Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič se je danes udeležil zasebne avdience pri papežu Frančišku v Vatikanu.

Papež Frančišek je župana Sašo Arsenoviča v Apostolski palači v Klementinski dvorani v Vatikanu sprejel kot člana delegacije županov »mest ob meji«. Gre za mesta, ki so člani evropskega projekta Snapshots from the borders – Utrinki z mej. Med njimi je tudi Mestna občina Maribor.

Namen projekta je krepiti sodelovanje in povezovanje občin, regij in nevladnih organizacij v Evropski uniji, ki se neposredno soočajo s problemi migracij, in na ta način spodbujati oblikovanje ustreznih politik in praktičnih rešitev na lokalni, nacionalni in evropski ravni, pa tudi prispevati k njihovemu usklajenemu in učinkovitemu izvajanju.

Delegacijo je vodil vodja projekta Totò Martello, župan Lampeduse in Linose in je tudi neposredno nagovoril papeža o tematiki projekta.

V svojem govoru se je Martello dotaknil vprašanj in izzivov, ki se navezujejo na migracijske tokove, in odgovornosti obmejnih občin in mest, na katera ob prihodu in prehodu migrantov pade veliko breme.

Med drugim je dejal: »Humanost je tisto, kar nas je, evropske župane, združilo na današnji avdienci pri papežu, saj smo pogosto pred izzivi, ki jim sami nismo kos.« Na kratko je opisal aktivnosti in vizijo projekta. Ta je povezovanje obmejnih mest in regij ter otokov, izmenjava dobrih praks in naslavljanje izzivov, ki so jim izpostavljeni obmejne občine in mesta.

Papež Frančišek v svojih javnih nastopih poziva k strpnosti in razumevanju do migrantov in beguncev, ki s konfliktnih območij prihajajo na ozemlje in meje Evrope in Evropske unije. To je bil tudi povod, da je Martello zaprosil za zasebno avdienco. Papeža je še prosil za pomoč pri širjenju besed razumevanja in strpnosti, pri soočanju z migrantsko problematiko in pri spreminjanju javnega mnenja.

Komentarji (8)

Bodoči Vardist (ni preverjeno)

Sin srbskih priseljencev je pravoslavec! Še en dokaz kako provocira kristjane tale Arsenović!

anti vardist (ni preverjeno)

Kaj fejst boli

In reply to by Bodoči Vardist (ni preverjeno)

Jasnovidec (ni preverjeno)

Torej je mariborski ćefutar obiskal papeža in ga naskočil v rit peder nagnusen.

pajade (ni preverjeno)

....vprašaj mamo kak je blo ....

In reply to by Jasnovidec (ni preverjeno)

Kritik (ni preverjeno)

citiram iz slovenskih novic
in se smejim ha ha ha
»Zaradi skrajno nedostojne izjave, ki si jo je o dr. Spomenki Hribar privoščil dr. Blaž Mrevlje, priznani specialist interne medicine, zahtevamo kot državljanke in državljani disciplinsko ukrepanje Ministrstva za zdravstvo RS in Zdravniške zbornice Slovenije. Najmanj, kar lahko ljudje – še posebej pa potencialni pacienti – pričakujemo od zdravnikov, je spoštovanje Hipokratove prisege in izogibanje politično motiviranemu demoniziranju drugače mislečih, ki vsebuje celo gnusno privoščljivost klicanja smrti nad sočloveka,« so zapisali na spletni strani Foruma za demokracijo in zahtevali, da se Mrevlje nemudoma javno in iskreno opraviči.

Ob tem so podpisniki pobude spomnili tudi na grožnjo dr. Janeza Lavreta, direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, ki je novinarju Blažu Zgagi dejal: »Ti ne boš šel na ventilator, boš kmalu pozitiven, pa da vidimo, ‘kk’ boš cvilil.«

baba od župana (ni preverjeno)

čuj ti tele mamino
a je tebi bik v glavo prdnil
ali pa te je zlorabil striček iz Čakovca
in ti je po risanki vtaknil banan v gobčeka
potem pa je še obdelal tvojo mamo in očima

In reply to by Kritik (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

jaz bi pa rada spoznala stričeka iz Čakovca
To pa mora biti ŽREBAC

In reply to by baba od župana (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

če me pa kaj razpizdi
me razpizdi to
da se nekdanji komunisti klanjajo cervenim dostojanstvenikom
pred leti pa so na pogrebih stali pred cerkvijo in pravili da smo mi ki verujemo ZAOSTALI

Starejše novice