Nogometaši Maribora so po prekinjeni nedeljski tekmi nocoj dobili ligaški obračun z Bravom. Zasedbo Anteja Šimundže so v Ljudskem vrtu spodbujale tudi Viole, ki so med tekmo izobesile nekaj transparentov s sporočili.

Po nedeljskem dogodku v soboški Fazaneriji se še vedno vrstijo številni odzivi, država je danes napovedala zaostritev zakonodaje na tem področju.

Medtem ko javnost nestrpno čaka na odločitev pristojnih organov Nogometne zveze Slovenije glede rezultatskega razpleta prekmursko-štajerskega derbija in izrek kazni, so nogometaši Maribora že odigrali novo ligaško preizkušnjo.

Josip Iličić in Arnel Jakupović sta bila z zadetkoma najzaslužnejša, da so vijoličasti na domačem igrišču premagali Bravo, ki se je v zdesetkani zasedbi dobro upiral ekipi Anteja Šimundže. Kljub temu je bila zmaga gostiteljev srečanja več kot zaslužena.

Domače moštvo je s tribune spodbujala tudi navijaška skupina Viole, člani le-te pa so tekom srečanja postregli z nekaj sporočili.

Pričeli so s pozitivnim sporočilom: »Muraši hitro okrevanje«. Spomnimo, močna eksplozija v 57. minuti nedeljske tekme je v bolnišnico spravila sedem poškodovancev, ob petih nogometaših in kondicijskem trenerju tudi mladoletnega pobiralca žog.

Najslabše jo je odnesel mladi soboški nogometaš Niko Kasalo, ki je moral zaradi poškodb sluha ostati na opazovanju v UKC Maribor. Mladinski reprezentant je bil medtem že odpuščen iz bolnišnične oskrbe.

Južno tribuno Ljudskega vrta je sicer skozi celotno tekmo krasil transparent z napisom »Le enotni zmoremo vse«, kasneje pa so Viole izobesile sporočilo novinarjem: »Dragi novinarji iz ene petarde delate senzacionalizem za prazne stadione ni kriv huliganizem«.

Kmalu zatem so Viole opozorile še na 27. člen Ustave Republike Slovenije, ki govori o domnevi nedolžnosti: »Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.«

Kakšno je vaše mnenje glede sporočil mariborskih navijačev?

Komentarji (8)

Mb-11 (ni preverjeno)

To ni iskreno od viol. Nekdo jim je vsilil z tem transparentom.

Igorp (ni preverjeno)

In kako si to ugotovil?? Pol verjetno tudi ves kdo je to nardil.. 😱

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

Trent (ni preverjeno)

Huligani pač ne morejo iz svoje kože kriminala in balkanskega huliganstva!!

Igorp (ni preverjeno)

Moje mnenje je da se z tem kar je nekdo storil ukvarja policija, naj ga dobijo in ppsteno kaznujejo.. kdo stoji za tem pa sam ve..

Ajd čao (ni preverjeno)

Temu se reče sprenevedanje in norčevanje iz poškodovanih saj je bombo vrgel nekdo iz njihove skupine .

Šumar (ni preverjeno)

Lažnjivci!
Alkoholiki!!
Pretepači!!!
Mamilaši z zavoženim življenjem- to so viole...!!!

bmkk (ni preverjeno)

pederi violcasti… naj se zdrogirajo do konca pa pocrkajo, bo vsaj mir na tekmah!

čale sale (ni preverjeno)

najbijem na kurac vse nogometne navijače...ste kot opice...nevredni vode in hrane...še sami ne veste kako neumni ste ko navijate za neke bebčke ki se podijo za žogo..življenje pa teče dalje...in to bo vaš ponos...kaj ste dosegli v življenju..bil sem viola bo odgovor...res...otroci bodo ponosni...če verjameš v palčka smuka

Starejše novice