Slika je simbolična.
Dijakinja je učitelju razložila, da ruto nosi iz verskih razlogov, a je vztrajal, naj zapusti razred.

Po poročanju portala 24ur.com je na eni od ljubljanskih srednjih šol v petek med poukom prišlo do incidenta med učiteljem in dijakinjo, ki je v razred prišla s hidžabom.

Učitelj ji je dejal, da nošenje naglavne rute v razredu ni po bontonu in zahteval, da si hidžab sname, sicer je ne bo poučeval. Pri tem je vztrajal, četudi je dijakinja odgovorila, da ruto nosi iz verskih razlogov, nazadnje jo je poslal iz razreda.

Ravnateljica šole je dekletu skupaj s svetovalno delavko kasneje zagotovila, da ni naredila ničesar narobe. Razgovor je opravila tudi z omenjenim učiteljem, ki mu je razložila, da nošenje rute ni razlog za zavrnitev poučevanja in o dogodku obvestila pristojno ministrstvo.

Na slednjem so poudarili, da so šola in njeni zaposleni dolžni upoštevati versko svobodo in nedotakljivost vsakega posameznika ter preprečevati diskriminacijo posameznikov na podlagi veroizpovedi.

Neuradno: Učitelj nad dijaki izvaja verbalno nasilje

24ur.com še poroča, da so od enega od staršev dobili informacijo, da to ni bil edini incident pri omenjenem učitelju. Nad dijaki naj bi tudi dnevno izvajal verbalno nasilje, jih zmerjal in poniževal.

»Večina dijakov ima pri njem negativno oceno, ravnateljica pa se zaveda, da je ta učitelj že vrsto let pereč problem,« je še dejal starš.

Ravnateljica neimenovane šole pa pravi, da se do sedaj na njihovi šoli še niso srečali s podobnim primerom. Dodala je tudi, da nihče izmed učiteljev ni imel težav z dijaki zaradi nošenja verskih simbolov oziroma verske pripadnosti.

O dogodku naj bi bila obveščena v petek, ob 9. uri zjutraj, ko je takoj odšla v razred in preverila, kaj se dogaja. S pomočnikom ravnateljice sta nato takoj opravila razgovor z učiteljem, ki je pojasnil, da je dijakinja iz razreda odšla, ko ji je rekel, da nošenje naglavne rute v razredu ni po bontonu. Nato je s svetovalno delavko in razredničarko pogovor opravila tudi z dijakinjo.

Ravnateljica zagotavlja, da bo v vseh nadaljnjih postopkih ravnala v skladu z zakonodajo, ki zavezuje javne šole v Sloveniji. Dodala je, da dogodek rešujejo v skladu s svojimi pristojnostmi.

»Na naši šoli vsem deležnikom, dijakinjam, dijakom in zaposlenim, zagotavljamo spoštovanje temeljnih človekovih pravic v skladu z zakonodajo,« je zagotovila.

Ministrstvo: Šola je dolžna upoštevati versko svobodo

Na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje so dejali, da so bili o dogodku obveščeni, da s šolo ostajajo v stiku in pomagajo z usmeritvami.

Poudarili so, da so šola in tudi vsi njeni zaposleni dolžni upoštevati versko svobodo in nedotakljivost vsakega posameznika ter preprečevati diskriminacijo posameznikov na podlagi veroizpovedi, ob tem pa dijakom zagotavljati varno in spodbudno učno okolje.

Podrobneje konkretnega dogodka zaradi zaščite interesov vseh vpletenih, posebej pa dijakinje, ne morejo komentirati.

Svetovalna delavka je ravnateljico o tem, da je ena od dijakinj začela nositi naglavno ruto oz. hidžab, sicer obvestila 8. marca, ravno tako je učiteljskemu zboru na pedagoški konferenci opomnila na to, da je na šoli prepovedana kakršna koli oblika diskriminacije zaradi verskega prepričanja.

V francoskih šolah hidžabi prepovedani

Kot je leta 2018 poročala Mladina, je kar nekaj evropskih držav v zadnjih letih poseglo v svobodo oblačenja, na različne načine so prepovedale nošenje muslimanskih pokrival.

