Kongres Liste Franca Kanglerja – Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) je sprejel sklep o združitvi stranke s SDS.

»Obveščamo vas, da je Kongres Liste Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke Slovenije na svojem zasedanju, ki je potekal 27. marca 2023 sprejel sklep o združitvi politične stranke Lista Franca Kanglerja - Nova ljudska stranka Slovenije s politično stranko Slovenska demokratska stranka,« so sporočili iz NLS.

Predsednik stranke Franc Kangler je za Večer pojasnil, da se bo z včerajšnjo odločitvijo kongresa stranke sprožil postopek izbrisa NLS iz registra političnih strank, okrog 400 članov NLS pa bo avtomatično dobilo članstvo v SDS.

SDS po združitvi najmočnejša svetniška skupina v mariborskem mestnem svetu

V mariborskem mestnem svetu bosta imeli SDS in lista župana Saše Arsenoviča zdaj enako število svetnikov, zaradi česar v Novi ljudski stranki menijo, da bodo lahko več dosegli.

»Skupaj lahko več naredimo, ne kot posameznik. Zdaj se je tudi tukaj pokazalo, sedaj tudi v samem mestnem svetu v Mariboru nas bo lahko 12 svetnikov, kar pomeni, da smo se izenačili z županovimi svetniki,« je pred časom za Mariborinfo povedal vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl.

Po združitvi s Kanglerjevo NLS bo SDS tako postala najmočnejša svetniška skupina v mariborskem mestnem svetu, poleg liste župana Saše Arsenoviča. Obe listi imata tako 12 glasov, Gibanje Svoboda jih ima 11

Spomnimo … Sporazum o pridružitvi NLS k SDS sta Kangler in predsednik

SDS Janez Janša podpisala 18. februarja. Kot je takrat povedal Janša, se s tem predvsem krepi njihov položaj v Mariboru in okolici. 

Tudi podpredsednik stranke Aleš Hojs je ocenil, da je priključitev NLS »zelo pomembna okrepitev, še posebej zato, ker združujemo sorodne stranke, ki niso presegle volilnega praga, kar je pomembno tudi zato, da krepimo domoljubno desno sredino, oz. vse tiste, ki v naši politiki prepoznavajo vrednote«.

Kangler je ob podpisu sporazuma o pridružitvi NLS potrdil, da bo verjetno kandidiral za predsednika mestnega odbora SDS v Mariboru. 

Tega zdaj vodi poslanec Dejan Kaloh, ki pa je že povedal, da ne bo kandidiral za nov mandat vodje mestnega odbora. »Res je, sam več ne bom kandidiral za predsednika SDS Maribor, ker je to stvar politične higiene/časa. Nov predsednika odbora, ki bo izvoljen na konferenci, bo imel mojo polno podporo,« je zapisal na Twitterju. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šumar (nepreverjen)

Lopovi držijo skupaj...

mirs (nepreverjen)

Tisti, ki še niso bili na sodišču obsojeni, ne morejo postati člani SDS. To velja kot sprejemni izpit! Tako vsaj pravijo na N24TV, ki nikoli ne laže po nepotrebnem.

In reply to by Šumar (nepreverjen)

Koba (nepreverjen)

Zaj pa še Arsa pristavi svoj ksiht, pa smo nategnjeni ko opice.!?!?

janban

Sedaj pa Arsenovič in Kangler stopita skupaj in naredita nekaj za Maribor.Ker, Mariborski poslanci Svobode in Golob hočejo Maribor uničit.

. (nepreverjen)

Prava dva "strica". "Ponos" SLO naroda.

Maynard (nepreverjen)

Zwei
IDIOTEN

STOP
sekti..sds..

Vsak dan
Vsposod

Mbb (nepreverjen)

Smrt fašizmu Svoboda Mariboru !

Starejše novice