Slika je simbolična.
Preverili smo, ali bo zaposlene v štajerskih podjetjih letos obiskal poslovni Božiček. Razkrivamo, kolikšne zneske bodo prejeli v posameznih podjetjih in kje nagrad ne bodo izplačevali.

Pred božično-novoletnimi prazniki je vedno aktualno vprašanje, ali bodo podjetja izplačala božičnice ali nagrade iz uspešnosti poslovanja. 

Pri štajerskih podjetjih smo se pozanimali, ali bodo svoje zaposlene nagradili z božičnicami, trinajsto plačo ali letnimi nagradami ter, seveda, ali bo višina nagrade spremenjena glede na prejšnja leta.  

Nekatera podjetja so svoje zaposlene že razveselila z odločitvijo o izplačilu božičnic ali nagrad, druga o nagrajevanju (menda) še niso sprejela odločitve, tretja pa višine božičnice ne želijo razkriti.

V Lumarju za 31,5 odstotka višja nagrada kot lani

V podjetju Lumar bodo tudi letos izplačali nagrado za poslovno uspešnost. 

Višina nagrade bo znašala 2170 evra bruto in bo za 31,5odstotka višja kot v letu 2022. Nagrado bodo izplačali v začetku meseca januarja 2024.

Dodajajo, da se zavedajo, da so motivirani in zadovoljni zaposleni izjemnega pomena za doseganje zadovoljstva kupcev ter zastavljenih ciljev razvoja podjetja. Izplačilo nagrade za poslovno uspešnost je del zavezanosti k spodbujanju pozitivne delovne kulture, kjer se cenijo dosežki in se spodbuja trajnost, inovativnost ter sodelovanje med zaposlenimi.

V Henklu višje božičnice kot lani

V Henklovi korporativni kulturi je skrb za zaposlene izjemno pomembna, zato jim zagotavljajo številne  ugodnosti, tako finančne kot tudi nefinančne. 

Zaposlenim, ki pridno delajo skozi vse leto, vsako leto izplačamo božičnico, da jim polepšamo praznične dni. Verjamemo, da so vsi naši zaposleni temelj uspeha našega podjetja, jih izjemno cenimo in med njimi ne delamo razlik. Zato jim izplačujemo božičnice v enaki višini. Letos smo pri plači za oktober izplačali božičnico v višini 1122 evra.

Letošnja božičnica je višja od lanske božičnice.

HSE zaposlenim 645 evrov

Družbe skupine Holding Slovenske elektrarne zaposlenim že vrsto let ne izplačujejo božičnice, temveč nagrado za poslovno uspešnost. Izračun oziroma posledično višino določajo podjetniške kolektivne pogodbe.  

Na njihovi osnovi bo poslovna uspešnost izplačana v mesecu decembru, in sicer v višini 645 evrov, so sporočili za Mariborinfo.

Pošta Slovenije bo božičnico izplačala 15. decembra

Pošta Slovenije bo 15. decembra letos izplačala nagrado za poslovno uspešnost oziroma tako imenovano božičnico.

Znesek poslovne uspešnosti za sodelavce, ki so bili zaposleni v celotnem obdobju leta (od 1. januarja do 30. novembra 2023) znaša 350 evrov bruto na zaposlenega, za ostale sodelavce pa se znesek obračuna v sorazmernem deležu.

Letošnje izplačilo poslovne uspešnosti bo za okoli 30 odstotkov višje kot v lanskem letu.

V Talumu višina božičnice še ni znana

V Talumu je izplačilo za poslovno uspešnost ob koncu leta, ki se izplača v obliki 13. plače, dogovorjeno s sindikatom. Dogovor med drugim predvideva, da se poslovna uspešnost izplača najkasneje do konca leta, višina pa je določena v deležu od planiranega dobička. Točne ocene poslovnega izida bodo znane v decembru, ko bomo tudi opredelili višino izplačila.

V Marlesu prenova sistema nagrajevanja

V Marlesu po konsolidaciji novega vodstva pripravljajo celovito poslovno strategijo in del tega je tudi prenova sistema nagrajevanja, ki ga bodo uvedli s prihajajočim poslovnim letom. V okvir priprave strategije in sistema nagrajevanja spada tudi priprava načrta in nato uvajanja nagrad sodelavcem ob uspešnem poslovanju, ki jih bodo sodelavci prejemali ob koncu poslovnega leta. 

V Skupini Javni holding Maribor še brez dokončnih odločitev

Na ravni Skupine Javni holding Maribor o izplačilu poslovne uspešnosti še niso sprejeli dokončnih odločitev.

V Elektro Maribor še brez dogovora o izplačilu

Tudi v Elektro Maribor dogovora s socialnim partnerjem o izplačilu nagrade ob zaključku koledarskega leta 2023 še niso sklenili.

V AJM se o višini božičnice še niso opredelili

V podjetju AJM bodo tudi letos izplačali božičnico, vendar se o njeni višini še nismo opredelili.

Vsekakor pa ne bo nižja kot v preteklem letu.

V Novi KBM o znesku v prihodnjih dneh

Izplačilo božičnice za zaposlene Nove KBM je predvideno decembra. Znesek božičnice pa bo znan v prihodnjih dneh.

V Mikro+Polo višina božičnice poslovna skrivnost

V podjetju Mikro+Polo pa pravijo, da gre pri izplačilu božičnice za poslovno skrivnost in zato tega podatka ne morejo razkriti.

Vprašanja o izplačilu božičnice smo naslovili tudi na podjetji MLM in Perutnina Ptuj, vendar njihovih odgovorov do dogovorjenega roka nismo prejeli.

Komentarji (2)

Ahbad Mallah (ni preverjeno)

youtu.be/P8EIBksC0MA

mislimmmm (ni preverjeno)

Vse je enkrat prvič ... le božičnica bo enkrat DRUGIČ

Starejše novice