V Franciji so v javnih šolah na primer prepovedane obleke, s katerimi se vidno izraža verska pripadnost, leta 2010 pa je postalo kaznivo tudi javno nošenje pokrival, ki zakrivajo ves obraz.

Podobno je nošenje burke in njenih izpeljank prepovedano v Avstriji, na Danskem, v Belgiji, Latviji in Bolgariji.

V Bosni in Hercegovini verskih simbolov ne smejo nositi pravniki med delom na sodiščih, v nekaterih nemških deželah pa učiteljice v šolah ne smejo nositi hidžaba.

Po drugi strani omejitev ne poznajo denimo Portugalska, Velika Britanija, za zdaj tudi Slovenija.

Po 14. členu Ustave Republike Slovenije so v Sloveniji vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katero koli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki.

Po 41. členu pa je izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju svobodno. Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja.

Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.

A to ni vedno uresničeno v praksi, saj članek iz Mladine navaja tudi primer ene izmed osnovnih šol v kraju nedaleč od Ljubljane, kjer po šolarja prihaja mama, oblečena v nikab (muslimansko pokrivalo, ki pokrije celoten obraz, razen oči).

Nekateri starši so se prestrašili in zahtevali prepoved nošenja pokrivala na območju šole, a je ravnateljica težavo rešila s pogovorom.

Komentarji (82)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Sem član verske ločine Svetlikasta čelada ... smet priti v šolo ter slediti pouku v čeladi?

pohorskisvizec (nepreverjen)

jaz pa bom imel na kapi rdečo zvezdo
in kapo v obliki jovankine pičke
pa bom videl ali me bodo učitelji pustili v razred

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

ravnatelj (nepreverjen)

če boš tak prišel v razred te ne bom pustil
da prisostvuješ pouku
Zakaj ravno kapo v obliki jovankine pičke
Če bi imel kapo v obliki pičke od babe Slobodana Miloševiča bi te pa pustil

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

ravnatelji na žagi ravnajo deske
baje na žagi ravno ta hip potrebujejo dve ravnateljici
za 8 marec

In reply to by ravnatelj (nepreverjen)

pohorc (nepreverjen)

živel Metod Trobec

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

rajši imam najslabšega muslimana kot dobrega komunajzerja

In reply to by pohorc (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

ker dobrim komunajzerjem
penisi smrdijo

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Nika-pasjeglava (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Živeli muslimani

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

tudi jaz tako pravim

In reply to by Nika-pasjeglava (nepreverjen)

pohorc (nepreverjen)

zakaj ste taki
bodite taki kot jaz

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Breza 22 (nepreverjen)

Naj nosijo svoje verske dodatke doma, ker to žal v slovenske šole in slovenski prostor ne sodi!! Če se ne mislijo prilagoditi, naj gredo tja, od kod so prišli! Če bi kristjan šel npr. med muslimane v njihovo šolo brez "naglavnega turbana" in tega, kar še sodi zraven, bi ga verjetno tudi vrgli ven! Tako da podpiram učitelja, pravilno je reagiral!

Mimi123 (nepreverjen)

V Sloveniji je država ločena od vere, v Afganistanu pa ni

In reply to by Breza 22 (nepreverjen)

pohorc (nepreverjen)

tele

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

fuck off (nepreverjen)

Nagnat v Afganistan, tam jim je bolje!

SLO (nepreverjen)

Čestitke profesorju. Mora biti tudi nagrajen in vzgled ostalim.

Nika-pasjeglava (nepreverjen)

profesorja za predsednika vlade

In reply to by SLO (nepreverjen)

Šumar (nepreverjen)

PRAVILNO!!! DA BI BILO VEČ TAKIH!!!
naj se gredo neke verske zadeve doma oz. tam odkoder so prišli...
V Sloveniji so!!! Slovenija ni muslimanska država!!! Naj se tak tudi obnašajo!!! Naj pakirajo vsi ki se jim tukaj ne dopade... Naj gredo nazaj domov če jim je tam lepše in boljše...

