Težavam z odloženimi odpadki v naravi v občini Hoče - Slivnica očitno ni videti konca. Imajo kar nekaj črnih točk, kjer so kupi odpadnega materiala.

Župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak pravi, da se tako kot drugod, tudi v njihovi občini pojavljajo gradnje in posegi, ki nimajo gradbenega dovoljenja, niso skladne z gradbenimi dovoljenji in s prostorskimi izvedbenimi akti občine. 

»Na vrste nedovoljenih posegov nas opozarjajo občani, ki seveda od občine pričakujejo, da se bodo nepravilnosti v najkrajšem času odpravile.  

Občina ima kar nekaj primerov prijav na pristojne inšpekcijske službe, ki trajajo že leta brez epiloga. Izgovori pa vedno isti. Ali niso pristojni, ali primer ni dovolj nujen oziroma nevaren za varnost in zdravje ali pa jih je premalo zaposlenih.  

Preden se v postopku kar koli zgodi, je zadeva že tako daleč, da povrnitev v prejšnje stanje skorajda ni mogoča,« je jasni župan Soršak.

Dodaja, da se sprašujejo, zakaj je treba sploh sprejemati občinske prostorske izvedbene akte, pred gradnjo pridobivati toliko mnenj, soglasij, študij, elaboratov in podobno, če za tiste, ki tega ne upoštevajo, ni nobenih sankcij. 

Na občini Hoče - Slivnica so zbrali kaj nekaj primerov, kjer občina kljub prijavi na pristojne inšpekcijske službe ni dobila konkretnega odgovora ali pa zadevo še preučujejo. 

V Orehovi vasi gradnja kljub ukrepom inšpekcij

Občina je v začetku junija 2022 prejela prijavo občanov, da se v Orehovi vasi neposredno ob vodotoku izvaja gradnja opornega zidu, in nasipavanje terena. Na omenjenem zemljišču je bilo za posege izdano zgolj gradbeno dovoljenje za gradnjo enostanovanjske stavbe. Gradnja opornih zidov na ravninskem delu občine ni dovoljena

Občina je posredovala prijave na številne naslove, zavezanec bi moral odstraniti betonski zid in nasut material. Vendar so se v tem času na zemljišču nadaljevala dela in tudi novi nedovoljeni posegi. 

Kljub vsem ukrepom se po informacijah župana dela na zemljišču dnevno nadaljujejo nemoteno. 

Parkiranje kamionov, gradbene mehanizacije in priklopnikov v Radizelu 

Primer, s katerim se občina ukvarja že nekaj let, je nasutje terena in parkirišče za parkiranje vozil, priklopnikov in gradbene mehanizacije sredi stanovanjskega naselja v Radizelu. 

Kljub številnim prijavam stanovalcev in občine na pristojne službe se na zemljišču, ki je po namenski rabi namenjeno stanovanjem in dejavnosti več let dogaja logistika, večinoma ponoči in zgodnjih jutranjih urah in parkiranje težkih tovornih vozil, gradbene mehanizacije in osebnih avtomobilov. 

V času obravnave si je lastnik pridobil dovoljenje za skladiščni objekt s tremi parkirnimi mesti za osebna vozila. Za parkiranje tovornih vozil pa mu občina ni dala soglasja oziroma pozitivnega mnenja, na podlagi katerega bi lahko pridobil gradbeno dovoljenje.  

Najbližji sosedi se leta obračajo na vse možne institucije, te pa vsakič odslovijo istim odgovorom, da niso pristojne ali pa ne zaznavajo kršitev. 

Občina se spreminja v deponijo

V zadnjem času pa v občini nastajajo deponije gradbenega materiala, zemljin in podobno tako na stanovanjskih, kmetijskih in gozdnih zemljiščih. 

Tako, kot v prejšnjih primerih so epilogi takšnih primerov togi.

