Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Napoved poostrenega nadzora cestnega prometa na območju Policijske uprave Maribor.

V okviru akcij Hitrost in Varnost voznikov enoslednih motornih vozil, ki trajata od 5. do 11. junija 2023, bodo policisti na območju Policijske uprave Maribor jutri, 7. junija 2023, popoldne izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti po metodologiji »Veriga«.

Prav tako bodo v poostrenem nadzoru poudarek namenili ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil ter kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Da bi bile naše ceste čim varnejše, moramo poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

»Zato v policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!« opozarjajo policisti.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejstvo (nepreverjen)

Zbirajo prostovoljne prispevke za Ukrajino.

Jebga (nepreverjen)

Mogoče zbirajo prispevke za poškodovane in mrtve prometnih nesreč ?

In reply to by dejstvo (nepreverjen)

Jebga (nepreverjen)

Kdaj bodo nadzorovali vožnjo in hitrost enoslednih vozil na pločnikih ? Stojim na BUS postaji se po pločniku pripelje mulo na biciklu in ustavi v križišču . Zraven na cesti ob njemu se ustavi policijski avtomobil v katerem sopotnik pošilja SMS ....čakam kaj se bo zgodilo ? Nič ! Sopotnik nadaljuje s pošiljanjem SMS in se odpeljejo vsak svojo pot naprej.

Policijska mal… (nepreverjen)

24com/novice/slovenija/zagorelo-v-skladiscu-na-zelezniski-postaji
youtube/joHjNHAVlSY

In reply to by Jebga (nepreverjen)

Starejše novice