Politik (nepreverjen)

Tako je prav'kaj to neke butaste rute na glavi'drugi tudi kape ne smeji nositi in očal'no bodo pa počasu imeli lep izgovor zudi naši krščenci ,da iz vere nosim tri oringle v nosu tri v lapah šilt kapo postrani okrog vratu pa pasjo verigo'pa mi dokažite,da ni to od vere'če jaz verjamem v to je pač to to.

Mimi123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mimogrede mislim, da se vsi spomnimo naših babic, ki so vse nosile rute, na podoben način, kot ta punca. Meni je babica to pojasnila, da zato, ker skrivajo lase. Se pravi, druga vera, iste zahteve in pričakovanja do žensk. Razlika je le, da so našim babicam to sugerirali v katoliški cerkvi, tem puncam pa to sugerira druga vera. Iz vaših izjav pa je slišati samo nestrpnost, nobenega pametnega razloga proti nimate. V glavnem, če ima ena rdeče čevlje, vam ni všeč, če ima druga globok dekolte vam ni všeč, če ime tretja ruto na glavi tudi ne. Kaj bi res radi vsem ženskam diktirali, kako naj se oblačijo? Ste potem kaj bistveno drugačni od tistih v Afganistanu? Pustite že enkrat ženske in njihovo zunanjo podobo pri miru, ukvarjajte se s sabo in s svojo podobo.

In reply to by Politik (nepreverjen)

JAA (nepreverjen)

Muslič umiri se. Čimprej spakirajte in idite v vaše vukojebine. Tu je SLOVENIJA TU MI ODLOČAMO. MAARRŠŠŠŠ

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

jezus ma vas rad (nepreverjen)

Babice so rute nosile do 19. stoletja, zdaj smo v 21. stoletju! Zato pa ste zaostali kot opice in če ne bi bilo Evropejcev, kjer zdaj parazitirate, še vedno ne bi imeli niti kolesa, niti medicene (ampak vrače in šamane), kaj šele raket! Odidi, te ne rabimo tu! Nisi nam za nič koristen!

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

Politik (nepreverjen)

Podatki z leta 2021
naštejem nekaj najštevilčnejših skupnosti tujih državljanov v Sloveniji ter njihov približen delež v skupnem številu tujcev:

Bosna in Hercegovina (približno 20%)
Srbija (približno 16%)
Hrvaška (približno 12%)
Kosovo (približno 9%)
Makedonija (približno 7%)
Albanija (približno 5%)
Romunija (približno 4%)
Kitajska (približno 3%)
Rusija (približno 2%)
Ukrajina (približno 2%)
Italija (približno 2%)
Nemčija (približno 1%)
Slabo nam gre'bi rekel.

ravnatelj (nepreverjen)

da jih jebem
vse po spiski

In reply to by Politik (nepreverjen)

Breza 22 (nepreverjen)

Omg,.. res slabo,.. jugovina začenja prevladovati in nas žive "žrejo" mic po mic. Ko pridejo v Slovenijo, so si po njihovo najbolj bogi in največja krivica se jim godi,.. in zahtevajo od nas max.,.. živijo na naših plečih,.. najbolj zastrašujoče je, da že njihovi otroci izvajajo nasilje in zatirajo naše otroke v šolah,.. tu govorijo lastne izkušnje,..

In reply to by Politik (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj pa lahko ponudimo ostalim? Še ti nas bodo imeli počasi poln kufer, s temi našimi večvrednostnimi kompleksi.

In reply to by Politik (nepreverjen)

Vespa (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Samo komentarje pogledas in hitro vidis da je to Ptujski portal. Šmarnica vpliva.

ravnatelj (nepreverjen)

ali je tebi bik v glavoj se sprdnuo
da si tak fuknjeni
prokleti stvor levo fašistični

In reply to by Vespa (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

Verska obeležja ne sodijo v javne prostore, pa naj bo to hidžab, razpelo ali kaj drugega. Vera in njena obeležja so intimna stvar vsakega posameznika, vsako javno razkazovanje takih obeležij pa je možno razumeti le kot provokacijo drugače verujočim oz. drugače mislečim ljudem. Iz verskih razlogov je v zgodovini človeštva umrlo že preveč ljudi. Zamislite se nad tem vsi tisti, ki vztrajno obešate rožni venec na vzvratno ogledalo v avtomobil, prav tako tisti, ki obešate podobno relikvijo, ki označuje pripadnika Muslimanov (ne vem kako se temu reče). Tudi zakonska ureditev, če to dovoljuje, je napačna. in jo je treba menjati, kajti tudi preveč svobode ni vedno dobro. Zakaj potem ni primerno priti v šolo, v gledališče, v cerkev v samih kopalkah? V Ameriki na primer na vzvratnem ogledalu v avtomobilu NE SME viseti ničesar in je strogo kaznivo.

