Slika je simbolična.
Je permisivna vzgoja staršev šla predaleč? To se sprašujejo tudi nekateri uporabniki družbenega omrežja Facebook, ki so bili osupli nad zapisom mame, ki se je obregnila nad discipliniranjem njenega otroka.  

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis mame, nad katerim se je usul plaz kritik. V zapisu mama ostro obsoja vedenje učiteljice, ki naj bi po njenih besedah lahko otroku povzročilo trajno psihološko škodo. 

In kaj je zagrešila učiteljica?

V zapisu avtorica navaja, da je njen otrok na sprehodu brcnil mačko, nakar ga je učiteljica vpričo drugih otrok okregala.

Mati je ob tem zapisala: »Učitelji naj učijo, ne pa, da vzgajajo, to naj prepustijo nam, bomo že po svoje naredili.«

Otrokovo dejanje pa je poskušala opravičiti, s tem, da mački preživijo padce in jim tudi brca ne bo povzročila škode. 

Na koncu je uporabnike foruma, kjer je objavila svoj zapis Nora učiteljica, posvarila, da je njenemu otroku z oštevanjem učiteljice lahko bila storjena trajna psihološka škoda. 

Vir: Facebook, Dušan Jambrošič

»Proizvajajo cele generacije čustvenih invalidov«

Nenavadno pritoževanje nad učiteljico je nemudoma zaokrožilo po spletu, veliko uporabnikov je bilo zgroženih nad odzivom matere.

Nekateri so tudi delili vzgojne ukrepe, ki so jih bili sami deležni v preteklosti, ob tem pa se spraševali, ali so nekateri starši šli z (ne)vzgajanjem otrok predaleč.

»Zdaj starši v šolo pridejo z odvetnikom. Svoje sončke in prestolonaslednike zavijejo v vato. S tem jim ne delajo usluge. Nasprotno. Proizvajajo cele generacije čustvenih invalidov,« je ostro obsodil stanje današnje družbe eden izmed uporabnikov družbenega omrežja Facebook. 

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šumar (nepreverjen)

Takšni otroci bodo trpeli v življenju... Ko ne bo več "mamica" gledala vsake nespametne poteze teh mulčkov...
V takšnem primeru "norega starša" bi bilo potrebno kaznovati oboje... (Mamo bolj kot pa malinovca) 2-3 vzgojne pa bi jih srečala pamet... Tudi ona lahko dobi kako klofuto... Bo preživela lažje kot pa oni muc...
Čustvene posledice pa že tak al tak ima ta mama... Ker ni normalno da se muči živali... Pa ni važno kolko je človek star...

SLO (nepreverjen)

Tej materi bi bilo potrebno primazat par vzgojnih. Budaletina niti sama ni vzgojena. Bjaaakk

pohorskisvizec

Malega v rit brcniti!

Igorp (nepreverjen)

No zato pa potem ne sme ucitelj nic reci.. SRAMOTA...sam sem stars 3 otrok in ja ucitelnica je nardila pravilno... neglede kje je naredil ali v soli ali ne.. ce bi ga pravilno vzgajala nebi br nil macke.... sram naj bo otroka in nje!!!

prerok (nepreverjen)

Težko za otroka, da ga je rodila tako nora mati !

Jack00000 (nepreverjen)

To je samo provokacija, nihče ni tak fukjen. Ali pač?

Slo33 (nepreverjen)

Jaz ti malega ce to vidim v prico vseh zmlatim

Ikoz (nepreverjen)

Ja pa kaj če ga je brcnil ko pa maček praska je pa vredu

lordastor (nepreverjen)

A bejz? Macka praska? Se moras vprasat, zakaj! In to zdaj opravici to, da je motena tastara zagovarjala to dejanje? Smrkavca in njo bi skloftala, da bi si zapomnila! Taka mati je za v norisnico s tabo vred!

In reply to by Ikoz (nepreverjen)

Starejše novice