Slika je simbolična.
Trpi ves razred, starši otrok vedo le, da preiskava poteka.

Prejšnji teden naj bi na eni od gorenjskih osnovnih šol učenec z airsoft pištolo grozil sošolcem, da jih bo ubil, poroča Delo. S seboj naj bi imel tudi nož.

Delo poroča tudi, da naj bi sošolcem večkrat grozil s smrtjo, nekemu otroku pa celo držal nož na vratu. Enega naj bi z zračno pištolo ustrelil v nogo, tretjemu pa na sence prislonil airsoft pištolo.

 

Pištolo naj bi mu kupil oče, mati pa naj bi trdila, da je ves čas pod ključem.

Trpi ves razred, še piše Delo, ki dodaja, da policija primer preiskuje, šola pa naj bi staršem poslala obvestilo, ki je napisano tako, kot da je otrok v šolo prinesel vodno pištolo.

Na omenjeni osnovni šoli so za Delo sicer povedali, da na vsako nasilje reagirajo po protokolu, a se z medijsko objavo niso strinjali.

Skratka, policijska preiskava še poteka.

Komentarji (11)

SLO (ni preverjeno)

Sem slišal da tuji otroki v Slovenski Bistrici na igralih-igriščih preganjajo naše otroke?! Pa kaj starši ne znajo ubranit svojih otrok?! Tisti, ki so za to plačani tega ne storijo bomo za varnost poskrbeli pač sami! ŽALOSTNO!

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Tisti, ki so za to plačani, bodo oglobili starše teroriziranih otrok, torej tiste, ki delajo za njihove plače...

In reply to by SLO (ni preverjeno)

stop cenzuri (ni preverjeno)

Migrantska golazen vseh možnih pasem!

Leka (ni preverjeno)

Preveri kdo so starši!

In reply to by stop cenzuri (ni preverjeno)

Moja, je mo ps… (ni preverjeno)

Si siguren, da ni to otrok Slovencev? Hvala usodi za migrante kdo bi bil kriv če njih ne bi bilo.

In reply to by stop cenzuri (ni preverjeno)

Heh (ni preverjeno)

Obiskoval sem eno igrišče v mariboru. Samo enkrat v letih se je zgodilo, da bi otrok grozil drugemu otroku z nožem. Uganeš, če je bil otrok Slovenec ali "Slovenec"?

In reply to by Moja, je mo ps… (ni preverjeno)

sava (ni preverjeno)

To so posledice kapitalizma in predvsem zgrešene politike eu. Išče se delovna sila za vsako ceno. Katastrofalne posledice bo v celoti čutil planet zemlja z vsemi živimi bitji.

44 (ni preverjeno)

urgentno, zelo nujno resit

Leka (ni preverjeno)

Ne gre za migrante pač pa za slovenske drzavljane . Novinarji niti kraja ne upajo zapisati .To je neodvisno novinarstvo.

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Nekoč smo si vsi vsevprek tako grozili, pa ni bilo nobene inkvizicije...

Allj (ni preverjeno)

Groznje s smrtjo so se v OS Vodice dogajale ze pred leti. Z vsem (posredovani SMS-si in vse), je bilo vodstvo sole seznanjeno in od ravnatelja g. Grilc Jure se je zahtevalo ukrepanje). Ker samooklicani "vodja Vodiskega hrama učenosti" tezav ni znal rešiti oz se je od njih profesionalno distanciral, se je žrtev zaradi strahu prepisala na drugo OŠ.

Pripis: Odkar je podravnateljica ga. Klavdija Cof Mlinšek, z vzvišenim, glasno ocitajocim in prepotentnim odnosom (ki ne more rezultati drugace kot v nerazumevanju stisk), je verjetno stanje še mnogo slabše. Dejanja potencialnih nadlegovanj je treba prepoznati in/ali ustrezno ukrepati. Njen princip "jaz sem najboljša, ce bi zelela, bi bila direktorica IBM. Če ima ucenec tezave, ga bomo izpostavili in o tezavi prosto razpredali, ob priliki mu še omenili da bo v prihodnosti se večja :(
Greh g. Grilca je "le" v izogibanju n prelaganju odgovornosti, kaj je osnova za to pa ne vem...
Ta izkusnja od "pripisa" naprej ni povezana s prvim primerom (groznje s smrtjo), temveč s pristopom do učenca v stiski. Kako se teta obnasa do prepotentnih učencev in staršev domnevam tak odnos no go), do nadrejenih oseb, ... itd, ne vem.

Starejše novice