pohorskisvizec

Naslednjič vsi v narodnih nošah v šole! Aja, a bo dobil učitelj opomin?

Breza 22 (nepreverjen)

In da si je drznila ravnateljica tega učitelja celo prijaviti na ministrstvo! Ne morem verjet!! Upam, da učitelji na tej šoli stopijo skupaj in ji dajo vetra!!!

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

fuknit ravnateljico s prestola

In reply to by Breza 22 (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Slovenska ustava prepoveduje kakršnokoli razlikovanje med ljudmi tudi po verski plati, je deklica motila pouk? Ni. Če pa pride frajer s slušalkami na ušesih ali pa poleti s kapo, to pa ni nikomur napoti? Zakaj potem moti ruta na glavi? Ker je to rasizem, je ravnateljica naredila to, kar je prav in zakonito. In tudi za vzgled ostalim otrokom, da to ni sprejemljivo.

In reply to by Breza 22 (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnil
in tvoji materi se usral v mednožje
da si tak fuknjeni prokleti stvor
levo fašistični

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

ravnatelj (nepreverjen)

Putin reši nas

Default (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Multi kulti ist gut, multi kulti ist schon

srbin (nepreverjen)

Ena naredi izpit za avto, potem pa se lahko vozijo vse muslimanke z njim, na sliki so vse enake!

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

pa ena je noseča
potem pa vse pridobivajo otroške dodat
saj so vse enake

Miroslav (nepreverjen)

Podpiram učitelja.

Mamu ti mamu (nepreverjen)

Boga ni ,vse ostalo so bederije zaradi česa se ljudje stoletja pobijajo in sovražijo.

pohorskisvizec (nepreverjen)

ti idi v ljubljano in tam poljubljaj zadnjo titovo nogo
boš najbolj srečen

In reply to by Mamu ti mamu (nepreverjen)

fantzvasi (nepreverjen)

Ko je hlev prazen, ker zivine ni bodo vse zasedli tisti, ki pridejo. Slovenceljni, otroke je treba imet, pa ne bo problema!!!

Husnd (nepreverjen)

Briga me kake vere je kdo. Res mi je vseno. Naj bo budist, krscan, jehova prica ali musliman...
So v sloveniji in pika. Manj kot se razlikuje ljudi med seboj bolje je. Naj vsak prakticira vero doma in v templju. Drugace, ce bi pa nase punce sle v njihovo solo brez bi jih pa s kamni napadli. Toliko o tem. Pika.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

jaz pa imam rada obrezane

In reply to by Husnd (nepreverjen)

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

jaz tudi

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

i ja

In reply to by Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

mrdaprda (nepreverjen)

pol se pa vse tri spravite v Turčijo ali na bližnji vzhod ali pa v ZDA na gang bang obrezanih

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

bralh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Torej vse ženske, ki so v stari sloveniji nosile rute in vse naše stare mame z rutemi ne smejo v šolo... in nebi smele hoditi okoli.. katera glupa zadeva. Potem se pa spravimo še na vse ki nosijo kakršne koli klobuke, nakit, mogoče makeup.... oh, pa ne smemo pozabiti na vse reparje, ki nosijo svoje značilne kape... Na koncu smo lahko vsi zabriti pa goli. Super ane----

SLO (nepreverjen)

DAJ NE BLUZI. GO HOME ČE TI JE TAM LEPŠE.

In reply to by bralh (nepreverjen)

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

obrezani so bolj okusni

In reply to by SLO (nepreverjen)

Nikec-kravjeglavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

meni pa obrezane

In reply to by Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

ovi (nepreverjen)

- vsem zgornjim - Bakhmut kliče !...oh mati moja...

In reply to by Nikec-kravjeglavi (nepreverjen)

ovi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.
jezus ma vas rad (nepreverjen)

Babice so rute nosile do 19. stoletja, zdaj smo v 21. stoletju! Zato pa ste zaostali kot opice in če ne bi bilo Evropejcev, kjer zdaj parazitirate, še vedno ne bi imeli niti kolesa, niti medicene (ampak vrače in šamane), kaj šele raket! Odidi, te ne rabimo tu! Nisi nam za nič koristen!

In reply to by bralh (nepreverjen)

Andrej 111111113333 (nepreverjen)

Svoboda izražanja je eno, vsiljeva je islama v naš prostor pa ni beč NAŠA SVOBODA. Zakaj jaz ne smem z masko v banko ?

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kdo pravi da ne smeš
jaz grem vedno brez maske na banko

In reply to by Andrej 111111113333 (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Maska zakriva obraz, ruta pa lase, ker to, kar je ta deklica nosila, je naglavna ruta. Podobno je tvoja babica zakrivala lase, pa ti je bilo ok.

In reply to by Andrej 111111113333 (nepreverjen)

Gorazd groselj peder (nepreverjen)

Tepiharka

Kr en... (nepreverjen)

Ja, kako da ne... Pred zakonom smo vsi enaki... Hahaha
Tako kot na sodiščih. Enga revčka, ki je ukradel dve žemljice, bodo resneje kaznovali, kot pa enga direktorja, ki je pokradel milijone. Revček si ne more privoščiti dobrega odvetnika in kasira resno kazen. V kolikor direktor najame res dobrega odvetnika, kateri najde luknjo v zakonu in gospoda oprostijo. Še več, na koncu dobi gospod še odškodnino, katero plačamo davkoplačevalci. Zakon za vse isti, ma lepo vas prosim...

Kr en... (nepreverjen)

Za v javnih prostorih, bi pa tudi jaz prepovedal nošenje teh bedarij. Ni v Franciji zastonj to prepovedano. So v Sloveniji in to morajo spoštovati. Naj gre nekdo od vas dol v njihove države, pa boste hitro videli, kaj pomenijo njihovi zakoni ter običaji. Hitro pristaneš v čuzi, pa samo to je še dobro. Hitro se zgodi kj bolj resnega. Imam prijatelje, ki so bili v Alžiru in Iraku. Tam ne smeš pogledati za njihovo žensko oz za kup rjuh, če te prijavi policiji, te brez vprašanj zaprejo. Tukaj pa ti čarapani posiljujejo ženske in otroke, pa še ob tem izgovarjajo na vero. Tak primer v Nemčiji na bazenu. Tip oproščen zaradi verskih razlikosti. Kajjj

Mimi123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vsaka država ima svojo zakonodajo in pri nas velja slovenska zakonodaja, ki dovoljuje nošenje rute in drugih naglavnih pokrival.

In reply to by Kr en... (nepreverjen)

JAA (nepreverjen)

Muslič umiri se. Spakiraj čimprej in izgini v vaše vukojebine. Tu v Sloveniji bomo mi odločali. MAARRŠŠŠŠ

JAA (nepreverjen)

Ta komentar in navodilo je mišljeno za mimi123.

In reply to by JAA (nepreverjen)

Hembi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dobo bo ka je iskal.

viola (nepreverjen)

Kaj bo dobo. Kadilo se bo za vami.

In reply to by Hembi (nepreverjen)

BUDALA (nepreverjen)

kaj bo dobo sodrga muslimanska alah je peder

In reply to by Hembi (nepreverjen)

boris kralj (nepreverjen)

Imam zelo preprosto idejo, ki bi definitivno pripomogla k izboljšanju avtohtone slovenske populacije.
Organizira se mega velika prireditev z gosti:
šaban šaulič, mile kitič,...
tako da se je udeleži par tisoč ljudi (priseljencev)
in slučajno nekje pušča plin (kamionska cisterna) poleg roštilja v centru dogajanja ☺️

Melina (nepreverjen)

