Leta 2019 je priljubljeno študentsko zabavo Prekmurska gibanica prekinila tragična nezgoda, v kateri se je mlada študentka zadušila s to priljubljeno prekmursko jedjo in po treh letih zaradi posledic tudi umrla.

Kot smo pred časom poročali, je 4. decembra 2019 navzoče na tradicionalni in med študenti zelo priljubljeni zabavi Prekmurska gibanica pretresla grozljiva nesreča. 

Študentka se je med tekmovanjem 'Kdo hitreje poje gibanico' začela dušiti, zaradi koščka prekmurske gibanice v sapniku ni mogla do zraka in je padla v nezavest ...

Hudo nesrečo je takrat sicer preživela, a posledice so bile neizbrisljive, po treh letih od nesrečnega dogodka pa življenje mladega dekleta ugasnilo.

Spomnimo, da smo v  začetku leta na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru preverjali, ali bo tragična nesreča privedla do ovadb, tožilstvo pa je takrat razložilo, da je obveljala ugotovitev Policijske uprave Maribor, torej, da je tuja krivda za nesrečo izključena.

»V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočam, da je policija po opravljeni preiskavi dogodka na tukajšnje tožilstvo posredovala poročilo, saj ni ugotovila elementov kateregakoli uradno pregonljivega kaznivega dejanja,« so za Sobotainfo pojasnili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru.

Odškodninska tožba v višini 50.000 evrov

Kljub temu da tožilstvo ne bo preganjalo akterjev, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka, to še ne pomeni, da se ti ne bodo znašli na sodišču. 

Zasledili smo, da je glede tragične smrti na Okrožnem sodišču v Murski Soboti sprožen pravdni postopek za plačilo odškodnine.

Za smrt študentke Tadeje Gregorec, ki se je nesrečno zadušila z gibanico, je bila 7. septembra 2022 vložena tožba, temelj tožbenega zahtevka pa se nanaša na škodo, ki jo je tožnica utrpela kot posledico zadušitve s hrano na prireditvi  23. Prekmurska gibanica.

Tožba je vložena v imenu pokojne Tadeje Gregorec po skrbnici Suzani Gregorec, predsednik Okrožnega sodišča Murska Sobota Branko Palatin je za Sobotainfo pojasnil, da je zahtevana odškodnina iz naslova telesnih bolečin in neugodnosti pri zdravljenju v višini 50.000 evrov

Toženi stranki odgovornost prevaljujeta druga na drugo

Tožba je vložena zoper organizatorje prireditve:

  • Klub prekmurskih študentov in
  • Zavod Študentska Komuna oziroma Zavod Štuk.

Na Okrožnem sodišču Murska Sobota so ob tem še razložili, da je sporno, kdo je bil organizator prireditve, saj obe toženi stranki zavračata, da bi bili organizator prireditve in odgovornost prevaljujeta druga na drugo.

Sojenje se bo začelo še ta teden, za 1. september je na murskosoboškem okrožnem sodišču razpisan prvi pripravljalni narok za glavno obravnavo, na katerih se dokazi ne bodo izvajali.

Za komentar na tožbo smo se obrnili na tožene stranke, odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Komentarji (7)

Suska (ni preverjeno)

Tožba??Kaj jo je kdo prisilil,da tekmuje?

per (ni preverjeno)

Sram te je lahko za tvoj komentar ni problem prisile temveč hrana s katero se tekmuje s katero se zašopaš in brez ustrezne zdravstvene pomoči sožalje in mir pokojni

In reply to by Suska (ni preverjeno)

tito (ni preverjeno)

predobro vam gre golazni
Mi na Sutjeski in neretvi nismo imeli kaj jesti
in vemo kaj je hrana
Mi hrano spoštujemo
Zakaj pa niso organizirali tekmovanja v vlečenju kurza
tam se ji pa ne bi kaj zgodilo

In reply to by per (ni preverjeno)

Štromar (ni preverjeno)

Punca je postala žrtev lastne požrešnosti.

Kurbinsin (ni preverjeno)

Prasica pozresni se ze cvre

pohorskisvizec

Ni temelja za tožbo!

per (ni preverjeno)

Oja še kakšno nej samo odškodninsko tudi kazenski pregon bo sledil

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice