Foto: Facebook Aktivna družina
Podobni incidenti so se v preteklosti že dogajali.

Mestno občino Ljubljana smo prosili za komentar incidenta, ki se je na Tromostovju zgodil v torek: harmonikaš, ki tam vleče meh, naj bi v sedemletnega otroka zalučal kovance, potem ko jih je ta položil v njegov kovček. 

Kot nam je pozneje povedala otrokova mama, je sin gospodu poklonil, kar so pač našli po žepih. Slabega mu ne želi, a se ji tak odnos – sploh do otrok – zdi neprimeren.

Zgodilo se je ponovno

Da to ni bil edini tak incident, v katerega je bil vpleten omenjeni harmonikaš, je razvidno z raznih objav na spletnih prostranstvih, so pa to za Ljubljanainfo potrdili tudi na Mestni občini Ljubljana. 

»Žalosti nas, da je pri (brezplačni) uporabi javne površine po več letih ponovno prišlo do neljubih dogodkov s strani iste osebe kot že v preteklosti, in nikakor ne podpiramo tovrstnega ravnanja.«

Mestni redarji lahko ukrepajo, če tovrstno vedenje zaznajo. 

»Druga možnost pa je, da oškodovanec, ozirom oseba, ki jo tovrstno vedenje motri, prekršek naznani pristojnemu organu, ki je tudi policija.«

So pa zaradi glasbe, ki jo izvaja dotični harmonikaš, prejeli nekaj pritožb.

»Po samem incidentu, ki ga navajate, smo na portalu Pobude meščanov prejeli tri pritožbe, v letu 2022 pa štiri.«

Sicer pa je v letošnjem letu »Inšpektorat zaznal deset kršitev drugega odstavka 21. člena Odloka o posebni rabi javnih površin v lasti Mestne občine Ljubljana, ki pa prepoveduje tako izvajanje nastopov na eni lokaciji največ dve uri na eni lokaciji kakor tudi uporabo opreme za ozvočenje. Vseh kršitev, vezanih na spontane ulične nastope (21. člen prej navedenega odloka), je bilo v letošnjem letu 54, v letu prej pa 97. Nadzori se izvajajo tako na podlagi prijav kakor tudi, ko inšpektorji na terenu sami zaznajo kršitve ob opravljanju drugih nalog inšpekcijskega nadzora«.

Komentarji (10)

Ivanova zgodba (ni preverjeno)
Šumar (ni preverjeno)

Naj pride v Maribor... Takega človeka bi čez nekaj dni našli na kakšni rešetki dravskih elektrarn...

In reply to by Ivanova zgodba (ni preverjeno)

pohorskisvizec (ni preverjeno)

tele zabito

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

Pa sem zmeraj mislil, da so harmonikaši veseli, odprtih src, prijazni ljudje, zgleda, da v Ljubljani ni tako.

Lekadol (ni preverjeno)

Spomnim se kako je ta mehač igral pred sodiščem ko je imel Janša svoj nastop in recital o krivosodju. Pokvarjen do amena .

Pokvarjeni sodniki, (ni preverjeno)

sodstvo, pravni sistem, politiki

In reply to by Lekadol (ni preverjeno)

Suska (ni preverjeno)

Samo zaradi tega je pokvarjen? Če bi komu drugemu pel bi bilo ok??Pokvarjen je zaradi tega dejanja,da se tako obnaša do otrok!!

In reply to by Lekadol (ni preverjeno)

Lev (ni preverjeno)

Lekadol,zmanjšaj "porcije",ne boš več dobil recepta🤣

Kosmata muca b… (ni preverjeno)

Lahko pride v mb, tja pred brv, tukaj mu bodo vsi dajali bankovce...lahko še čevape peče vmes med pauzo....

Cafurji (ni preverjeno)

Samo zavajanje naroda s tem člankom. Napišite zraven kdo je bil ta otrok in njegova družina!!!! Objaviti še plat harmonikaša. Sramota za Mariborinfo da ste tako pristranski-drugi mediji niso!!!!

Starejše novice