Foto: Jure Banfi
V Murski Soboti je včeraj popoldne na temi eksplozivno telo poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba Mura v dvoboju 21. kroga Prve lige Telemach z Mariborom.

Prekmursko-štajerski derbi je bil včeraj prekinjen v 57. minuti, ko je odvrženi pirotehnični izdelek sprožil močno eksplozijo, v kateri se je poškodovalo pet nogometašev Mure in kondicijski trener domače ekipe.

Vseh šest je bilo po pregledu na soboški urgenci napotenih na nadaljnje preiskave v Univerzitetni klinični center Maribor.

Pri črno-belih so na novinarski konferenci razkrili, da sta jo najtežje skupila Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, ki sta ob opeklinah na nogah začasno izgubila sluh. V incidentu so bili poškodovani še Žiga Laci, Robert Čakš, Luka Turudija in kondicijski trener Gal Ribič.

Po besedah policije, so s pomočjo nadzornih sredstev že identificirali dva, tri kršitelje. 

V prihodnjih dneh bo policija še pregledovala videonadzorne posnetke, ugotavljala dodatna dejstva in okoliščine ter zbrala dokaze za ustrezne postopke, to so lahko prekrškovni ali predkazenski postopki, je pozno sinoči še dejal Borut Kocet, vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota.

»Zaradi poškodb igralcev in kondicijskega trenerja gre za sume storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. 

Policisti so že danes ukrenili vse potrebno, opravili ogled dejanja, zbrali prva obvestila, zaslišali nekaj očividcev, domnevnih prič, nadaljnje aktivnosti pa sledijo v naslednjih dneh,« je aktivnosti policije dodal Kocet.

Foto: Jure Banfi

To so odzivi na družbenih omrežjih.

Komentarji (5)

Milficaa (ni preverjeno)

Spoznala bi rada toga keri je vrgo petardo ker ma v hlačah tudi še eno velko petardo

Tafgooo (ni preverjeno)

Bol verjetno ima malo pasjo bombico, ki so jo mora prižigati sam.

In reply to by Milficaa (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Božidar Simonić ... kako si ti lahko Štajerc?

AnteNr.1 (ni preverjeno)

Nič respekta do Šimundže.

Politik (ni preverjeno)

Drugje po Sloveniji itak misliji da smo kmeti,saj tudi smo s tem glupim narečjem,poslušajte se enkrat.

Starejše novice