Vir: Twitter profil Franc Kangler
Osel nekdanjega državnega sekretarja in mariborskega župana Franca Kanglerja je pod drobnogledom policije. Preverjali naj bi, ali je bil osel darilo policistu.

Nekdanji mariborski župan in trenutni predsednik mariborskega mestnega odbora stranke SDS Franc Kangler je na Twitterju sporočil, da je policija pred dnevi poizvedovala glede njegovega oslička Bobija

»Policist iz Ljubljane je v Maribor prišel preverjat, kje je moj Bobi,« je zapisal: »Sporočam vam, da je moj osel Bobi že približno štiri leta na kmetiji Španiger blizu Ljutomera in nikoli ni bil v hlevu policista,« je zapisal ob fotografiji.

Kanglerjeva objava je bila odziv na objavo Aleša Hojsa. Ta je v tvitu namignil, da osliček je pri enem izmed policistov, saj bi mu ga naj Kangler podaril. 

»Policist notranje zaščite na mariborski policiji naj bi preverjal, kje se nahaja osel Bobi, nekoč v lasti Kanglerja. Zanima jih, kje je ta osel Bobi pristal, saj razpolagajo z informacijami, da bi naj bil pri nekem policistu v štali. Ne le ptičje hišice, tudi osli so lahko vir,« je zapisal nekdanji notranji minister.

Je bil osel darilo policistu?

Da policija res preverja, ali je policist pri opravljanju uradnih nalog prejel darilo, so za N1 potrdili na Policijski upravi Ljubljana. 

»Policija na podlagi anonimne prijave v notranjevarnostnem postopku preverja domnevna odklonska ravnanja uslužbencev policije, med drugim, ali je policist pri opravljanju uradnih nalog prejel darilo. Postopek še ni zaključen. Če bo z notranjo preiskavo ugotovljen sum storitve kaznivega ravnanja, bomo uvedli ali predlagali uvedbo postopka pred pristojnimi organi in sprejeli ukrepe za vzpostavitev notranje varnosti,« so pojasnili.

Kangler je za N1 pojasnil, da osla nikakor ni podaril ali prodal, ampak posodil. »Ne morem verjeti. Policist iz Ljubljane je na mariborski upravi preverjal, ali ima policist mojega osla. Pa tudi če bi ga, kaj je s tem narobe, če bi policistu podaril osla. Ne vem, kaj policija tu preverja,« je povedal za omenjeni portal. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Bobi je dobil za darilo policista koga je izobrazil .

DENIS1234 (nepreverjen)

Še osel je uvidel, da pri takšnem oslu ne zdrži več. In je šel. Tak.

Leka (nepreverjen)

Policija išče osla Kanglerja.... slovenske novice😁😁😁😁

Šumar (nepreverjen)

Hojs se boji da bi osel kaj izdal oz. Vun povedal...

pohorski bataljon (nepreverjen)

kaj je boljše
podarjen golob
ali
podarjen osel

Starejše novice