Komentarji (15)

orožnik (ni preverjeno)

Pa ima Soršak zmeraj pred volitvami neki slogan "znamo-zmoremo", seveda podaljšana roka SD- ja te pa dajte, jebo vas, prelaganje papirjev na občini in valiti krivdo o nepristojnosti je najlažje.....Ko pa hočeš po pošten poti neko stvar, prideš po dovoljenje za neki nadstrešek, pa komplicirajo in doktorirajo....

55 (ni preverjeno)

....imam enako izkušnjo. Za usrani nadstrešek sem jim znosil toliko papirjev, da bi mi v Krškem izdali že dovoljenje za drugi rektor JEK....
Pod Soršakom je občinska uprava in njene službe postala divja liga....zato pa se dogaja kar se...ker "niko ne jebe nikog".... Je** samo OU pośtene ljudi....

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

to je res sranje, odgovorni pa nic..boli njih una stvar, zal

Surfeiter (ni preverjeno)

Hoče - raj za zagorce ... z županom na čelu vred ...

Ploko (ni preverjeno)

surfeiter/smradeiter-odsrbi nazaj v svojo jugojebino!!!gubi se-i ova govna arsenovic !!!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

kitajc (ni preverjeno)

youtu.be/oYzy-JgCcx4
youtu.be/w6XnJ7TpQnQ
youtu.be/hVQpchgsB9A

In reply to by Ploko (ni preverjeno)

Ploko (ni preverjeno)

surfeiter/smradeiter-odsrbi nazaj v svojo jugojebino!!!gubi se-i ova govna arsenovic !!!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Štamperl (ni preverjeno)

Aha, to je tisti naravovarstveni župan, ki je postavil strupeno lakirnico sredi obdelanih njiv in zelenih travnikov.

Goni, se Soršak, v pisker marmelade!

55 (ni preverjeno)

Ti si gotovo iz Kardeljeve, da si tako pameten in kvasiš neumnosti. Ko so se ponoči na to mesto zlivali hektolitri gnojnice iz lokalnih domačih greznic, pesticidi, herbicidi in ostala kemija in ko je vse to pronicalo v podtalnico si ti smrdel v 8 nadstropju plehnatega bloka. Ta tvoja "lakirnica" je nekaj 10x čistejšega kot so bila tista tvoja zelena polja prej.
Raje se brigaj za svojega srbskega vožda...imate kaj za delat.

In reply to by Štamperl (ni preverjeno)

Cafurji (ni preverjeno)

Lahko krivdo mečejo kamor čejo. V glavnem naš državni aparat ne deluje. Edina rešitev - kompleten reset celotne javne uprave in ga sestaviti na novo z nekorupnimi ljudi.

xxxtinkara (ni preverjeno)

župan naj najprej pomete pred svojim pragom,o tem za koliko 100% je zvišal nadomestilo stavbnega zemljišča, potem o vmešavanju njegove žene v delovanje OŠ in imenovanju ravnatelja,da o plagiatu diplomske naloge ne govorimo.

Düplek (ni preverjeno)

Zupan za odpis. Pri bivsem zupanu tega ni bilo. V Orehovi vesi pa je ze pri onem ko gradi ob potoku velikooo hisp ze fotovoltajika na streho. Vse se da podmazati z denarjem. Samo vprasanje je, kako velika vsota mora biti in ti vse podpisejo!

Düplek (ni preverjeno)

Gospodje iz Hoc pa so si postavili spomenik z Magnico. Ob letaliski stezi so veseli kopali, cesta je bila polna blata,.. nikomu nista. Zdaj je ze vse poravnano, gramoz odpeljali, zadipali z nesnago, gor pa zemljo nasuli. Hahahah

štorklja (ni preverjeno)

Berem komentarje. Ne razumem kako vedno kažete s prstom na tiste, ki na nezakonitost opozarjajo. Zato smo tam kot smo.

pohorskisvizec

Kje so redarji?V lokalnem bifeju?Soŕši namesti na perečih mestih nadz.kamere.Pa ne pozabi na opoz.,da se snema!

Starejše novice