Vir: Google maps, posnetek zaslona
Bo mariborska občina posodobila avtobusna postajališča?

Na portalu Izboljšajmo Maribor je eden izmed občanov pozval mariborsko občino k ureditvi avtobusnih postajališč. Kot pojasnjuje, tudi v bližini oskrbovanih stanovanj na Ulici Frana Žižka nimajo niti nadstrešnice niti klopi.

»Dajem pobudo, da se na postajališču, kjer je večina potencialnih potnikov starejših občanov, namesti nadstrešnica in klop, da bodo starejši občani lahko lažje uporabljali mestni potniški promet,« je zapisal občan.

Kot še dodaja, verjame, da je poseg možno dokaj hitro izvesti in s tem omogočiti kvalitetnejše bivanje občanov v tem predelu mesta.

Kaj na pobudo odgovarjajo na mariborski občini?

Mariborska občina intenzivno posodablja avtobusna postajališča

Na Mestni občini Maribor so v odgovoru na pobudo poudarili, da so se v lanskem letu intenzivno lotili posodabljanja avtobusnih postajališč.

»Kar vključuje tudi postavljanje manjkajočih nadstrešnic, prednostno na bolj frekventnih postajališčih,« so jasno zapisali.

Dodajajo še, da je v treh letih v načrtu postavitev skupno petdesetih nadstrešnic v vseh mestnih četrteh in krajevnih skupnostih.

»Pomemben kriterij je tudi število potnikov«

Na mariborski občini pojasnjujejo tudi, da so v letu 2022 imela prednost tista frekventna avtobusna postajališča, kjer sploh ni bilo nadstrešnic ali pa so bile te že zelo stare in dotrajane.

»Pomemben kriterij je tudi število potnikov, ki na posameznem postajališču vstopajo oziroma čakajo na mestni avtobus, oziroma predvidevamo, da se bo tam v prihodnje frekvenca potnikov povečala,« so še dodali na občini.

Dodajajo pa še, da omenjeno nadgradnjo postajališča v Erjavčevi ulici načrtujejo za leto 2023.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pasja princesa (nepreverjen)

po mojem jih je odnesel en fantek

Urška zabuhla (nepreverjen)

pa saj župan lovi nepridi prave barabe

In reply to by pasja princesa (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Obstoječa postajališča so zgrešena investicija oziroma glavni dobitek za izvajalce in vzdrževanje Mbajk ! Koliko stanejo vsa polomljena stekla ?

MALI TONA (nepreverjen)

vse nove postaje brez košev

RP (nepreverjen)

Ta "oskrbovana" stanovanja so itak farsa in prevara. Oskrbe ni, ce je pisebej ne placas. To pa je na voljo tudi povsod drugod.

PeterL (nepreverjen)

Pa tega,ki si je spomnil te prozorne pleksi nadstrešnice,bi jaz poleti,ko močno žari sonce,poslal pod to nadstrešnico čakat avtobus 🤒🌤

Starejše novice