Slika je simbolična.
Promet bo v času izvajanja del potekal izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev ali s pomočjo ročnega usmerjanja.

Občina Miklavž na Dravskem polju je na osnovi Dogovora za razvoj regij iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobila sredstva za ureditev kolesarskih poti ob regionalni cesti skozi Miklavž. 

Hkrati je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pristopila k rekonstrukciji regionalne ceste Miklavž - Hajdina. 

V sklopu del bo tako izvedena rekonstrukcija ceste, urejene površine za pešce in kolesarje, križišča, individualni (hišni) priključki ter priključki občinskih cest, odvodnjavanje, avtobusna postajališča ter komunalna infrastruktura.

»Navedena ureditev bo bistveno zvišala nivo prometne varnosti za vse udeležence v prometu,« so sporočili iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

Zaradi del zapore cest

S pričetkom gradbenih del, predvidoma 16. marca, bosta vzpostavljeni dve zapori, in sicer najprej za krožnim križiščem trgovini Spar, en teden kasneje pa približno 600 metrov nižje, v smeri Ptuja.

Gradbena dela bodo potekala večinoma pod premično polovično delovno zaporo.

Pri izvajanju del na cestnih priključkih ter v primeru popolne zapore bodo obvozi urejeni po občinskih cestah.

Promet bo v času polovičnih zapor potekal izmenično enosmerno, s pomočjo prometno odvisnih semaforjev. Za zagotavljanje boljše pretočnosti bo v prometnih konicah uvedeno ročno usmerjanje prometa.

V četrtek, 16. marca, bodo zaradi rekonstrukcije Ptujske ceste v Miklavžu na Dravskem polju začele veljati naslednje zapore ceste: 

  • Delna zapora Ptujske ceste v naselju Miklavžu, v času od 16. marca do 17. januarja 2024,
  • Popolne zapore posameznih priključkov občinskih cest na Ptujsko cesto, v času od 16. marca do 17. januarja 2024. 

Več informacij o zaporah je objavljenih na spletni strani občine Miklavž na Dravskem polju. 

»Zavedamo se, da vsaka omejitev pri pretočnosti prometa pri voznikih povzroča slabo voljo, vendar pa je za zagotavljanje boljše pretočnosti in prometne varnosti potrebno cestno omrežje obnavljati in nadgrajevati,« še dodajajo na direkciji: »Vzpostavitev zapore na gradbišču je odvisna od del, ki jih je potrebno izvesti, danosti terena in organizacije gradbišča.«

Komentarji (6)

Jože Hodoš (ni preverjeno)

v občini ROGATEC (pošta 3252) pa še po 25letih gradnje 950 metrov ceste skozi center ni o asfaltu ne duha ne sluha. le kako dolgo še bodo gradili ,a mogoče še 20let???

Vinko Suhodolc (ni preverjeno)

načrtno letos maja začetek gradnje, tko vsaj je v načrtu dars-a!🙂

In reply to by Jože Hodoš (ni preverjeno)

Rošker Franco (ni preverjeno)

samo res letos bo ta cesta gotova, lepa cesta bo, ampak upamo da bojo tudi novi pločniki za otroke in vrisana kolesarska steza v rogatecu! ja bravo, končno naj že začnejo brneti stroji, turisti se valijo mimo na hrvaški prehod hum na sotli na morje in zagreb.

Dario Vindiš (ni preverjeno)

novo cesto si zaslužimo, le pridite pogledat to umetnino skozi center,pa širina 1.9metra.... več kot 30 let se čaka!

Domagoj Huter (ni preverjeno)

Ja pa seveda se bo zgradilo to do jeseni bo fertik! Lastniki zemljišč občina pa to. Brmmm,brmmm stroji že ružijo....

In reply to by Dario Vindiš (ni preverjeno)

Pizdek (ni preverjeno)

Spet bodo krvavi zastoji...

Starejše novice