Slika je simbolična.
23-letni voznik tovornjaka se je želel s tovornjakom umakniti prihajajočemu avtu, a je pri vzvratni vožnji trčil v motoristko. Ta je padla na cesto, tovorno vozilo pa jo je prevozilo, zaradi česar je umrla na kraju nesreče.

Včeraj ob 16.58 so bili policisti Policijske uprave Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na območju Vogrskega, v občini Renče – Vogrsko. Na kraj so bile takoj poslane reševalne službe.

Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je 23-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, vozil tovorno vozilo v naselju Vogrsko iz smeri Vogrskega proti Dombravi.

Zaradi zoženja ceste se je ustavil, saj mu je nasproti pripeljalo osebno vozilo. Da bi napravil dovolj prostora za vožnjo nasproti vozečega vozila, je zapeljal vzvratno in se pri tem ni prepričal, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v prometu.

Pri tem je trčil v 45-letno voznico motornega kolesa, ki je bila ustavljena za tovornim vozilom. Voznica motornega kolesa je zaradi tega padla na vozišče

Tovorno vozilo je v nadaljevanju voznico motornega kolesa prevozilo in jo tako hudo poškodovalo, da je na kraju prometne nesreče podlegla telesnim poškodbam. Pri tem pa so še policisti sporočili, da pri vozniku tovornega vozila prisotnost alkohola ni bila ugotovljena. 

O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državna tožilka. Zoper voznika tovornega vozila bodo na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HULK (nepreverjen)

Sem motorist in nikoli ne zapeljem za rit vozilu, katerega voznik me ne more videti. Tega se nisem naučil iz izkušenj, temveč iz YouTuba. Že od nekdaj govorim, da bi vsa vozila brez pogleda nazaj morala biti obvezno opremljena s kamero. Ako bi se bosanski voznik hotel prepričati, ali lahko zapelje tistih nekaj metrov nazaj, bi moral sestopiti z vozila in iti direkt gledat, če se mu je kdo zalepil na rit. Pri povratku v vozilo pa bi se lahko prav to zgodilo. Žal mi je motoristke iz vsega srca. Drago je plačala za svojo neizkušenost. Iskreno sožalje družini...

Rvpilot (nepreverjen)

Ja žalostno, kriva, ma nastradal bo kamionist,.

orožnik (nepreverjen)

Bo zanimivo, kako bo sodišče to rešilo, se popolnoma strinjam z HULKOM, najbrž bodo celotno krivdo naprtili ubogemu Bosancu.

Starejše novice