Slika je simbolična.
Trgovka je v Eurospinu odtujila 45.000 evrov.

V novogoriškem Eurospinu si je 42-letna blagajničarka s storniranjem računov v 14 mesecih prisvojila 45.000 evrov, danes poročajo Primorske novice. Na sled so ji prišli sredi maja, ko je vodilne v trgovini zmotil primanjkljaj v blagajnah, dodaja časnik.

Kot je povedal vodja novogoriške trgovine Eurospin Jernej Komar, je bila blagajničarka pri njih zaposlena od leta 2009. Ker je bila zgledna, zanesljiva in delavna, je napredovala v namestnico poslovodje, kar pa naj bi zlorabila, da se je v blagajne vpisovala s šiframi drugih zaposlenih.

Pod njihovimi šiframi naj bi stornirala račune, nato pa zneske teh računov vzela iz blagajne in jih med malico spravila v žep.

To so ugotovili ob pregledu posnetkov nadzornih kamer nad blagajnami. Na njih je videti, kako blagajničarka stornirane račune zmečka in vrže v koš za smeti, znesek računa pa vzame iz blagajne in jih spravi, je pojasnil Komar. O tem je obvestil novogoriške policiste in jim izročil vso potrebno dokumentacijo.

Blagajničarka je dejanje priznala

Ob podrobnejšem pregledu so ugotovili, da je blagajničarka v povprečju stornirala po štiri račune na dan. Z začetnih 300 evrov na dan so se zneski zvišali tudi na 4000 evrov.

Seštevek ukradenih zneskov gotovine iz blagajne v 14 mesecih tako znaša 45.000 evrov, je povedal Komar. Blagajničarka naj bi dejanje priznala in se zavezala, da bo denar vrnila v roku 15 dni.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so v začetku junija prejeli prijavo v zvezi s sumom kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja v eni od gospodarskih družb na območju Policijske uprave Nova Gorica. Drugih podrobnosti za zdaj niso mogli razkriti, dodaja časnik.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jovanka broz (nepreverjen)

to je bila moja hčerka
Vam povem
punca je brihtna
tako da jo celih 14 mesecev niso uhvatili
Takšna bi bila dobra za v parlament
in vlado seveda takoj

josip broz (nepreverjen)

to je bila moja hčerka
Vam povem
punca je brihtna
tako da jo celih 14 mesecev niso uhvatili
Takšna bi bila dobra za v parlament
in vlado seveda tako

In reply to by jovanka broz (nepreverjen)

pohorskisvizec

Haha,dolgo so rabili.Hej vi2 zgoraj,sta sorodnika surfića?

josip broz (nepreverjen)
Julfa (nepreverjen)

Kaj samo 45 000 ? Prosim vas kaj to ob tej inflaciji !🤣🤣

BOZIDARKAPUCINAR (nepreverjen)

SAMO ,DA NI SPET VARNOSTNIK ,

Starejše novice