Slika je simbolična.
Prenova sanitarij na glavni avtobusni v Mariboru se bliža koncu. Po njihovem odprtju bodo sanitarije odslej plačljive. Znano pa je, koliko bomo morali odslej odšteti za njihovo uporabo.

Na glavni avtobusni postaji v Mariboru je v teku celovita obnova javnih sanitarij. Prenova sanitarij, ki so v upravljanju podjetja Marprom, se je začela aprila, dela pa so trenutno v zaključni fazi.

Prenova vključuje povečanje ženskega dela za eno kabino, posodobitev invalidskega stranišča z zamenjavo dosedanjih vrat z drsnimi in ustrezno prilagoditvijo invalidnim osebam, povečanje moškega dela za en pisoar, ureditev prezračevanja ter namestitev sodobne sanitarne oziroma higienske opreme ter previjalne mize v ženskem delu.

»Urejene sanitarije so pomemben del celotne infrastrukture avtobusne postaje in zagotovo vplivajo na kakovost uporabniških izkušenj potnikov. Tako sta Marprom in Mestna občina Maribor letos pristopila k obnovi sanitarij, ki je bila nujna iz več razlogov. Eden od teh je, da so se vodovodne cevi zaradi posedanja pričele lomiti in mašiti,« so za Mariborinfo razložili na Javnem holdingu Maribor.

Vendar se ob tem obeta še ena pomembna sprememba. Po prenovi bo namreč uporaba sanitarij odslej plačljiva. Koliko bo torej potrebno odšteti za njihovo uporabo?

Uporaba sanitarij bo stala 50 centov

Marprom je celovito obnovo sanitarij na mariborski glavni avtobusni postaji odštel 80 tisoč evrov, ob prenovi pa bodo uredili tudi vzpostavitev sistema EasyGate SPA – Premium, ki bo omogočil prehod na plačljive sanitarije.

Plačljiv sistem uporabe sanitarij bodo predvidoma vzpostavili julija, za njihov obisk pa bodo morali uporabniki odšteti 50 centov.

Namen tega je povečanje dostopnosti na 24 ur na dan, ohranjanje čistoče in urejenosti. Na Mapromu  pa še dodajajo, da so se za to odločili tudi v izogib krajam higienskega materiala in za preprečevanje vandalizma.

Sledi prenova prostora blagajn in čakalnice

Tokratna celovita prenova sanitarij na Avtobusni postaji Maribor je druga v njeni zgodovini. 

»Objekt glavne avtobusne postaje dnevno sprejme več tisoč potnikov. Pri čemer urejene sanitarije kot pomemben del celotne infrastrukture vplivajo na kakovost izkušnje obiskovalcev,« dodajajo na Marpromu

Po posodobitvi sanitarij na Avtobusni postaji Maribor Marprom pa za letos načrtujejo še obnovo prostora blagajn in čakalnice za potnike, pri čemer je izvedba deloma planirana pred poletjem, deloma pa v jesenskem času.

Bi lahko kmalu prišlo tudi do prenove podhoda nasproti glavne avtobusne postaje, ki že vrsto let sameva?

»V podhodu se nahaja skupno sedem lokalov, od katerih je samo eden v lasti Mestne občine Maribor, ostali pa imajo zasebne lastnike. Površine podhoda in okolice so v lasti vseh etažnih lastnikov, tako da bo prihodnja ureditev tega območja odvisna tudi od skupnega dogovora,« so še sporočili z Marproma.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Pol bodo pa scali za vsakim voglom.

Zapreti nepotr… (nepreverjen)

n1info/novice/slovenija/pozar-v-sevnici-gasilci-pozivajo-prebivalce-naj-zaprejo-okna

Starejše novice