I ja bi voljela da svi Bošnjaci napuste Sloveniju. Zaista mi nije jasno šta tamo vide, osim prirode koja je Bogom dana. Slovenije ako je suditi po ovim komentarima smrdi na fašizam, zatucanost i samoljublje. Bujrum u Bosnu svakom Ko Bosnu voli. Ovdje je raja još uvjek gostoljubiva i tolerantna. Ovdje se dočekuje ezanima s munare i zvonima sa crkava. Dočekuje se pitama, ćevapima i baklavom te dobrom muhabet kahvom. Ne razmišljamo o gasnim komorama kao naši sunarodnjaci. Oni pokazuju svoj a mi svoj obraz. Nije stvar u hidzabu,već vama je mržnji koju nosite u srcima izašla na vaše jezike. Mogu reci samo fuj.

In reply to by boris kralj (nepreverjen)

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

v bosni imate srebrenico
in mene je strah hgditi v bosno
pa makar samo u šoping

In reply to by Melina (nepreverjen)

vsevedsem (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sramota psihicno mucenje ljudi, otrok zaradi oblacil oziroma hidžaba? bolano kako lahko živijo taki ljudje na svetu? bolano zato pa je toliko samomorov mladih fuj kar na jok mi gre.

Arbitro (nepreverjen)

Fuj si ti ko si še v kameni dobi.

In reply to by vsevedsem (nepreverjen)

Nika-pasjeglava (nepreverjen)

komunistom penisi smrdijo
ker so pedri
in jih v rit tiščijo

Pohorčan (nepreverjen)

Drugič se bom kuj fsra pa bom vida će me fukna vun......bo driska tekoča,

persenovič (nepreverjen)

nena ga no seri

In reply to by Pohorčan (nepreverjen)

Kkk1485 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Adijo. Mislim ta učitelj je za prijaviti, boga punca naša muslimanska. Naj ji Alah da moči in poguma. Takoj urediti v Sloveniji molilnice. Vi Slovenci niste nas vredni , na tej naši zemlji .Alah je mogočen!!

Zajec (nepreverjen)

Ja potlej pa pejd nazaj če ti je res tako slabo tu

In reply to by Kkk1485 (nepreverjen)

Zajec (nepreverjen)

Nošenje naglavnih pokrival je kar precej značilno tudi za slovanske kulture... Ali si avbe, klobuke ali rute pri narodnih nošah vtaknete kam? In berem naprej o nekih kristomanijakih kako so oni kristjani in ta shit... Če nas ne bi rimljani in turčini pošupkal tudi en ne bi bil trcjanar in ne musli. Ker pa je kao država ločena od cerkve seveda lahko pedofarji volilcem narekujejo kako naj volijo in ti isti pedofili dobijo še državni pomoč med korono. Zato preveč piskate o nekih verskih zadevah in kako je ločeno to od šol, če ubistvu ni. Prej bi rekel da je težava spoštovanje uradnega jezika. Zatorej boli me kurac kaj maš na glavi samo na uradni dolžnosti in v javnih ustanovah bi bila potrebna raba Slovenščine.

jezus ma vas rad (nepreverjen)

Babice so rute nosile do 19. stoletja, zdaj smo v 21. stoletju! Zato pa ste zaostali kot opice in če ne bi bilo Evropejcev, kjer zdaj parazitirate, še vedno ne bi imeli niti kolesa, niti medicene (ampak vrače in šamane), kaj šele raket! Odidi, te ne rabimo tu! Nisi nam za nič koristen!

In reply to by Zajec (nepreverjen)

brezdelnez Simon

Potamanit use alahove bojevnike ne zasluzijo si da jih nosi ta zemlja

andrej 57 (nepreverjen)

za tipkovnico si hraber, ne? povej kdo si? če upaš

In reply to by brezdelnez Simon

Boris Kralj (nepreverjen)

Šmartinska 18c Ljubljana
Kar pridite danes zvečer vabljeni vsi na ples igral vam bo Boris na puškomitraljez

In reply to by andrej 57 (nepreverjen)

Boris Kralj (nepreverjen)

Šmartinska 18c Ljubljana
Kar pridite danes zvečer vabljeni vsi na ples igral vam bo Boris na puškomitraljez

Samir Dzihic (nepreverjen)

NE

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice