O tragični smrti dekleta še vedno nič novega, saj se akterji ne morejo dogovoriti o poravnavi.

Kot smo pred časom poročali, je 4. decembra 2019 navzoče na tradicionalni in med študenti zelo priljubljeni zabavi Prekmurska gibanica v Mariboru pretresla grozljiva nesreča. 

Študentka se je med tekmovanjem 'Kdo hitreje poje gibanico' začela dušiti, zaradi koščka prekmurske gibanice v sapniku ni mogla do zraka in je padla v nezavest ...

Hudo nesrečo je takrat sicer preživela, a posledice so bile neizbrisljive, po treh letih od nesrečnega dogodka pa je življenje mladega dekleta ugasnilo.

Mama Suzana, oče Andrej in sestra Nina so se tako morali prehitro posloviti od preminule študentke, 23-letne Tadeje Gregorec.

Vložili odškodninski zahtevek v znesku 50.000 evrov

Dejstvo, da zadeva ni kar končana, se je potrdilo tudi v petek, 8. decembra, na Okrožnem sodišču v Murski Soboti, kjer se je pred višjo sodnico Marjetico Škerget Logar začelo pravdanje med družino pokojne Tadeje in Klubom prekmurskih študentov, Zavodom študentska komuna in Zavodom Štuk.

Pokojna je že septembra lani, preko skrbnice mame in odvetnika na sodišče vložila odškodninski zahtevek v znesku 50.000 evrov

Sodnica bo morala ugotoviti, ali je kdo odgovoren za neljubi dogodek, kjer tožeča stran očita organizatorjem prireditve, da niso poskrbeli, da bi bila zraven prisotna ustrezna medicinska ekipa.

Toženi stranki ne prevzemata odgovornosti za nezgodo 

Septembra letos, ko je bil razpisan prvi narok, je sodnica na željo strank ponudila možnost za dogovor in morebitno poravnavo brez sojenja.

Ker pa se to ni zgodilo niti po skoraj treh mesecih, so v petek na Okrožnem sodišču Murska Sobota, pred višjo sodnico Marjetico Škerget Logar znova pristopili vsi akterji, torej direktor Zavoda Štuk, Miroslav Sarkičevič, z odvetnico Vanjo Janžekovič, predsednik Kluba prekmurskih študentov Alen Lončar z odvetnikom Danijelom Kataliničem in mama pokojne študentke Suzana Gregorec z odvetnikom Juretom Horvatom.

Slednji v svoji zahtevi obtoženim strankam očita, da na prireditvi ni bilo primerne zdravstvene oskrbe oziroma primerne osebe, ki bi lahko na dogodku zagotovila ustrezno zdravstveno oskrbo dekletu, ki je sodelovala v tekmovanju.

Toženi stranki ne prevzemata odgovornosti za nezgodo in trdita, da v tem primeru ni šlo za nevarno dejavnost, ob tem pa zatrjujeta, da so na priljubljeni študentski zabavi imeli zagotovljeno zdravstveno oskrbo.

Obe stranki vztrajata, da sta naredili vse, kot je treba

Stališče toženih strank je, da je na prireditvi prišlo do neljubega dogodka, za katerega pa ni nihče odgovoren. Kljub temu je Klub prekmurskih študentov, kjer so dogodek takoj močno obžalovali, sprva podal ponudbo za poravnavo, ki torej ni bila uspešna. 

Ne glede na to pa je jasno, da toženi strani odgovornost valita druga na drugo, zato sodnici ni ostalo drugo, kot da je opravila pripravljalni narok in prvi narok za glavno obravnavo, ko bodo zaslišali najprej stranke, nato pa številne priče. 

Ob tem bodo izvedeli še nekatere dokazne postopke. Sodnica se je zavedala, da bo vse skupaj potekalo zelo težavno, saj obe toženi stranki vztrajata, da sta naredili vse, kot je treba, in da nihče ni kriv za nesrečni dogodek.

Kot je dejala sodnica, bo potrebno ugotoviti, kdo je bil organizator prireditve in ali sploh obstaja odgovornost za organizatorje 23. Prekmurske gibanice, decembra 2019.

Sodnica bo zaslišala vse vpletene stranke ter predlagane priče

Sodnica je dala strankam možnost vnovične pripravljalne vloge in odgovore na slednje. Sama pa bo zaslišala vse vpletene stranke, ter predlagane priče.

»Vse to je namenjeno, da bi ugotovili, kdo je bil organizator sporne prireditve, ali je vse potekalo, kot je potrebno in šele nato, kolikšna je zahtevana odškodnina,« je povedala sodnica Škerget Logar.

Komentarji (8)

KGBB (ni preverjeno)

In zakaj bi tožila Zavod ŠTUK ? Kdo jih je silil basanja z gibanico ?

McBurger (ni preverjeno)

Se isto sprašujem… se čudno da ne obtožijo gibanice ker bila morda presuha al nekaj …

In reply to by KGBB (ni preverjeno)

Politik (ni preverjeno)

Oprostite ampak ,kot se vidi se gre samo za denar in neke vrste kaznovanje.Recimo,če boš v trgovini pojedel rogljiček in se zadušil a boš potem tožil trgovino,proizvajalca,?tragedija je bila splet okoliščin,se dogaja,redko ampak se.Lahko stopiš iz hiše pa ti cigl pade na glavo'redko ampak sigurno se.žalosto ampak resnično.

zradiran bacil (ni preverjeno)

torej če se ga napijejo in umrejo od alkohola so tudi drugi krivi?

orožnik (ni preverjeno)

Organizator, kakršnega koli tekmovanja mora zagotoviti redarsko službo, prisotnost reševalcev, kar bi jim lahko "kanilo", da se pri takem tekmovanju "hitrostno prenažiranje", lahko zgodi marsikaj, in se tudi je.........

MILAN KUČAN (ni preverjeno)

Ne čvekaj nekaj v tri dni. Žal je bil splet nesrečnih okoliščin da se je na žalost zadavila. Kam se prijavljaš na tekmovanja kjer obstaja riziko.

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Tota grča (ni preverjeno)

Se popolnoma strinjam. Organizator naj nosi posledice.

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

SlovenecSem (ni preverjeno)

Starši so mlado Tadejo učili požrešnosti, Tadeja pa se je s tem svojim "skillom" prijavila na tekmovanje. Kriv torej ni ŠTUK, klub prekmurskih študentov, ali kdo drug, temveč tisti, ki jo je požrešnosti naučil.

Starejše novice