reševalci nekatere prizadete oskrbujejo s kisikom. Med njimi sicer po njegovih besedah ni otrok.

Na prizorišču naj bi bile sicer vse ekipe nujne medicinske pomoči krapinsko-zagorske županije. Poleg njih so tam tudi gasilci, policija in pristojni inšpektorji, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
44 (nepreverjen)

Tozbe

Starejše novice