Slika je simbolična.
Poslovil se je Stanko Polanič.

Po kratki in hudi bolezni je ugasnilo življenje pomembnega gospodarstvenika Stanka Polaniča, ki je v svoji karieri zgradil poslovni imperij, ki s svojimi podjetji spada med najpomembnejše zaposlovalce v Pomurju. 

Polanič je bil v osemdesetih letih direktor nekdanjega gradbenega podjetja Pomurje, nato pa je isto podjetje pod imenom Pomgrad leta 1998 s partnerji prevzel.

Pozneje je Polanič s poslovnimi partnerji kupil tudi Kmetijsko gospodarstvo Rakičan in ga preoblikovali v današnjo skupino Panvita.

Polanič se je sicer uradno upokojil že leta 2013, leto pred tem pa je na 15. kongresu o prometu in prometni infrastrukturi s strani DRC – Združenja za promet in prometno infrastrukturo Slovenije prejel častitljivo nagrado za življenjsko delo.

Foto: Mediaspeed

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
orožnik (nepreverjen)

Ja, tajkunizacija družbenega premoženja je bila v tistih časih, ob podpori Mencingerja, na višku.

TAMovec (nepreverjen)

Karma, za vse malverzacije in uničevanje življenj malih ljudi preko pajdašev v SD! Na zadnje so Pomgradu, Polaničevi firmi, SD-jevci Han, Sovič in tovariši, zrihtali 150 mio posel za gradnjo Magne, ki je sedaj propadla, isto kot je SD Tajnikar uničil TAM, Metalno, itd.

Kaktus (nepreverjen)

Koliko od tega gradbenega imperija bo sedaj odnesel s seboj ?

Ja, ja tako se je pred dobrimi 30 leti "prihvatiziralo" nekdanje družbeno premoženje, ki so ga delavci z rokami 40 let gradili.

In več kot si " prihvatiziral " večji vpliv si imel.

In potem so take še poveličevali in častili.

ovo je balkan (nepreverjen)

Ja na narodi je spova svoj imperij kulak kapitalistični. vupan ka je trpa zadnje dni.

Pohorčan (nepreverjen)

Totega je odnesla vakcina prote karče viruse, potle pa strdek prileta v mozek pa še sledija je možganska kap in je odleta v nebesa.

Starejše novice