Mariborčani v skrbeh zaradi stanja dreves v Betnavskem gozdu. Občino pozivajo, da uredi zadevo.

Posledice neurja z močnim vetrom lanskega julija so marsikje še zdaj, več mesecev po dogodku še vedno vidne. Tudi v Betnavskem gozdu, ki je med Mariborčani zelo priljubljen za sprehajanje in rekreacijo. Tam so večkrat tudi otroci iz bližnjega vrtca.

A številne skrbi, da gibanje tam ni najbolj varno.

Betnavski gozd nevaren zaradi padajočih vej

Namreč eden od občanov se na spletni platformi Izboljšajmo Maribor sprašuje, kdo je odgovoren za vzdrževanja gozda, saj, da je nevaren.

Tako je opisal situacijo:

»Vsak, ki vstopa v Betnavski gozd v smrtni nevarnosti zaradi padajočih vej in drevja, kar dokazujejo ležeča stebla in veje.

Tudi vozniki in pešci na relaciji ulice Eve Lovše ob Hotelu Betnava so v nevarnosti, saj nanje prežijo padajoče veje in drevesa,« je zapisal.

Sprašuje se, kako tega nihče ne preverja in dodaja, da »za mestni park so naročili strokovnjake za obrezovanje dreves, medtem ko za Betnavski gozd in Betnavski park ni odgovornih,« še pravi.

Občina ni lastnik gozda

Na Mestni občini Maribor so pojasnili, da je večji del Betnavskega gozda v lasti države in upravljanju družbe Slovenski državni gozdovi, ki je pravi naslov za takšno pobudo.

»Mestna občina Maribor je lastnica le v delu, kje je vodovarstveno območje, znotraj ograje - predel, ki ni dostopen obiskovalcem gozda.

Občina je v lanskem letu skupaj z Zavodom za gozdove pregledala del gozda in označila drevesa za posek ter tudi izvedla določena sanacijska dela. Veliko dreves je bilo podrtih zaradi vetra; ta so bila odstranjena,« pravijo na občini.

Občan: Treba obvestiti odgovorne

Občan z odgovorom občine ni bil najbolj zadovoljen, pravi namreč, da je odnos odgovornih mariborske občine nenavaden, glede pojasnila, da se njih stanje v Betnavskem gozdu ne dotika.

»Najmanj, kar je v vaši moči in obveznosti je, da obvestite odgovorne in preverite njihovo ustrezno dejavnost za varnost občanov Maribora.  

Cesta in pločnik Eve Lovšin ob Betnavskem gozdu, nad katerim grozi padec dreves, je v upravljanju občine Maribor,« je jasen.

Komentarji (7)

Jožazlesa (ni preverjeno)

jaz pa bi tak reko. Kaj pri vragu sploh iščete na tuji lastnini? Spokajte se v svoj beton.

Mbb (ni preverjeno)

LeseniJoža ....pazi ,da se ne vžgeš!

In reply to by Jožazlesa (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

In zakaj nosijo gozdarji čelade, mestjanarji, posnemajte jih. In sedaj si budale predstavljajo, da bo lastnik gozda izvedel akcijo z "košaro" in celoten gozd očistil suhe veje v krošnjah, ste že vsi znoreli?????

Mbb (ni preverjeno)

Zakaj tvoj oče ni nosil kondoma ...zakaj moramo brati tvoje nebuloze ?

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Mbb tvojemu fotru je žal da ni nosil kondoma... Vsak naj po svojem hodi pa ne bo problemov...

In reply to by Mbb (ni preverjeno)

Bela 44 (ni preverjeno)

Mariborčani se bojijo, da bodo posekali vsa drevesa, ker sekajo povsod...tudi gozd nad Piramido...zdrave bukve so posekali, bolna drevesa, ki bi jih bilo potrbno posekati, so pustili. Slikali smo podrta drevesa in med njimi so bile večinoma ogromne zdrave bukve. To, da se kdo pritožuje za betnavaki gozd.je pa lahko nekdo,ki si želi odstraniti betnavski gozd in napiše, da se mariborčani pritožujejo. Goloseki na Piramidi,Pohorju...še Pivola jim je šla na živce...raje sadite drevesa...

Bojan kostanjevec (ni preverjeno)

Uh..
Drzi.
Poglejte si lipov drebored..
Krizisce kettejeve in betnavske..
Kako visijo lipove..suhe veje nad cesto..
Sem javil delavcu ..lani iz nigrada..ki je obrezoval..
Pa ni imel pravega naloga..
Sam pa ni smel stat na cesti..radi varnosti..
Tako mine..oz.suhe veje cakajo...
Na prvi mocnejsi vihar...
Bi vprasal..bratstvo..
Zakaj ze placujemo...Nigrad...
?!
Zdravstvujte

Starejše novice